Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dění kolem Čunkem prosazené stavby nové nemocnice dostává rytmus čardáše

Nedávné hlasování o stavbě nové nemocnice ve Zlíně, podle vyvolané hejtmanem Jiřím Čunkem, uvolnilo vášně nejen mezi politiky, ale rovněž u veřejnosti. Sílí hlasy volající po prověření způsobu, ale rovněž po Čunkově konci.

A mezi tím vším, v pomyslných přestávkách mezi jednotlivými čardášovými takty, vyplouvají na povrch, jak už se v případě takzvaných pracovních, respektive hejtmanských praktik lidovce Jiřího Čunka stává zvykem, všeliké to podivnosti.

Tou takříkajíc nej, je názorový zlom v myšlení sociálnědemokratického zastupitele Zlínského kraje Lubomíra Vaculína. Od jeho spolustraníků v zastupitelstvu pronikly informace, že Vaculín, jinak takto starosta města Zubří na Vsetínsku, v den, kdy došlo k neočekávanému a záludnému hlasování zinscenovanému Čunkem (pondělí 16. 12. 2019 – pozn. autora), předstoupil před své spolustraníky v nejvyšším orgánu Zlínského kraje, informoval je o tom, že hlasování o stavbě nemocnice bude do programu zařazeno dodatečně (jak se to dověděl, kdo mu to sdělil, toť otázka – pozn. autora) a údajně srdceryvně a se slzami v očích je informoval, že musí svůj názor na stavbu nové nemocnice změnit, a že bude hlasovat pro odsouhlasení realizace Čunkova záměru.

A protože jeho kolegům v zastupitelstvu je známo, že je mu blízká jedna z žen z krajských orgánů KDU-ČSL (nehodlám spekulovat o tom v jakém slova smyslu blízká), měl Vaculín před svými stranickými kolegy současně prohlásit, že jeho rozhodnutí změnit svůj názor nemá v žádném případě s touto skutečností souvislost a nemá tedy ani politický podklad.

Pokud tomu tak, jak měl sociálně demokratický politik uvést skutečně je, pak se ptám, co za tímto rozhodnutím Lubomíra Vaculína, které má v současné době silně kořeněný nádech nehorázného a zbabělého kolaborantství, skutečně vězí?

Pokud tedy nejde o politický manévr, jenž má v tomto případě charakter zrůdnosti nejhrubšího zrna, pak se nenabízí žádné jiné vysvětlení, než že krajský zastupitel a starosta Zubří Vaculín je zapletený do něčeho nekalého, nevoňavého a zákona nedbalého a byl na něj vytvořený nátlak například ekonomického charakteru.

Krom toho si myslím, že Vaculín se svým rozhodnutím dopustil na členech oranžové růže, po jejichž hřbetech se vyšplhal do starostovské židle a do politických výšin zemské vlády, hnusné a zbabělé zrady a znevážil a zpronevěřil jejich důvěru ve svůj zatím neobjasněný prospěch.

To ovšem signalizuje, že nejde o jakousi nahodilost, ale o dlouhodobou, utajovanou a férového chlapa nehodnou spolupráci se zastánci stavby a ustrašené zaprodání se Čunkovým praktikám při naplňování jeho megalomanských a narcistických choutek.

Praktikám, které mají za následek to, že veřejnost, ale i samotné zastupitelstvo kraje, je Čunkem a jeho nohsledy (proslýchá se, že někteří z nich tak jednají i přesto, že o všech těch Čunkových nepravostech vědí – pozn. autora) informováno o stavu věci související s výstavbou nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích zkresleně, jsou jim podávány polopravdivé a v nejednom případě i nepravdivé či neúplné informace.

Mezi ty patří například hejtmanovy zvěsti o ceně nemocnice. Ta má být podle Čunka osm miliard korun. Ale podle renomovaných odborníků, o některých z nich Čunek arogantně a povýšenecky tvrdí, že nepostavili ani psí boudu, jde pouze o cenu stavby jako takové. Dalších, nejméně osm, ale spíše více miliard korun, bude stát vybavení nemocnice. A o plném a erudovaném personálním obsazení nové nemocnice ani nemluvě. O tom však už Čunek ve své účelové zaslepenosti a touze po stavbě vlastního pomníku nemluví!

A nemluví otevřeně ani o tom, že stavbou nemocnice se kraj zadluží tak silně, že v dalších mnoha letech úřad nebude mít peníze na další nezbytné investice a dostane tak kraj do devastačního procesu. Nehledě na to, že financování nové nemocnice půjde na úkor stávajících nemocnic v jednotlivých bývalých okresech, které jsou v majetku kraje (nikdo mě zatím o opaku nepřesvědčil – pozn. autora). Hejtmanství z nich prostě bude vyvádět peníze proto, aby mohlo splácet nejenom stavbu, ale potom i úvěr a kdo ví co všechno. Slyšel jsem něco o 250 milionech korun ročně! A to může vést k až k velmi vážnému zhoršení péče o pacienty v jednotlivých regionech kraje.

Za zamyšlení stojí v případě Čunkových snah o stavbu nového špitálu rovněž mnohé další postupy a formy a metody práce odborníka všech odborníků v pozici hejtmana. Například to, proč do stavby nemocnice není ze všech snad až nejvíce zapojena některá ze zdravotních pojišťoven? A tak by bylo možné pokračovat dál. O mnohých jsem už ve svých blozích psal.

Podivný už se zdá být způsob prosazování stavby nemocnice ve Zlíně-Malenovicích také Ministerstvu vnitra České republiky. To se bude na základě podnětu opozice pondělním hlasováním (16. 12. 2019 – pozn. autora) krajských zastupitelů zabývat. Důvodem je fakt, že bod programu byl hejtmanem Čunkem zařazen do programu nečekaně a občané se tak nemohli, jak jim to zákon umožňuje a mají na to nárok, k němu vyjadřovat. Podle opozice tak nebyl respektován Zákon o krajích. Ministerstvo vnitra již z vlastní iniciativy požádalo Zlínský kraj o dokumenty a vyjádření.

Těch podlostí, arogance, zneužívání čehokoliv a kohokoliv ze strany Jiřího Čunka a jeho boys a girls, a to nejenom ve vztahu k nemocnicím ve Zlíně, je tolik, že nemalá část veřejnosti už nabádá hejtmana k odstoupení, vyzývá opozici k ráznějším krokům a podobně. Pro Čunka o to smutnější, že mezi jeho odpůrce se už řadí také stále více členů takzvaně jeho strany, tedy KDU-ČSL! A to dokonce i ve Vsetíně, o němž si Čunek zřejmě myslí, že je jeho neotřesitelnou baštou.

Osobně se nedivím, neboť to, co Čunek v posledních týdnech a měsících zejména stran nemocnic ve Zlíně provádí a předvádí je do nebe volající.

A také zavdává dohady k tomu, cože za tím vším vězí? Kdo všechno a z jakých míst je do stavby nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích tak či onak, více či méně zatažen? A z jakých kruhů že to ti zatažení jsou? Musí v tom už být opravdu hodně, když je křesťan Čunek rozhodnutý, jak se ukazuje, jít takzvaně i přes mrtvoly a jednat antikřesťansky!

P.S.

Se způsobem, jakým zastupitelé Zlínského kraje, kdy lidovecký hejtman Čunek hlasování o stavbě krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích neplánovaně zařadil do programu zastupitelstva krátce před jeho skončením, schválili, nesouhlasí také kroměřížští radní. Ti v tomto týdnu odsouhlasili podání podnětu k Ministerstvu vnitra k dozorové činnosti pro zneužití zákona o krajích. Stejně postupoval i krajský zastupitel Tomáš Pajonk (Svobodní).

Čunek měl údajně na zastupitelstvu prohlásit, že on v současnosti touží hlavně po schválení stavby, a že ho nezajímá, co bude potom. Prostě, teď jsem tu já a po mně potopa. Pokud tomu tak skutečně je, pak, Bůh s tebou, Zlínský kraji…

Autor: Dušan Póč | pátek 20.12.2019 16:11 | karma článku: 25,47 | přečteno: 981x
  • Další články autora

Dušan Póč

Prasárna hejtmanství míří ke krajskému soudu

Zdá se, že pověstné ucho se utrhlo. Napovídá tomu rozhodnutí bývalého hejtmana Zlínského kraje, předsedy krajského Sdružení praktických lékařů a šéfa Okresního sdružení České lékařské komory obrátit se na Krajský soud v Brně.

24.2.2020 v 16:05 | Karma: 27,84 | Přečteno: 1092x | Politika

Dušan Póč

Vsetínský rathaus opět nezklamal a ukázal v koho područí je

Ukázalo se, znovu a zas, že radovat předčasně se člověk nemá. Ale, když světlo světa spatřila informace, že prostranství v centru Vsetína ponese jméno Jarmily Šulákové, nešlo to jinak. Ale nebyl by to vsetínský rathaus, aby, kdyby

21.2.2020 v 13:56 | Karma: 25,54 | Přečteno: 1168x | Politika

Dušan Póč

Čunek vyjádřil v plné nahotě svou impertinenci

Neomalenost některých českých politiků nezná mezí. To je v posledních letech více než zřejmé. Za jejich krále, byť takzvaně nepsaného, ale o to víc nepřehlédnutelného, lze označit hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.2.2020 v 13:16 | Karma: 24,52 | Přečteno: 965x | Politika

Dušan Póč

Čunek dostal další facku!

Zcela jasně se ukazuje, jaké záměry a choutky se honí hlavou a ovládají počínání hejtmana Jiřího Čunka. Že nejsou zrovna cnostné a co si o nich myslí i veřejnost, ukázala nedávná událost z lékařských kruhů. Pro Čunka nelichotivá!

17.2.2020 v 12:22 | Karma: 32,89 | Přečteno: 2482x | Politika

Dušan Póč

Mnoho povyku pro nic! Zbytečně…

Členové hnutí Extinction Rebellion Vsetín rozmístili na stromy ve vsetínské městské části Rybníky vzkazy ilustrující jejich nesouhlas s požadovaným kácením dřevin. Stromů, jež mají jít k zemi kvůli opravám inženýrských sítí.

14.2.2020 v 9:41 | Karma: 26,56 | Přečteno: 760x | Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik