Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wendolene

23. 11. 2008 3:41
Kdyby Cesi povolili sterilizace zenam

po dosazeni jisteho veku a bez ohledu na pocet deti, treba by interrupce ustoupily. Pokud na ne chodi hlavne vdane zeny, ktere uz maji dve deti a dalsi nechteji, proc neni povolena sterilizace? V CR neni povolena pro nekoho, komu je treba 36 a ma jen jedno dite, zatimco v cizine je to mozne, nektere zdravotnicke systemy to dokonce hradi. Kde je problem? V zastaralem systemu. Urcite by se naslo dost zen, ktere by se radeji nechaly sterilizovat nez po dvou detech stale brat HA, mit telisko nebo pouzivat kondomy atd.

0 0
možnosti
HJ

Helena J.

23. 11. 2008 1:24
snadné řešení

Většinu interrupcí podstupují ženy, které už mají všechny děti, které chtějí, anebo nechtějí děti vůbec.

Tady by pomohla taková droboučká věc, a to je POVOLIT STERILIZACE.

Jak prostinké, že? Ale to by stát nemohl šikanovat lidi bez penisu, takže no way...

Mimochodem, já mám za sebou žádost o sterilizaci a potrat. V tomhle pořadí.

0 0
možnosti
HJ

Helena J.

23. 11. 2008 1:28
Re: snadné řešení

Basically, taky co používat?

Hormonální antikoncepce - hrozí, že na těhotenství přijdu pozdě, a budu muset vydloubávat šestiměsíční plod pletací jehlicí. NEZÁJEM. Tělísko - hrozí špinění mimo cyklus. NEZÁJEM. Kondom - rušivé. NEZÁJEM. Neplodné dny - největší chuť na sex mám při ovulaci, a samozřejmě se sexu nevzdám. NEZÁJEM. Pharmatex apod. - rušivé. NEZÁJEM. Vytahovat včas - rušivé a neúčinné navíc. NEZÁJEM.

Sterilizace - skvělá, spolehlivá metoda bez vedlejších účinků. ZAKÁZANÁ.

Interrupce - SECOND BEST.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

13. 6. 2008 20:21
Právo na potrat = nacismus v jiném kabátě

Těhotná žena, rozhodující se podstoupit umělý potrat, nerozhoduje o svém těle. Plod je jiná bytost, má DNA odlišnou od matky, není to součást jejího těla, aby o ní mohla sama rozhodovat. Rozhodnutí matky o usmrcení svého počatého dítěte je srovnatelné s rozhodováním nacistů o usmrcování "méněcenných" příslušníků jiné rasy. Tam byla kritériem "ne-lidství" příslušnost k rase, zde je kritériem "ne-lidství" časová fáze vývoje. Potrácené dítě má smůlu, protože je v naší společnosti oficiálně  považováno za "ne-člověka",  "pod-člověka", "Untermensch". Nejsme ani o chlup lepší než nacisté.

0 0
možnosti
N

nictipotomnení

13. 6. 2008 20:55
Re: Právo na potrat = nacismus v jiném kabátě

8-o Kolik máš dětí??? Asi žádný, co? Takhle blbě může kecat jen naprostý ignorant. 8-o;-D

0 0
možnosti
AH

nyny.

13. 6. 2008 15:32
inu

mám pocit, že žijete v jakési věži ze slonoviny a jste naprosto vytržená od reality, řeči o neangažovanosti mužů apod. by byly v reálu ještě tak max. před 15 lety. Dnes jsme skutečně úplně někde jinde. Také nechápu co váš článek vyvolalo, nezaznamenala jsem žádné snahy o zásahy v této oblasti, to vždycky vypluje jak pěna na vlně a utichne. Zkrátka nechte už chlapy na pokoji a ženské, ať si rozhodují os vém těle a životě samy. Musí být frustrující mít kolem sebe jen samé negativní lidské příběhy typu zlý muž ubližovaná žena, ale věřte, realita je jiná. KOnečně každý jde tam, kam mu kdo dovolí a každý má toho, koho si vybere. začínám mít pocit, že ty vaše různé gender organizace, v okamžiku, kdy se vývoj ve společnosti usazuje na kooperaci víceméně takové, jako má být, začínají vytvářet fiktivní problémy a rozdmýchávat spory v nedůležitostech.Skutečně není téma, kde by se ženám matkám dalo pomoci aniž by se nasazovaly psí hlavy mužům ?

