Blogování aneb Jak se stát podvodníkem

Milí Romové, nebo Cikáni či Cigáni – kdo jak chce. Myslíte si, že když se budete snažit žít jako slušní lidé, že vás „Páni“ Češi začnou akceptovat? Chyba!!

Jestli si to opravdu někteří z vás myslí, pak vás ujišťuji, že jste trošku naivní. Kdo nevěří, ať to zkusí. Může se vám stát to, co mně. V dobré víře jsem si založil blog na stránkách MF Dnes a začal jsem psát články. Jako každý autor článků píšu to, co mám na srdci, a tak jsem psal o vzájemných vztazích mezi Romy a Čechy. Tyto blogy jsem se snažil (na rozdíl od článků některých jiných autorů – Čechů) psát nenávistně. Jelikož jsem nedělal tolik pravopisných chyb, byl jsem okamžitě podezřelý. V Česku jsem vyrostl a absolvoval české školy, tudíž mi to nedělá větší problémy. Přesto to celá řada jedinců nedokáže vstřebat. Jaké reakce byste čekali? Jestli si myslíte, že pozitivní, tak se mýlíte. Naopak, nejen že po mě štěkali a podstrkovali mi kolektivní odpovědnost za tisíce lidí, kterých jsem se nikdy nezastával, dokonce mě nazvali podvodníkem. Obvinili mě, že jsem zlodějem smyšlené identity. Jinými slovy, já prý nejsem Dušan Ferko a tyto blogy nepíšu já, ale pachatel neznámý, který použil „falešný (fake) profil“. Jak na to přišli? Odpovědi s „fundovanými názory“ najdete v diskusních příspěvcích pod posledními články. Podle jejich logiky se zdá, že je vědecky nemožné, aby Rom napsal zajímavý článek. Napsat takový článek je zřejmě doménou pouze Čechů s patenty na rozum, a tak jsem byl obviněn, že si to nechávám napsat někým jiným.

Paní Klára Samková patří do trochu jiného "kádru", a chtěl bych se o ní zmínit. JUDr. Klára Samková (neRomka) tři a půl roku blogovala na blog.aktualne.cz a jelikož je to osoba mediálně známá, Češi jí nenazvali podvodnicí. Všechno by bylo v naprostém pořádku a mohla tam vesele blogovat dodnes, jenže dopustila se jedné fatální chyby, kterou si uvědomila po 3, 5 letech. Zastávala se Romů a to zřejmě neměla dělat. Samozřejmě nikdo jí to nedaroval a brzy narazila na stejný problém s postojem diskutujících, na který narazí každý, kdo se opováží oponovat českým „Pánům“. Jiným slovy, do té doby ji „ideální“ Češi (dle jedné české reklamy na Poděbradku – chytří jako delfíni) "plivali do tváře", dokud se na to nevykašlala. Ano, milí přátelé, není rozdíl mezi slušným Romem a špatným Romem, tak už si to nepleťte. 

Češi nechtějí respektovat Romy jako lidi sobě rovné. Romové se rodí s nálepkami na čelech, Češi se rodí s patenty na rozum. Kecy o začleňování jsou pouze prázdné fráze a peníze pro tyto účely do vody vyhozené. Je to prachsprosté pokrytectví. Chtějí nás zbytečně asimilovat, ale nikoliv akceptovat. Ale neklesejte na mysli, přátelé, hlavu vzhůru. I když je to smutné, pořád to ještě není nejhorší. Bylo hůř. Byly doby, kdy nás mohli beztrestně zabíjet. Zvěř se zabíjet nemohla, Cikáni ano.

Milí Romové, Cikáni a Cigáni, ještě stále věříte v Boha, o kterém se píše v Bibli?  Ano, věřte. Bůh vás má rád. I Židé si mysleli, že jsou Bohem vyvolený národ, na který nedá dopustit a ouha, náhle se Bůh „převtělil“ do Němce s knírem, aby jim prokázal svoji nehynoucí lásku způsobem sobě vlastním.

PS: Milujte se, množte se a vzdělávejte se.

Dušan Ferko

Autor: Dušan Ferko | středa 2.5.2012 14:21 | karma článku: 14,87 | přečteno: 2265x
  • Další články autora