Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Nás to chytlo na vysoké škole. Uhelky se nás ani moc netýkaly, část té doby pokrylo zkouškové období.

0 0
možnosti
PM

P82e58t37r 28M19u44n27z74a51r

22. 4. 2020 12:55

"Telefon jsme sice doma měli už skoro všichni" v roce 1978? Kde jste to žil? Já v Liberci a určitě nemělo doma telefon víc jak polovina spolužáků. A to jsme měli TÚ na dohled z balkonu asi 150 m. Telefon až po sametu.

0 0
možnosti
VF

U mojí nejmladší vnučky z první třídy vidím, jak jí chybí zicflajš. Odbíhá od učení, papuluje. To by si ve škole netroufla. Ta starší vnučka zvládá učení téměř bez pomoci, už je zvyklá na školní řád. Nebudou to učitelé mít lehké.

0 0
možnosti
IL

I33v91a33n69a 88L21a58n71c20e

21. 4. 2020 13:09

Manželova snacha vyučuje doma tři děti od první třídy do konce high school. Nejstarší dcera už je nyní druhým rokem na vejšce. Také jsem nevěřila na: homeschooling, ale po jejích uspěších... Musím říct, že ona není učitelka. Jak řekla, všechno je on-line, kde hledá materiály. Děti mají několik hodin on-line konference a ona ještě spolupracuje s jinými rodiči. Je to práce, hlavně pro ni a potom, ona dětem nic neodpustí.

0 0
možnosti
ŠM

Tak ysi to pamatuju, bylo mi 10 let..tři týdny uhelných prázdnin...jeden den do školy, nadiktovali nám co si vypracovat,co napsat, co vypočítat, co se naučit v dějepisu,zeměpisu a přírodopisu a v ruštině a šli jsme domů...domů, kde se taky netopilo,protože kotelny nejely, nebylo uhlí...doma jsme topili plynovým sporákem v kuchyni a chodili nabalení jak pumpy...a po skončení uhelek,nás strašili,že nám zkrátěj letní prázdniny....

0 0
možnosti
Foto

Už je to přes 40 let a také si to pamatuji. Na Silvestra jsme odchytávali do sítí zajíce. Bylo 11 nad nulou, polojasno a na obloze jen šmouhy, kterým se říká řasy - cirry. Po půlnoci na Nový rok bylo to samé pod a k ránu to spadlo až ke dvacítce. Dalo se to čekat. Stahovalo se to k nám od severu a východu. Poslední den v roce už bylo hodně mrazivo na severu Německa i Polska.

0 0
možnosti