Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

skvěle napsáno pobavil jsem se

ale ta přísaha byla zneplatněna

0 0
možnosti
Foto

Co slib manželský, co sliby holkám za mlada jenom aby jsme si .....To je něco jako před volbami, potom to již neplatí.

Ty politický jsou důležitější. "Já mladý pionýr lidově demokratické vlasti, slibuji před svými druhy že se budu chovat a jednat tak, abych byl platným občanem své lidově demokratické vlasti, tak slibuji." Myslíte že by mne toho soudruh Jakeš také zbavil?;-D

0 0
možnosti
PF

Já to beru tak, že jsem přísahal socialistické vlasti a lidu. Socialistickou vlast zrušili ti, kterým jśme přísahali, sami. A rádi. Pochybuji, že někdo bude někdy nás za to "Tak přísaháme" popotahovat. Ale jinak se mi Váš článek moc líbil, toto téma je velmi zajímavé. Pro hisotriky i pro milovníky historie:-):-)

0 0
možnosti
Foto

Člověk by si měl pamatovat svou přísahu, jinak jej začne chytat fantas. Vy jste nepřísahal věrnost socialismu, Vy jste přísahal věrnost pracujícímu lidu, vedenému KSČ.

0 1
možnosti
MK

Ano. Lenže to stále platí. ľud pracuje a členovia KSČ vládnu. :-D

Inak i ja sám riešim túto stigmu v mojom živote a tiež by som bol rád zbavený kliatby. Veď som kdesi tuším musel podpísať i nejaký papier že prisahám. Tak chcem papier že prísaha už neplatí.

Myslím to vážne.

0 0
možnosti
ČF

Pane Dušane Navrátile, po dlouhé době jsem četl něco opravdu dobrého. Nejde jen o ústřední myšlenku (tzv. Bílé místo) ale o styl kterým píšete a nutíte čtenáře se zamyslet nad věcmi, které by ho za normálních okolností nikdy nenapadly. Přeji Vám další dobré nápady a vydržte, nenechte se odradit. Zdraví Vás ČeFr z Brna.

1 0
možnosti

Pan prezident Havel také dobrovolně přísahal věrnost socialistické vlasti a po zvolení komunistickým parlamentem se fakticky stal posledním komunistickým prezidentem. Nic si z toho nedělal a jeho charakter obdivuje celý svět. Dnes se neplní ani psané smlouvy a podrazácké chování je základní normou podnikání.  Prostě máme svobodu a demokracii.

Jinak co by za to dali dnešní VIP osoby, kdyby mohli oprávněně říci, že jsou "kůl".

3 5
možnosti
JN

J64a60n 30N59o28v15á47k

9. 1. 2014 15:28

Císař Zikmund, šelma ryšavá, získal tento nelichotivý název od Aloise Jiráska. Neprávem. Víte proč? Protože přísahu dodržel. A toto náš český písmák nerozdýchal.--------------- ne, nazval ho tak proto, ze nedodrzel slib, to co nekomu prisahal je prece nemuselo zajimat ....

0 2
možnosti
Foto

Vynucená přísaha nebo sliby se nemusí dodržovat. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Také to dodržovat nebudu. Soudruh Jakeš mě tohoto břímě zbavil.:-)

2 0
možnosti
JS

Klídek sokolíci,. pravdoláskař Havel při inauguraci taky přísahal československé socialistické republice tak se uklidněte. Všichn i muži kteří byli odvedeni k vykonání vojenské základní služby a pokud existovala ČSSR tak přísahali a podepsali takže nerozviřujte nějaké teoriwe o přísahách je to totiž zbytečné.

1 0
možnosti
JN

Pokud jde o to, zda jste přísahu pouze zamumlal, či vůbec mlčel, zatímco nastoupený pluk to zařval, až se třásla okna domů na náměstí, tak to na platnost přísahy nemá žádný vliv.  To bylo jen takové přiblblé divadýlko pro babičky a tetičky. Podstatné je to lejstro, které jste podepsal téhož dne ráno. A to je samozřejmě stále někde založeno, tak jako vy máte v šupleti založenu vojenskou knížku. A protože jste stále evidován jako záložák, tak vaše přísaha opravdu platí.

3 0
možnosti
JS

Platí neplatí, tím se nerozptylujte. Poučte se od umělců . Národních, zasloužilých i těch ostatních. Ti nepřísahali, rovnou lezli do zadku a dnes používají stejnou metodu. Stále lezou.  Sice do jiného, ale stále to sype. Stačí občas prohodit jak za komunistů trpěli když na zájezdech do kapitalistické ciziny museli dolary pašovat ve fusaklích.

6 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.