Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z projektu koalice ODS - KDU - TOP 09 mám prazvláštní pocit návratu v čase, obzvlášť, když čtu ten blábol Pekarové, že po volbách jdou strany zase od sebe. Což je jasná odpověď každému, kdo by pochyboval o důvodech.

Ročníky z 80. i dřívějších let si možná vzpomenou na Duhovou koalici z let 1998 - 2000, která vznikla fakticky jen proto, aby se Žantovský s Rumlem udrželi ve sněmovně. Očekávaný výsledek byl 12 % byť Unie Svobody i ODA měly všehovšudy 11 členů. Nu, nedopadlo to, hádali se jako cikáni o desetikorunu, pak se rozkládali jak puzzle, ačkoli jim tehdejší prezident Havel absolutně neskrývaně fandil. Nejdřiv to byla Trojkoalice, pak prostě Koalice, nakonec se to mohlo jmenovat klub z batohu Michaela Žantovského, protože celé trosky koalice mohly schůzovat v komoře na košťata.

Tady to evidentně nebude jiné. Cíl je jasný. Složit dohromady koalici, která zachrání KDU a TOP 09 od vypadnutí z parlamentu, protože TOP 09 trpí odlivem voličů, které jim přebírají dílem Piráti a dílem STAN, KDU ztrácí voliče už nějakých 10 let a pro Jurečku i Pekarovou by to znamenalo konec, protože by už nemohli předsedat ani uklizečkám a kuchařům ze zázemí parlamentu. Toto je vlastně záchranné lano a také samozřejmě možnost všech z tria Fiala - Jurečka - Pekarová dostat se nenápadně do vlády, kde by se, po rozdělení postů pěkně v tichosti rozešli, ale na jejich zařazení ve vládě by to nemělo vliv.

Nakonec jsem vlastně rád, protože to trapné focení, stylování do Avengers, fotky na schodech a u piva vyvolávalo někdy i vulgárně nemravné otázky, kampak všude spolu asi ti tři chodí. No a byť Pekarová není zrovna nejošklivější, nahatého Jurečku s Fialou si fakt nikdo představit nechce.

3 0
možnosti
Foto

V podstatě bylo prohlášení o samostatné povolební cestě ještě docela čestné. Pamatuji si na vydírací potenciál KDU-ČSL Josefa Luxe, který ho použil klidně několikrát denně. Fiala tak má dost času na to, aby si to rozmyslel a řekl: "OK, samostatně, ale už do voleb, přeju vám hodně úspěchů". Otázka je, jestli mu to samotnému dojde, protože se celou dobu v čele ODS chová jako politický mimoň.

2 0
možnosti
KT

Aspoň že, Vy jste z křemene, pane Ďurane!

1 1
možnosti
JR

J69a75n 46R50á24ž

15. 12. 2020 13:52

ANO s Babišem v čele má v současnosti nulový koaliční potenciál. Kdo s kým vytvoří vládní koalici a předloží smysluplný vládní program, se ukáže až po volbách. Dnes cokoliv předjímat z údajů zcela neprůkazných průzkumů je věštění.

PS. Jsem zvědav, zda ten podivný slepenec ODS-KDU/ČSL- TOP09 jako skutečná koalice do voleb vůbec půjde. Teprve začaly první jednání o sestavení kandidátek a už se z krajů ozývají tvrdé hádky. Když si uvědomíme, že jen první 2-3 to mají jisté a v některých krajích, ani ti ne, tak jsem zvědav, kdo bude chtít z řad zasloužilých krajských funkcionářů jednotlivých stran ustoupit. Dobrovolně asi málo kdo a direktivy z centra vyvolají vnitřní bouři, zejména v ODS.

2 0
možnosti
MK

I kdybych přijal vaší velmi nepravděpodobnou variantu, že ANO utvoří nějakou koalici (s kýmpak asi?), co se potom stane?

Ve sněmovně budou tři subjekty (koalice). Ani jeden nebude mít více než 50%. Bude tedy nutné uzavřít povolební koalici minimálně dvou z nich. Kdopak asi bude mít Černého Petra a zůstane mimo vládu?

Zkuste hádat.

5 0
možnosti
PD

P87e16t52r 58D63r83a34p19a45l

15. 12. 2020 7:54

trojkoalice se po volbách nerozpadne, neb není, co by se mělo rozpadnout. to včera jasně řekl jurečka, po volbách každý samostatně bez ohledu na to, jak volby dopadnou. Koalice má sloužit pouze k tomu, aby se lidovci a top vůbec do parlamentu dostali. Ono totiž držet koalici po volbách znamená nejen nějakou společnou politiku, ale také jen jeden poslanecký klub a vše, co s tím souvisí.

3 0
možnosti
JK

To je dobrá úvaha, a proč myslíte že Andy vráží miliardy do přípravy stavby Zemanova koryta skrz Česko a neškrtnul Rusko a Čínu z tendru na jádro. Vypadá to na zemanovu úřednickou vládu minimálně do neslavného konce mandátu churavého staříka.

0 1
možnosti
JK

Máte strach o Babiše, rád byste mu poradil a ono to nejde. Čínská pomsta odhalila Andyho jako absolutně neschopného vůdce, na veřejnosti vystupuje už jen s připraveným proslovem na papíře, protože jak vytasí svůj "generátor náhodných slov", tak má národ o srandu postaráno, česani a komunisti se smrskli na pidistaničky mimo parlament, mladému Klausovi role drsného národoveckého učitele moc nesedí a prachy institutu (tedy od Kellnera) to nezmění, Zeman chce propojit databáze BiS a FSB a jádro pro Rusáky, v Bruselu se s Andym nikdo nebaví (ani ta Jourová) a Česko přichází o zastavené dotace a vyplacené musí vrátit (Agroholding dotace nevrátí, chybu udělalo Česko, zaplatíme to my), národ se bouří proti opatřením vědátorů odtržených od reality a vypadá to na občanskou neposlušnost, na chvíli se to oddálí úplatkem 100% hrazených nákladů (tedy slibem úplatku, jestli těch 10 miliard tlustá účetní někde najde). To jsou tak zhruba "úspěchy" této vlády.

Takže s jakou strategií do voleb, chlubit se není čím, tak se začne kydat hnůj na oponenty, lži, urážky, nesmysly a nálepkování. Váš příspěvek je slabý odvar toho, co nás v předvolebním boji čeká. Babiš nemá spojence, každého jen využije, vycucne, zmačká a zahodí, ty inteligentnější zdrhli zavčasu (naposled Maďar).

Co vlastně Adndymu zbylo, černá práce Faltýnek, dubleministr co žvaní a nic neřekne, účetní co neodmlouvá, chudák vědátor jako další oběť, a v pozadí víc než kyprá hospodářka se zemědělcem, co se mu starají o dotace pro agroholding. Jsem přesvědčený, že tohle voliči už nechtějí, jednodušší voliče už není z čeho uplatit a skalních stále ubývá.

9 4
možnosti
RK

Souhlas až na tu poslední větu. Čeká nás deset měsíců úplatků na další dluh. A to bude fičák;-)

1 2
možnosti
DR

Přesně jste to vystihl. Povedený spolek, jejímž jediným společným programem je zlý Babiš a to je tak všechno. ;-D

Jasná karma. R^

8 3
možnosti
RK

Já jsem ten nástřel programu četl a o Babišovi tam není ani slovo. Takže jasná lež.;-)

5 1
možnosti
MB

Oposmlouvu Klause a Zemana, považuji za jedno z nejhorších dědictví. Následně to souvisí i s přerozdělovanými mandáty. Opozice tedy racionálně reaguje a tak se blíží Babišův konec. Volby se svými Sirotky ještě vyhrát může a podobně jako Paroubek končí ...

Doporučuji, pozorovat vyjádření samotného J. Paroubka. Z pozice bývalého fandy - již přešel do výčtu Burešovských vylomenin. Zřejmá slova - Od střetu zájmů a ostudy s EU, přes neuvěřitelný chaotismus s Covidem, nesmyslné kopání do svého partnera ČSSD - "Odejděte kdy chcete", až po jeho otázku - Kam vlastně ANO Jehovisté směřují ? Jaký mají vlastně Program, vize ... ?

Nó, jedna vize by zde byla - Nejít do basy ! Není to ovšem málo ? ANO, Andreji Antone Pavloviči ...:-)

2 1
možnosti
AM

A90d95a69m 14M95a60l81ý

15. 12. 2020 7:23

Copak? Ona se ta ošklivá opozice spojuje? A s neúspěšným Babišem se nikdo nechce kamarádit? Pročpak asi?

Řešení tohoto Babišova problému už existuje. Např. v Bělorusku, v Rusku, pozavírat opozici do vězení, nějalá ta nehoda, otravička ...

Tak daleko zatím oligarcha u nás nedospěl. Zatím jen špiní a pomlouvá ve stranickém tisku

5 1
možnosti
MB

Ty příklady Slovenska - Očista společnosti, zatýkání nedoktnutelných - Čaputová u papeže, pokus o sebevraždu policejního ředitele v base ! Co na to říkáte milý Miloši a Andreji ? Že by i v ČR se blížil konec a vše bylo v zádeli ? :-)

2 1
možnosti
Foto

R85o55m46a21n 22K65o25z33e23l

15. 12. 2020 7:00

No vzpomněl jsem si na Slovensko, kde pro dvojkoalici stačí 7 % a koalice, ze které mimochodem vzešla slovenská prezidentka, tak dostala nádherných 6,96 %...a Andrej Kiska, který se už jasně viděl premiérem, tak prolezl taktak do parlamentu...a KDU už kdysi byla v čtyřkoalici, posléze v trojkoalici, ze které půl roku před volbami vyštvali ODA kvůli dluhům, přestože ODA měla velký dluh skoro 10 let a věděli to..tak vše může být jinak:-).

3 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 25,39
  • Průměrná čtenost 1468x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik