Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Můj Spartan Super v Koutech: velká radost a rozřízlé koleno jako bonus

Sice jsem měl v plánu jako první dokončit článek z Mistrovství Světa ve Spartan Race u Lake Tahoe, kterého jsem se účastnil na začátku října...

...ale nakonec ho předběhne tenhle více aktuální text ze závodu v Koutech, který se konal jen 3 dny po mém návratu z USA.

Po náročném cestování a velkém časovém posunu jsem věděl, že závod v Koutech bude asi docela sranda! Od nedělního závodu v Americe jsem raději cíleně netrénoval a řekl si, že budu čerpat z poměrně dlouhého pobytu ve vysoké nadmořské výšce u jezera Tahoe a samotného závodu. Ne nadarmo se říká, že nejlepší trénink je závod samotný…

Vnitřně jsem uklidňoval sám sebe, že když se mi běhalo tak dobře v takové výšce, tady to bude hračka. A nemýlil jsem se! Při Spartan Race Super v Koutech, který se konal v sobotu 10.10.,  jsem si užíval každý krok závodu.

Bydlím v Jeseníku, tedy přes kopec, takže se dá říct, že místní terén znám a vím co čekat a podle toho i trochu uzpůsobit taktiku, ikdyž ta nakonec vlastně ani nebyla potřeba.

V 9 hodin start a šlo se na věc. Úvodní dlouhý výběh jsem si „dávál doslova na pohodu“ necítil jsem sebemenší bolest nohou. Běžím lehce a držím se na 2-3 místě s Adamem Tothem.

Z prvího seběhu mu utíkám, přibíhám k hodu ostěpem a tady mě čeká asi největší překvapení, zvládnu to v klidu, i když cíl byl docela daleko a vysoko ve svahu. Pokračuju dál, dlouhé nošení sandbagů (pytlů s pískem) do sjezdovky. Všichni na to po závodě nadávali, mě to nepřišlo zdaleka tak hrozné (asi forma, haha)).

Předbíhá mě Adam, který je dneska v nošení čehokoliv opravdu hodně silný. Dobíhám ho u stěny, tady následuje odhadem 20min výběh, běžím i nejprudší pasáže, které bych za normálních okolností ze 70% šel, Adam teď daleko za mnou.

Jsem nahoře, teď se dostat dolů. Překážky si ten den mažu na chleba, totální pohoda. Až do bucket carry (nošení kýble se štěrkem do kopce), který mě „hodně prověřil“ i v USA. Mám opět křeče v nohou a zádech, které mě trápí celou sezonu. Tady mě zase dobíhá Adam, peláší do kopce tak lehce, jako by snad ani neměl kýbl a získává cca 10 sekund, které se mi bohužel už do cíle nepovede dohnat, a zůstávám o 8 vteřin na třetím místě.

I tak v cíli cítím obrovskou spokojenost, protože dneska jsem si opravdu v kopcích dělal, co jsem chtěl + 0 burpees (trestných angličáků za případné nesplnění překážky). Nula se mi povedla naposledy…. už ani nevím kdy.

V týmech jsme vyhráli o parník a ukázali sílu, kterou v sobě máme! Bohužel po doběhnutí jsem si všiml, že moje levé koleno není jaksi úplně OK a je tak nějak otevřené...  Vůbec netuším, kde se mi to stalo!

V sanitce mi řekli, že s tím musím na šití, tak ještě čekám do vyhlášení výsledků a pak se vydávám směr Šumperk, kde mi cca po 2h čekání pan doktor udělal pár stehů, za které by se nemusela stydět ani ostřílená švadlena. Vše ok, jako bonus mi doktor ordinuje tetanovku, ukážu sestře svoji (možná zabahněnou) zadnici, štíp a je to.

Bohužel jsem se musel obejít bez druhého závodu, hned den poté…. Spartan Race Beastu, na který jsem se těšil. Ale nevadí, uvidíme se už tento víkend v maďarských Eplenách na startovní čáře!
 

 

Autor: Dušan Zapalač | pondělí 19.10.2015 10:02 | karma článku: 8,68 | přečteno: 550x
  • Další články autora

Dušan Zapalač

Jesenický Balneopark

Jeseníky, nejkrásnější české hory, jsou úžasné celé. Každý ale máme svá oblíbená místa, na která se můžeme vracet tisíckrát a vlastně stále poprvé. Jedním z nich je "můj" Balneopark v Priessnitzových léčebných lázních.

2.7.2016 v 19:00 | Karma: 24,55 | Přečteno: 1524x | Diskuse| Fotoblogy

Dušan Zapalač

Mé milované Jeseníky

Další pokračování fotoblogu z mého rodiště - Jeseníků. Sem tam mi cestou do práce, či při ranním tréninku nabídnou skvostné výhledy a scenérie, které miluju a naplňují mě. To nestačí vidět, to se musí zažít!

6.5.2016 v 10:16 | Karma: 21,45 | Přečteno: 749x | Diskuse| Fotoblogy

Dušan Zapalač

Fotoblog: Tatry III.

Občas jedu navštívit bráchu, který na Slovensku žije, a trénujeme v horách. Stejně jako doma v Jeseníkách, i tady hory nabízejí překrásné pohledy.

21.4.2016 v 9:15 | Karma: 22,98 | Přečteno: 1166x | Diskuse| Fotoblogy

Dušan Zapalač

Fotoblog: Jak se budí Jeseníky II.

Pokračování fotoblogu z nejkrásnějších českých hor - Jeseníků. Sem tam mi cestou do práce, či při ranním tréninku nabídnou skvostné výhledy a scenérie, které miluju a naplňují mě. To nestačí vidět, to se musí zažít!

7.4.2016 v 9:57 | Karma: 24,74 | Přečteno: 1843x | Diskuse| Fotoblogy

Dušan Zapalač

Fotoblog: Tatry II.

Občas s týmem Extreme Obstacle Runners vyrazíme na charitativní víkend do Tater nebo jedu navštívit bráchu, který na Slovensku žije. Stejně jako doma v Jeseníkách, i tady hory nabízejí překrásné pohledy.

4.4.2016 v 9:17 | Karma: 17,24 | Přečteno: 710x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 893x
Lásku ke sportu jsem si i pomocí rodičů v sobě vybudoval už jako dítě, postupem času se to pouze stupňuje. Nová motivace mě žene za novými sny a cíli. Díky rodině a pár dobrým přátelům žiju spokojený život. Moje koníčky jsou hlavně sport, příroda, fotografování, černý humor a cestování.

Motto: Go hard or go home!

člen sportovního týmu EXTREME OBSTACLE RUNNERS

 

www.eor.sk + facebook

Seznam rubrik