0 0
možnosti
M

milpoded

13. 6. 2008 12:49
ovsem je

krajne nespravedlive (genderove), ze na interupce chodi pouze zeny, a to si priznejme je veliky problem v Ceske Republice.

0 0
možnosti
N

nictipotomnení

13. 6. 2008 20:56
Re: ovsem je

R^;-D

0 0
možnosti
PJ

patockajan

13. 6. 2008 12:07
Proč 25-35 na potratech?

Vysoké procento potratů v dané věkové skupině svědčí podle mé zkušenosti o vysokém stupni mimomanželských styků (nevěr a nesezdaných vztahů), nikoliv o nechuti mít děti v manželství. Prostě se rozhlédněte kolem sebe, nevěry bují a lidem se do manželství nechce. Zejména ženám. Čekají s přítelem v posteli na lukrativnějšího "Pana Božského"

 

0 0
možnosti
JD

pedr64

13. 6. 2008 12:26
Re: Proč 25-35 na potratech?

myslím, že to není o tom, jestli s partnerem legálním nebo jiným, ale jestli s antikoncepcí nebo bez

0 0
možnosti
JD

pedr64

13. 6. 2008 10:58
když odmyslím ty genderové plky

tak má autorka asi pravdu v tom, že se u nás interupce nezřídka používá jako antikoncepce. Což v situaci, kdy je na trhu velký sortiment různých antikoncepčních preparátů(pokud to můžu jako muž posoudit), je opravdu poněkud neodpovědné.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

13. 6. 2008 10:09
Kde jste na to přišla?

"muži v ČR patří stále k téměř neangažovaným v rodinných záležitostech"

Mohu.l vám radit, nesuďte podle svého nejbližšího okolí. Je možné, že se stýkáte výhradně se zatrpklými rozvedenými přítelkyněmi, ale neberte to jako normu. Přeji Vám, abyste našla pozorného muže, kterému bude péče o děti potěšením. Takových chlapů je spousta, řekl bych většina, ale s vaším přístupem k rodinnému životu není nic divného na tom, že se vám vyhýbají.

0 0
možnosti
L

lesicatko

13. 6. 2008 9:29
zaujímavé - ale čo ďalej ?

Zaujímavý pohľad.S veĺkou pravdepodobnosťou sa zistí, že na tú interrupciu fakt chodia hlavne ženy , ktoré sú v manželstvách,deti už majú, ďaľšie im jednoducho "nepasuje" alebo ho už  z nejakých dôvodov nemôžu prijať....A čo potom ?

Ešte viac ekonomicky pomáhať ?

No, nemyslím si, žeby pri tej životnej úrovni akú má ČR a pri tých sociálnych opatreniach bola nejaká spása vo vyššej ekonomickej pomoci.I keď sčasti určite.Zmeniť myslenie spoločnosti v zmysle, že život je dar ?

To by asi narazilo na mýtus slobody voľby ženy a ateizmus veľkej časti národa.Pretože to až príliš zaváňa náboženstvom :)

Takže čo ďalej ?

0 0
možnosti
A

azazelon

13. 6. 2008 10:00
Re: zaujímavé - ale čo ďalej ?

Hlavně ne ekonomickou pomoc. Omezit množství potratů, proč ne, ale nikoliv zákazy. Podporovat množení? Hlavně to ne.

0 0
možnosti
I

Ibitamuno

13. 6. 2008 9:25
Proc se porad vsichni montuji do interrupci

Protoze je to ted modni rvat svuj nazor? At jsou to vdane panicky ci pubertacky ci stare baby, ktere nechteji mit poskozene dite, je to jejich vec. Ony s tim budou zit, je to jejich rozhodnuti. Ony budou prozivat bolest, ne my. Maji pravo jit na legalni potrat, maji. TAk co je vsem po tom?

0 0
možnosti
HJ

Helena J.

23. 11. 2008 1:25
Re: Proc se porad vsichni montuji do interrupci

Srsly.

I kdybych používala interrupce místo antiko a potrácela každé dva měsíce po celý život, DO TOHO NIKOMU NIC NENÍ.

Ovšem společenský problém je, že ženy, které by raději byly sterilizované, jsou dnešní vládou nuceny pořád dokolečka potrácet, naprosto zbytečně...

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3283x
Gender Studies, o.p.s. je nevládní neziskovou organizací, která slouží především jako informační, konzultační a vzdělávací centrum v otázkách vztahů mužů a žen a jejich postavení ve společnosti. Cílem organizace je shromažďovat a dále zpracovávat a rozšiřovat informace související s genderovou tématikou.

Seznam rubrik