Diskuse

Zrušení EET

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

Zásadní důvod, proč eet zrušit je a vždy bude, ze stát nemá důvod sbírat informace o každém vytocenem pivu a každém pytliku s tatarkou.

Proste nemá na takové informace nárok, a provoz a hlavně zabezpečení takových databazi dalece převyšuje smysl.

Stát ma podnikateli důvěřovat a neklast mu překážky.

Stát proste nemá ve svobodném světě evidovat každou uctenku. Nemá. Stejne jako nemá na každé lampě kameru, nepočítá vaše výkaly a nepraktikuje mučení.

Nasbirane databáze mají cenu diamantů pro vytezovani dat pro soukromý sektor a dřív nebo později to unikne. Vždycky zatim všecko uniklo.

A to souvisí s tím, ze ve státním jsou z IT lidi ty nejhorší,který nikde nevzali, viz eshop na dálniční znamky za 440milionu.

2 0
možnosti
JK

Zrušení EET je populismus. Lidé v této tžké době řeší jiné věci než toto.

0 2
možnosti
Foto

J89a50n 21H20o51r43n14í34k

10. 3. 2022 21:18

Populismus bylo zavedení EET, ne zrušení.

4 0
možnosti
MV

Covid Babišovi nahrál k pozastavení ty jeho "deskový hry eET" a teď byla tahle hnusarna (kontrola konkurence navíc odporně motivovaná jakousi lidovou udavacskou loterií) pouze definitivně zastavena. Jen malý dotaz: mohu například někde shlédnout novou školu nebo nemocnicí zbudovanou právě díky eet,jak nám sděloval pan Babiš, když eet vychoval a zaváděl? Neznám takovou, Vy mě možná nevedete...

4 0
možnosti
ZH

Zákon o EET je nedomyšlený, šitý horkou jehlou, prosazený hrubou silou. Zcela chyběla analýza dopadů na povinné subjekty. Tedy takový zákon je plevelný a nemá co dělat v právním řádu.

Dále, Babiš měl zcela zjevně zájem o data, který tento systém sbíral. Do toho mu hodil vidle soud, když mu ze zákona vyškrtnul platební karty. Nakonec Babiš prohlásil, že se vlastně nic nestane, když účinnost zákona pozastaví. Což je další důkaz, že zákon byl fakticky k ničemu.

3 0
možnosti
Foto

Tak u nás na chatě v jedné malé vesnici to podnikatele brutálně zasáhlo. Možná by ho nezasáhla samotná EET, ale byla to pro něj poslední kapka, protože i bez EET měl povinností až nad hlavu. A tak skončil malý obchůdek s potravinami v malé obci, vlastně to brutálně zasáhlo nejen podnikatele, ale hlavně obyvatele obce. Zejména starším lidem ten malý krámek chybí a obávám se, že už ho znovu nikdo neotevře. Zrušení EET je krok správným směrem, teď ještě zrušit spoustu dalších povinností pro podnikatele, aby se mohli věnovat své práci a ne papírování pro stát.

4 2
možnosti
PB

P23e91t97r 21B29u98r10i92a72n

10. 3. 2022 12:15

Opakujete staré vyčpělé pseudoargumenty typu: nikoho to nezatíží, hospodský si to beztak odečte z daní a vadilo to jen zlodějům.

Nějak podobně se argumentovalo i před plošným zákazem kouření: hospodský na tom vydělá, zákazníků přibude a vadí to jen nenávistným zaslepencům.

Osobně vím o dvou provozovnách, které kvůli EET zavřely. V obou případech to byly staré důchodkyně, které je vedly na hraně minimálního zisku jen aby mohly být mezi lidmi a byly v důchodu aktivní. Co jsem se ptal hostinských, tak všem EET vadilo a komplikovalo život. Přínos versus ztráty 0:3. A nejedná se o ztráty ze šmeliny, to fakt ne.

EET velmi ztížilo i podnikání mé ženě. Má klientskou síť s kosmetikou a z centrály kupuje katalogy kosmetiky na příští období za 10kč a prodává za 10kč. Taková prkotinka, že? Jenže aby nemohla okrádat stát, musí mít na tohle zavedené EET. A nejen ona, ale i všichni její podřízení obchodní zástupci v její klientské síti (nejčastěji rodinní příslušníci).

Co se týče vašeho sumarizování nákladů EET je vidět, že nevíte a neznáte a jen opakujete naivní plky o výdajích na úrovní matematiky 2tř. ZŠ. Co třeba takový program na vedení EET, kde ho živnostník vezme, kolik stojí a jaké další náklady má jeho používání?

A prosím seznam těch 18 nemocnic, které jsme z výběru EET už postavili, jak nám sliboval onen minutový reklamní šot z vystřižených obrázků z časopisů, na úrovni kurzu programování pro seniory, za který dala vláda 2 miliony, díky.

10 2
možnosti

K47a60m73i17l 11Š12a94n66c72a

10. 3. 2022 11:02

Dotaz pro autora, k cemu je nastroj pro danovou spravu, ktery na nakladech stoji vic, nez se diky nemu dokaze vybrat? Nemluve o tom drobnem detailu, ze sel velice jednoduse odrbat. Kdo podvadel predtim, delal to i s EET, jen to mel trosku slozitejsi.

Jestli nekde statu utikaji miliardy na danich, tak jsou to optimalizujici korporaty typu Agrofert a ne to, ze Franta v Horni Dolni proda Pepovi flasku rumu bez papiru.

9 1
možnosti
DV

D17a54v61i42d 17V23l76k

10. 3. 2022 10:34

Tak pokud vám se odhaduje že asi 10000 podnikatelů ukončilo kvůli EET činnost. Na vesnicích se zavřelo x obchodů a hospod ,čímž se zhoršily životní podmínky pro jejich obyvatele. Rozdmýchalo to negativní nálady a rozdělilo společnost, závistiví ubožácí píšou oslavné blogy na EET a útočí na živnostníky.

9 1
možnosti
JB

J21i53r70i 34B35o10r

10. 3. 2022 8:54

Souhlas. Vláda se měla poradit s vaším hostinským. A ještě s nějakým Palivcem.

3 1
možnosti
ZH

Vláda si měla v první řadě nechat udělat řádnou analýzu dopadů a možných výnosů. To se nestalo. Proto to dopadlo jak to dopadlo. Je to propadák.

1 0
možnosti
JZ

Myslím si, že řidiči tramvají mohou jen těžko chápat, co je dobré či není pro OSVČ. EET byl Babišuv pokus o likvidaci drobných živnostníků. Zrušení EET je správným krokem.

7 2
možnosti
OU
  • Počet článků 408
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1458x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik