Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Miroslav Zikmund nástrojem Čunkovy nemocniční propagandy

Tak nám, tedy těm, kteří máme výhrady ke stavbě nové nemocnice ve Zlíně, a není nás málo, otec nápadu a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek opět vzkázal, že jsme hlupáci, když jeho geniální myšlence bráníme v realizaci.

Prostor k poplakání si nad nepochopením jeho plánu, ale současně i k chlubení se, poučování, k projevům sebestřednosti a jeho domnělé neomylnosti opět vytvořila šéfovi hejtmanství televizní stanice, za níž nestojí nikdo jiný, než původní majitelka a zakladatelka projektu Regionálnítelevize.cz a před tím tisková mluvčí MěÚ Vsetín, jemuž v té době vládl Jiří Čunek, Eva Stejskalová. O jejich spolupráci se mezi lidmi mluví ledaco.

Rozhovor se, krom jiného, točil kolem další studie na modernizaci a dostavbu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Tu totiž Čunek považuje za zbytečnou a za dokument, jenž k ničemu novému nepovede. Podle hejtmana jde o alibismus politiků, kteří spoléhají na to, že lidé nemohou rozumět všemu, co se kolem jím vysněného špitálu děje.

Čunek se v rozhovoru vedeném Stejskalovou mimo jiné vyjádřil v tom smyslu, že mezi rekonstrukcí stávající nemocnice a výstavbou nového špitálu, je zásadní rozdíl. Dovolím si souhlasit, ale…

Hejtman totiž současně tvrdí, že ve prospěch nové krajské nemocnice, kterou hodlá jím řízený úřad postavit ve Zlíně-Malenovicích, mluví argumenty. Pochopitelně jeho argumenty. Ale zapomněl, nechce se mi věřit tomu, že by to Jiří Čunek udělal schválně či z nějaké zištnosti =), když už vzpomněl oponenty jeho snah, lidem kteří rozhovor sledovali, předložit také argumenty zastánců opačného názoru.

Ono se to tak za normální situace dělá a patří to k jakési politické slušnosti. Nehledě na to, že odpůrci Čunka takto činí: připomenou záměr hejtmanství a pak sdělí své stanovisko.

Ale, jak už jsem napsal, Jiří Čunek zřejmě zapomněl a věřím, že to při nejbližší příležitosti sám napraví. I když podklady pro rekonstrukci stávající Krajské nemocnice Tomáše Bati podle dostupných informací vychází v Čunkův neprospěch! Vždyť on je, jak to sám o sobě tvrdí, férový politik, který se snaží říkat a hlásat pravdu!

Důvěryhodnost slov politika, jenž kromě hejtmanské sesle usedá i do senátorské lavice, v rozhovoru však podlomilo také hejtmanovo protiřečení. Zatímco v superlativech hovoří o rekonstrukci nemocnice v Uherském Hradišti a předpokladech o tom samém v případě nemocnic v Kroměříži a částečně i ve Vsetíně (všechny ve správě Zlínského kraje – pozn. autora), v případě KNTB je tomu podle hejtmana naopak. Přestože generel zpracovaný renomovanými odborníky a odpovídající všem současným trendům počítá s propojením a tedy i svým způsobem s centralizaci jednotlivých pavilonů tak, aby se do budoucna zabránilo převážení pacientů takzvaně venkem a vše se oproti dosavadnímu stavu zjednodušilo a zlepšilo. To vše navíc za podstatně méně peněz!

Čunek však, vědom si toho, že byť jen připuštěním diskuze nad dokumentem odborníků zastávajících jiný, než jeho názor, by si do vlastního hnízda zanášel z jeho pohledu plevel, vyrukoval na diváky se zákeřným výpadem, když zneužil k dehonestaci KNTB případ velikána České republiky Miroslava Zikmunda, který se tady nedávno při převozu z jednoho pavilonu do druhého nachladil. To osobně považuji za podlost a hnus ve vztahu k zařízení, za jehož (ne)fungování nese sám (hejtman – pozn. autora) přímou odpovědnost. A za doslova brutální zneužití jména výrazné české a světové osobnosti ve prospěch svých kontroverzních snah.

Ale zpět k meritu. Jediným východiskem podle Čunka, bez ohledu na pádné argumenty názorové opozice (doposud je nikdo věrohodně a argumentačně nezpochybnil – pozn. autora), je stavba na zelené louce v řádu miliard korun (odhady dosahují až 12 mld. + vybavení – pozn. autora). Přestože v současné době záměr provázejí nevyjasněné podmínky jeho financování a řada podivností a nestandardních praktik hejtmana a jeho lokajů. Například svévolné zastavení prací na rekonstrukci KNTB ze strany Čunka, jenž se ani neobtěžoval projednat svůj postup, tak, jak mu to ukládá zákon, se zastupiteli.

Místo toho, jak jsem napsal ve svém předchozím blogu, šíří hejtmanství mezi lidmi informace o katastrofickém stavu KNTB. Čunkovi a spol přitom vůbec nevadí, že díky tomu lidé pomalu, ale jistě začínají hledat ošetření v jiných nemocnicích. K hejtmanovi se navíc přidává i část lékařů, kteří se tak podílejí na znevažování kvality i vlastního léčebného procesu a postupů poskytovaných pacientům KNTB. Jiří Čunek, jeho lékařská rada a další se tak podílejí na devastaci krajského zdravotnictví.

Fakt by mě zajímalo, co za tím skutečně vězí, jaký motiv k tomu příslušní lékaři mají?

Psal jsem o tom, že o spolupráci mezi Čunkem a Stejskalovou se mluví ledaco. Nehodlám se v tom pitvat. Avšak jednostrannost, s níž uvedená TV o výstavbě nové nemocnice ve Zlíně a aktivitách Jiřího Čunka obecně veřejnost informuje, nepůsobí dobře. Chybí prostor pro názory druhé strany. Kde je důvod, proč doposud na ´Stejskalové televizi´nezazněly protiargumenty, jak by tomu mělo být? Je v tom záměr? Kde je důvod, proč schází vyváženost? Je v tom, či jsou v tom… Ukáže čas.

Autor: Dušan Póč | pondělí 2.12.2019 13:54 | karma článku: 0 | přečteno: 834x
  • Další články autora

Dušan Póč

Prasárna hejtmanství míří ke krajskému soudu

Zdá se, že pověstné ucho se utrhlo. Napovídá tomu rozhodnutí bývalého hejtmana Zlínského kraje, předsedy krajského Sdružení praktických lékařů a šéfa Okresního sdružení České lékařské komory obrátit se na Krajský soud v Brně.

24.2.2020 v 16:05 | Karma: 27,84 | Přečteno: 1092x | Politika

Dušan Póč

Vsetínský rathaus opět nezklamal a ukázal v koho područí je

Ukázalo se, znovu a zas, že radovat předčasně se člověk nemá. Ale, když světlo světa spatřila informace, že prostranství v centru Vsetína ponese jméno Jarmily Šulákové, nešlo to jinak. Ale nebyl by to vsetínský rathaus, aby, kdyby

21.2.2020 v 13:56 | Karma: 25,54 | Přečteno: 1168x | Politika

Dušan Póč

Čunek vyjádřil v plné nahotě svou impertinenci

Neomalenost některých českých politiků nezná mezí. To je v posledních letech více než zřejmé. Za jejich krále, byť takzvaně nepsaného, ale o to víc nepřehlédnutelného, lze označit hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.2.2020 v 13:16 | Karma: 24,52 | Přečteno: 965x | Politika

Dušan Póč

Čunek dostal další facku!

Zcela jasně se ukazuje, jaké záměry a choutky se honí hlavou a ovládají počínání hejtmana Jiřího Čunka. Že nejsou zrovna cnostné a co si o nich myslí i veřejnost, ukázala nedávná událost z lékařských kruhů. Pro Čunka nelichotivá!

17.2.2020 v 12:22 | Karma: 32,89 | Přečteno: 2482x | Politika

Dušan Póč

Mnoho povyku pro nic! Zbytečně…

Členové hnutí Extinction Rebellion Vsetín rozmístili na stromy ve vsetínské městské části Rybníky vzkazy ilustrující jejich nesouhlas s požadovaným kácením dřevin. Stromů, jež mají jít k zemi kvůli opravám inženýrských sítí.

14.2.2020 v 9:41 | Karma: 26,56 | Přečteno: 760x | Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik