Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Oni si opravdu tuhle startovací pozici vybrali? Vy si to opravdu myslite? To jako, že si mohli vybrat jinou?

Vy už jste napsal spoustu hlouposti, ale tahle zatím vede.:-/

2 2
možnosti
JD

Vy a psaní hloupostí! ANO, to jde dohromady.

3 1
možnosti
Foto

Inu každý vidí problémy tam, kde je chce vidět.

Energie-zejména špatná práce, resp. nečinnost regulátora, tedy minulé vlády.

Inflace-min. z 50% rozhazovačná populistická politika minulé vlády.

Koronáč-místo by mi nestačilo k popsání neskutečných chyb minulé vlády a i ta vaše proočkovaná polovina je málo, protože jsme byli hlavně Best in Covid.

Poznámky, že se na to nová vláda měla čas připravit jsou relevantní jen v řádu procent, protože rozlitá rtuť se velmi obtížně vrací do teploměru.

Energie-není moc prostoru na nápravu a zacílit pomoc nejde ze dne na den. Stejně tak se nemohli měsíce dopředu připravit, jak to řešit.

Inflace-když nebudou rozhazovat (jsem zvědav na Jurečku), tak to ČNB uhlídá.

Koronáč-tady se minulá vláda podepsala nejvíc, nová např. slíbila nezavírat služby, tak má problém, když jí teď odborníci radí, že to má udělat.

Hájit minulou vládu a napadat novou je známka ne příliš soudného uvažování, popř. nekritické stranickosti (to není příslušnost ke straně).

Koneckonců je každá vláda obrazem voličů.

1 4
možnosti
JD

Minulá vláda ovládala energetickou burzu a stanovovala cenu energií? Tady se nejen začíná silně obhajovat nová vláda ale začíná se i lhát.

3 1
možnosti
Foto

Díky za další zajímavý blog s realistickými názory.R^

Je logické, že nová vláda se v tom teď trochu plácá (a ještě chvíli plácat bude), ale věřím, že si to sedne.

Slova poslance Výborného bych zase až tak nepřeceňoval. Nebylo to oficiální vyjádření strany ani poslaneckého klubu. Řekl jen svůj soukromý názor a snad pochopil z reakcí, že s ním většina nesouhlasí.

1 1
možnosti
MM

Hlavní problém KSČM a ČSSD je, že jim ze zásadních důvodů nechtěl nikdo lano hodit. A dobře se tak stalo.

2 1
možnosti

Osobně se bojím, že se můžete toliko radostně plácat do stehen. Kdyby totiž ANO na podobné slepence před volbami přistoupilo, asi by v této zemi nebylo co řešit.

3 0
možnosti
PN

P29e34t24r 55N11e22d58v41ě91d

23. 12. 2021 8:38

Kéž by to byly jen ty tři problémy. A kéž by je nová vláda vyřešila v klidu. Já jsem čekal, s jakým plánem proti covidu vylezou a řeknu si, no, to jsou blbci, že na to nepřišli také. Překvapuje mě, že opatření platí dál, ale už nejsou s dovětky chaotické, nelogické a pod. Když se Babišova vláda a třeba já, jako jedna z koblih zde zmínila, že je třeba více osobní odpovědnosti, tak tu bylo v diskusích od antibabiš teamu křiku, že Babiš vládne, tedy on a jeho vláda má odpovědnost. Fialovci to hodí bez skrupulí na lidi a ti co předtím křičeli jim budou tleskat. Je to divná doba...

4 0
možnosti
Foto

Doba je furt stejná, jen lid jsou divní a koblihy nevinní.

0 3
možnosti
JK

3 problémy vláda má, ale nemohu s vámi zcela souhlasit.

ERÚ nemá nástroje jak ČNB aby byla schopna kontrolovat firmy a už vůbec je nemůže z trhu vyřadit, když plní podmínky. Cena elektřiny se skládá z několika položek a systém obchodování na burze taky není zrovna jednoduchý, neumím porovnat ceny u nás a jinde, v čem jsou ty rozdíly. Jen jsem čekal snížení poplatků za OZE a stal se pravý opak. Babiš zase něco hlásal a udělal pak opak. https://www.eru.cz/cs/elektrina/cenova-rozhodnuti/platna-cenova-rozhodnuti.

U té inflace je tak 60-70% inflace dovezená a zbytek máme domácí. Jednoznačně působí nasypání miliard do příjmů neproduktivních osob v ČR. Důchodci a státní zpráva. Bobtnání státní zprávy a umělé udržování nízké nezaměstnanosti pomocí dotací. Velkou roli hrají monopoly, koronakrize drtí ty nejmenší a vláda je drtila ještě víc, zatím co velké podporovala, Babiš si mnul ruce. Řetězce úzce spolupracují už dlouho a když se k tomu přidá i jejich dodavatel, tak máme inflaci jak noha. Ještě, že tu máme okolní země, jezdím do Polska, kromě potravin navštivte i stavebniny a budete si myslet, že vám kalkulačka nefunguje. Např.: https://www.carrefour.pl/ ; https://www.leroymerlin.pl/

Na koronavirus není jednoduché řešení, nečekejte zázračná opatření, to ani nová vláda neslibovala. Museli bychom se zavřít doma až do doby, kdy virus ve světě přestane řádit. Virus nebude až nebudou jeho nositelé, vláda se jen muže snažit, aby se nezahltili nemocnice. Máme na výběr tři možnosti, očkování, promoření, nebo smrt. Co si vyberete vy.

0 0
možnosti

I vám, pane Kučero, za příspěvek děkuju.

Na Slovensku jejich ERÚ ty páky má, je to pravděpodobně legislativní záležitost - a ta je u nás patrně stará minimálně 10 let. Nevím to, nechci to zkoušet hledat. Jestli se ale nemýlím, pak za nemožnost zmírnit nějaké maléry v energetice lze vinit vlády ODS, které tehdy u moci byly.

K inflaci - jsem rád, že od vás zaznělo, že větší podíl k nám byl bez zavinění kohokoli u nás dovezen.

Pokud se jedná o toho příšernýho brouka, který nás už dva roky stejně jako celý okolní svět trápí, pak já osobně jsem si vybral tu první možnost: v pondělí do mě zapíchli tu třetí, posilovací dávku. Ale znal jsem i řadu těch, kteří se promořili a nepřežili to. Možná i proto, že ta vakcína před půldruha rokem ještě nebyla.

2 0
možnosti
MS

Otázka je definice "energetické krize". Jestli je to hlasování o podobě Green Dealu, tak na vině je předchozí vláda a europoslanci za ANO 2011.

Já se na reformu zdravotnictví těším, protože už je potřeba. Lidi mají svá práva, tak se definuje konečně i zodpovědnost za využití práva. Prostě zdraví lidi, kteří žijí, jedí a pijí tak, že jim každý den nehrozí riziko hospitalizace ocení, když na zdravotním pojištění odvedou méně, než zbytek, který chce využívat svého práva na zlozvyky, extrémní sporty, obezitu a nezřízený život obecně. Konečně by se narovnala férovost následků. Lidi, kteří se do nemocnice dostanou maximálně po úraze, to ocení. Výborný debatu začal a bohužel omezil na jeden okruh lidí. Tak doufám, že další politici tu debatu rozvinou na všechny občany a že každý sám bude finančně zodpovědný za své zdraví. Ať se to líbí, nebo ne, současná úroveň zdravotní péče má svoje finanční nároky bez ohledu na veřejné mínění.

0 0
možnosti

Dobrý den, pane Svobodo!

Osobně si nemyslím, že by rozhodnutí představitelů ČR v EU mělo na názor této instituce jakýkoli zásadní vliv.

Pokud je mi ale známo, pak roku 2019 bylo zvoleno do europarlamentu za naši zemi pouze 6 poslanců za ANO (21,18 % hlasů), dále však 4 za ODS (14,54 % hlasů), 3 za Piráty (13,95 % hlasů), 3 za TOP 09 a STAN (11,65 %), 2 za SPD (9,14 %), 2 za KDU-ČSL (7,24 % hlasů) a 1 za KSČM (6,94 % hlasů). To znamená, že v europarlamentu má nynější vládní koalice proti 6 „Babišovcům“ 12 svých lidí. Pokud ti tedy nesouhlasili s onou zelenou šíleností, názor ČR by byl jasný.

Co se pak týče reformy zdravotnictví, pak s vámi absolutně nesouhlasím. To se bavme třeba o těch úrazech, kdy nějaký pomýlenec, který se na rozdíl ode mne dobrovolně pohybuje, sedne na kolo (to asi nebudeme brát jako extrémní sport...), sletí a doláme se a skončí na operačním stole nějaké ortopedie. On bude platit nižší pojistné než já, protože se cpe zeleninovým salátem, zatímco já si k obědu dám rád knedlíky, zelí a vepřovou? A jeho jediná operace vyjde výrazně dráž, než všechny moje choroby, které jsem za bezmála šedesát let svého života při téhle „šílené“ životosprávě prodělal?

4 1
možnosti
PK

Velmi dobře popsáno, i když toto není rozhodně má vláda, přece jen bych jí dal nějaký čas , aby se předchozí rady z opozičních lavic mohly realizovat, případně dle situace upravit. Karma za blogR^

4 0
možnosti

Díky za příspěvek.

Není to ani moje vláda - a souhlasím s tím, že aby něco ukázala, potřebuje čas. Pověstných 100 dní je málo, za tři měsíce nikdo nedokáže nic, za rok ale budeme už vědět víc. Ačkoli jí nevěřím, ten rok jí dávám.

1 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 23,81
  • Průměrná čtenost 1467x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik