Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Předsednictví začala připravovat už vláda Andreje Babiše před více než rokem. I Babiš měl tehdy nějaká očekávání. Tehdy jste blogy nepsal, že? To je krásné, jak to Bureší letku sejří ;-D

1 5
možnosti
JD

Tak to se ti nepovedlo, protože Babiš na přípravu předsednictví přece kašlal a nenachystal nic. Nechal to na novou vládu. 8-o;-O;-€

2 2
možnosti
Foto

Ano, to doporučuji, ale nesmíte k ní být otočen zády. ;-D

Titulek jak z Ruďasa.

3 0
možnosti
JR

J13a55n 63R39á91ž

7. 7. 2022 19:21

Dobře naspané! Pravda je hodně krutá.

Dnešní cena plynu na burze: 142Euro/1MWh - vloni touto dobou plyn stál 28Euro/1MWh a 1.12.2021 stál 62Euro/1MWh. Kdyby šla cena jen(!) stejným tempem nahoru jako vloni, stál by plyn v prosinci přes 300Euro/1Mwh. Obávám se, že cena půjde nahoru daleko rychlejším tempem.

S elektřinou je to obdobné: Dnešní cena na burze 332,50Euro/1MWh a vloni touto dobou byla cena 74,40Euro/1MWh.

Kdo nemá dostatečné finanční rezervy, bude na tom v zimě hodně špatně........jestli se vláda po europředsednické euforii neprobudí. Doufejme, že se probudí a bude vnímat problémy Česka s větší intenzitou, než dosud.

6 1
možnosti
OU
PK

Za jádro byl bojovník číslo 1 frantík...a je to jen dočasné a pak...;-D

3 0
možnosti
JD

Pak bude další kolo lobování a další projevy dalších premiérů.

1 0
možnosti
JL

Souhlas, Fiala se snaží být spanilý. Nevím, zda je to hlavní role politika.

2 2
možnosti
Foto

Jéžišmarjá, ještě aby byl pan Fiala vošklivej! Už jen to by k tý každodenní dnešní hrůze z Brna chybělo...

0 0
možnosti
MV

Jak jinak. Fiala nebojuje za zájmy českých lidi Chtělo by to lehce osvěžit repertoár. Toto znění už vypadá na spam.. A na to, o jak nevýznamný projev šlo a jak je nepodstatné, kdo po půl roce zase "šéfuje" EU , jsou pan Fiala, jeho projev a naše předsednictví častým tématem lidí, kteří prostě EU nemusí. Ale to stačí napsat napřímo, bez těch řečí a hecovani.

3 2
možnosti
Foto

Jak nebojuje pan Fiala za zájmy českého lidu, To by mě hrozně zajímalo

1 1
možnosti
JZ

Ano, čecháčci v Evropě nic neznamenají, Češi ano. A v rámci Habsburské monarchie znamenali Češi ještě víc.

1 1
možnosti
JD

Nevytahujte pravěk pane Zieglere.

1 2
možnosti
Foto

Je to smutné, ale pan Fiala to vyjednal. Do posledních dnů nebylo jasné, jak hlasování dopadne. Fiala neseděl na zadali a v EU obíhal jednotlivé frakce a loboval. Loboval ve svém projevu, loboval při tiskové konferenci. Žádný premiér za posledních dvacet let neměl tak výborné vztahy v EU jako má dnes Fiala. Když Fiala přijede do Štrasburku, setká se s každým, s kým chce, má jednání na nejvyšší úrovni. A ta jednání začínají slovy: „Dear Peter“, tedy „Milý Petře. Současný premiér si získal obrovský respekt, Ursula von der Leyenová mu kdykoli vezme telefon a hovoří s ním o kompromisech. Přiletěla do Pardubic na zahájení předsednictví a setkala se s poslanci.(Pramen" Zdechovský) . Babiš v EU neudělal nic. Neměl zde žádný zásadní projev ve kterém by představil svoji vizi o fungování EU jako Fiala, který zde představil svoji vizi. Nesetkal se ani jednou s českými poslanci v EU. Je znám v EU jako osoba, která je ve střetu zájmu, jako ten, kdo rozkrádá dotace EU. Já osobně jsem hrdý na to, že má v čele takovou osobu, jako je Petr Fiala. nemusím se za něj stydět jako za Babiše, když otevřel pusu. To byl čirá hrůza.

5 5
možnosti
JS

Vážený pane tady vůbec nejde o srovnávání Fialy a Babiše. Jde o to, že celý systém střídání států v půlročním předsednitví EU je pouhá komedie pro malé státy, aby si připadaly důležitějšími. Oslavovat to mohou jen zapálení eurohujeři, kteří nevidí jak je to pokrytecké a nesmyslné. V současné situaci je pro nás toto pseudo předsednictví pouze na obtíž nejen finanční, ale především je to ztráta času pro vládu a spoustu státních úředníků, kteří musí absolvovat spoustu summitů a jednání, kde je hlavním obsahem úvodní objímání a závěrečné focení. Místo toho se mohli, nebo měli věnovat především řešení domácí energetické a ekonomické krize. Ovlivnit chování přebujelého unijního molocha od nesmyslných a mnohdy amaterských nápadů (nejasné dopady Green Dealu, uspěchaná elektromobilita) k řešení reálných problémů EU, napomůže jen dlouhodobý tlak na Brusel ve spolupráci se státy podobného smýšlení, nikoliv půlroční naprosto zbytečná taškařice.

6 1
možnosti
JD

Vyjednávání jádra jako zeleného započalo před více než rokem.

Hlavně je potřebné si uvědomit, že to není definitivní zařazení jádra do zelených zdrojů.

0 0
možnosti

Juro,

vy nepochybně nemáte pravdu. Já už jsem se tady v mnoha různých diskusních příspěvcích pod několika články dověděl, jak to zařídil Fiala. A nějak se v nich mlčelo i o tom, že je to dočasná záležitost.

Díky za příspěvek.

5 0
možnosti
  • Počet článků 408
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1471x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik