Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J26a48n 37V81r83a17n92a

17. 3. 2014 11:37

Vase chvala minuleho rezimu me uplne dostala. Nebylo to nahodou tak, ze minuly rezim poslal nektere lidi na same dno a pak je schoval do kriminalu? To byli ale vetsimou zivnostnici, sedlaci, odbornici, duchovni apod. Pokud se clovek dostal do situace  dnesnich beznomovcu, bylo o nej postarano tim, ze sel sedet za prizivnictvi.

1 0
možnosti

Nedělám NIC co nemusím. V této společnosti jsme neustále nuceni k "solidaritě" navíc nás čím dál víc lidí otravuje různými sbírkami... není divu, že ochota pomáhat a dělit se mizí. Když vidím že mně obere každý kdo může, jaksi mně přechází dobrota. Takže i když nedělám NIC co nemusím, nenudím se. Ten pán co pomohl tomu bezdomovci byl stará škola. On ještě nebyl převychován dnešní pseudohumanistickou společností. Až zažiju to co on, tedy dobu kdy slušní lidé byli vážení , pak budu pomáhat dobrovolně. Je to reakce na dnešní realitu, nic víc.

1 0
možnosti
Foto

V23í87t 16H19a86s94s41a51n

14. 3. 2014 22:55

Velmi čtivě napsaný článek, karma.R^

Přidávám svůj fotoblog věnovaný pražským bezdomovcům letos v zimě:

http://hassan.blog.idnes.cz/c/393403/Prazsti-bezdomovci-letos-v-zime-fotoblog.html         VH

0 1
možnosti
MZ

M 53Z

12. 3. 2014 19:06

pobliz kde ziju je park,asi pred rokem tam hajzlici vyklopili do louze jednoho dementniho vozickare,ktery se tam cas od casu projizdel,ukradli mu vozik,no chudak tam lezel nekolik hodin,nez prijela policie,vsichni si totiz mysleli,ze je to nejaky zdrogovany bezdomovec,bohuzel se stavaji i takovehle pripady

0 0
možnosti
PH

P32a48v28e86l 42H75e93m66e28k

11. 3. 2014 12:01

Napsal jste zajímavou úvahu, nicméně jedna eventuelní možnost nechuti pomoct, či vůbec se příblížit ke zmíněnemu bezdomovci Vám tu chybí. Může pramenit z negativní zkušenosti. Bydlím bohužel v místě, kde se s podobnými spoluobčany setkávám denně. Viděl jsem jsem nepočítaně situací, kdy některý z nich upadl, nebo usnul v nepřirozené pozici a celkem třikrát jsem některému z nich přišel na pomoc. Poprvé (to jsem tu ještě bydlel krátce) jsem se jal křísit člověka (zavolal jsem I sanitku), který bezvládně ležel na schodech do Alberta. Bohužel ani po osmi minutách snahy přivést ho k vědomí jsem neuspěl. Pak přijel lékař a konstatoval opilost do bezvědomí. Podruhé jsem se pokusil pomoct ženě, která dost hloupě upadla před naším domem a ta mně za odměnu pozvracela. Třetí pokus se odehrál v malém parku před domem, kde jsem chtěl postavit na nohy muže, který se asi pět minut zkoušel vydrápat po lavičce. Osopil se na mně jako bych ho chtěl okrást, řekl něco jako "táhni do pi..e". Od té doby už jsem nepomáhal. Pro Brňáky - bydlím na Mendláku. Kdo to zná, chápe.

0 0
možnosti
Foto

Toto, milý pane, není otázka místopisu. Toto je stejné úplně všude.

Ti lidé nechtějí pomoct (věšinou)

Ten, kdo si pomoct nechá, není bezdomovcem. Takový nešťastník se i přes nepřízeň osudu dokáže "vyškrábat" a dokáže využít pomoci sociálního systému. Těm ostatním jejich stav vyhovuje.

0 0
možnosti
Foto

Myslíte, pane, že minulý režim by se o takováto individua postaral? A víte jak? Dostali by nejspíš flastr za příživnictví. Stát není zaopatřovací ústav. Čím dříve si to všichni uvědomí, tím lépe.

Pomoct páchnoucímu špinavému opilému bezdomovci, není podle mne otázkou víry v boha, ale otázkou rozumu... každý z nás má totiž svých starostí dost (většina žije z ruky do huby) a komplikovat si život samaritánstvím tam, kde o něj není zájem, je nerozumné!

0 0
možnosti
PK

Myslíte, že je vhodné pomáhat např. lidem závislím na drogách, kteří již sami nesjou schopni pomoci z propasti, do níž se sami dostali?

0 0
možnosti
JP

Pardon, ale pokud se ožral, jak zákon káže, tak si za to opravdu mohl sám.

1 0
možnosti
PK

Myslíte, že člověk který si nabije hubu v luxusním auťáku vlastní vinou a skončí v příkopě s přeraženými končetinami, že si nezaslouží pomoc? Nebo také jen konstatujete, že si za to může sám?

0 0
možnosti
PK

Ano, vidím to stejně. Smutné. Řekl bych, že bude hůř. Morální profil člověka do značné míry koresponduje s jeho žebříčkem hodnot. Pokud budou na jednom z prvních míst prachy, jiné to být ani nemůže.

1 0
možnosti
AR

V ohrožení života nebyl, když ho v tom stavu v jakém byl postavíte, tak za 5 minut spadne znova. Nemá to cenu, měl jste zavolat policii a ti ho odvezou na zachytku . Osobně mi bezdomovců líto není. V naší zemi funguje poměrně štědrý sociální systém, takže nemusíte celý život pracovat a přesto můžete mít početnou rodinu. Takže bezdomovec musí trochu chtít

2 1
možnosti
MT

M33a17r27e18k 35T95ů55m25a

10. 3. 2014 23:55

Za sebe tvrdím, že takovému, jakého popistujete, bych nepomohl. Přeně jak píšete, tak by mě ma takové pomoci odradil především zdravotní stav jedince... Jinak dávám karmu.R^

4 0
možnosti