Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

admiral666

19. 2. 2010 15:51
duskova...

Venujete se zeleznicnimu modelarstvi? Jste schopna si misto kabelecky nebo boticek koupit lokomotivu?

0 0
možnosti

Maemi

12. 8. 2009 12:26
...

V tomto článku jste pohled české společnosti na ženy a muže vystihla přesně. Muži jsou vždy dokonalí, rodina ho nezajímá, ženy jsou zaujaty domácností a fysickou krásou.Ženy se často ohrazují tím, že "jim muži přece s domácími pracemi pomáhají", ale to znamená, že žena manžela hezky poprosí, aby jí utřel nádobí a pak jej má za hrdinu? Považuje se za samozřejmé, že ženám patří domácnost, muži jen pracují (samozřejmě velmi těžce, mají to těžší než ženy, co mají zaměstnání a navíc se nezastaví ani doma) a pak si sedí u televize s pivem v ruce nebo jdou do hospody. Ale co, ženě to přece nevadí, miluje péči o domácnost a nevadí jí, že muži se o takové věci nestarají, když "jim občas pomůže". Samozřejmě netvrdím, že takto to vypadá ve všech domácnostech, ale všude kolem nás nám tento názor předhazují.

O toto téma se již delší dobu zajímám a stále mě to nepřestává rozčilovat... Na televizi se příliš nedívám, ale takových reklam jsem si samozřejmě všimla a vždy mi zaručeně zkazí náladu.

0 0
možnosti

stedrik

12. 8. 2009 12:43
Re: ...

co Vás to rozčiluje. Chlastejte pivo nebo běžte do hospody a víte co? Na fysickou krásu se taky vykašlete a  když se přestanete mejt, budete skoro dokonalejší než jakejkoliv muž.

0 0
možnosti

Nitrid

10. 7. 2009 1:21
Já vám nevím

jestli patřím jako příslušnivce ženského pohlaví do své kategorie a jestli vlastně žiju normální život.. Od mala jsem chtěla být princeznou, avšak že bych toho dosáhla svatbou se mi nijak nezdá.Našla jsem si k tomu vhodnější prostředky (a provdání za prince Williama to nebude), dále mou hlavní touhou v životě je být šťastná a dosáhnu-li toho pomocí kariéry či dětí nevím, ale raději bych volila přiměřenou kombinaci obojího.  Ovšem dostala mě charakteristika muže podle tohoto článku.. Můj přítel sice ještě studuje, ale opravdu nesedí celý den na gauči, ani nekouká na fotbal. Možná je psychicky nemocný, ne? :-) Na domácích pracech se se mnou podílí a pokud ho v tomto ohledu poprosím kdykoliv o pomoc neváhá a pomůže.. Zřejmě spolu žijeme v jiném vesmíru či co..Nakupovat jezdíme též společně a o dalších činnostech týkajících se běžného harmonického chodu normálně fungujícího vztahu nemluvě. No co dodat..snad jen že takových, dle mého názoru, normálních párů je u nás více. Hawk

0 0
možnosti

Helena J.

23. 11. 2008 1:32
večeře

"chudák můj manžel, žije s feministkou, ani večeři mu neuvaří"

To je zajímavé, lidé by pořád chtěli nějaké tradice a dělat to jako předkové, ale přitom předkové po staletí dlabali jen jedno teplé jídlo za den, a to ne vždy:-) Pokud měl manžel teplý oběd, tak proč by měl dostat k večeři něco jiného, než nějaké pečivo apod.? Národ umírá na kardiovaskulární problémy související s obezitou, a přitom opěvujeme dámy, které svého muže a děti vraždí krmením na večer...

Opravdu nás vytlačí Arabové... protože moudrý lid dovede dodržovat "snídaně je pro tebe, o oběd se rozděl s přítelem, večeři nech nepříteli";-)

0 0
možnosti

Ježikača

5. 10. 2008 2:23
jo, to je fakt

možná je to tím. moc nečumím, pak zbytečně prudce reaguju

0 0
možnosti

akademik Richard

3. 10. 2008 10:05
pardon pani, ale jste opravdu hloupa husa

s tema Vasima predstavama! ;-D:-©Rv

0 0
možnosti

Ježikača

17. 9. 2008 16:23
kulturní zážitek nikoli

ale jsou takové, že pobaví a neuráží předpokladem, že jste totální blb

0 0
možnosti

Ježikača

17. 9. 2008 16:21
tak to máte pravdu,

prací prášky si koupíte jen zpropagované. ale fakt je, že mi reklamy na ně žaludek obrací zvláště silně. vypínám zvuk, takže moudro mi uniká, ale i tak je hrůza, co sem tam vidím. dá se to brát pouze jako zábavná hra, když si tam dodáte text dle vlastní úvahy.

0 0
možnosti

akademik Richard

3. 10. 2008 10:05
Re: tak to máte pravdu,

na to je snadny recept - necumet na bednu!

0 0
možnosti

myskamiki

17. 9. 2008 8:49
odstehujte

se z mesta do hor a ty Vase hlupoty Vas do tydne prejdou. Bude te mit jine starosti, nez sedet v kanclu a premyslet nad nesmrtelnosti brouka

0 0
možnosti

belgian chocolate

16. 9. 2008 23:10
kolik feministek je potřeba na vyměnění žárovky?

správná odpověď: TO NENÍ K SMÍCHU!!!!

0 0
možnosti

Klara L

17. 9. 2008 7:34
Re: kolik feministek je potřeba na vyměnění žárovky?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3283x
Gender Studies, o.p.s. je nevládní neziskovou organizací, která slouží především jako informační, konzultační a vzdělávací centrum v otázkách vztahů mužů a žen a jejich postavení ve společnosti. Cílem organizace je shromažďovat a dále zpracovávat a rozšiřovat informace související s genderovou tématikou.

Seznam rubrik