Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Justice je Rychetský, který si plete Ústavní soud s politikou a u Moravce protlačuje svoje politické názory, jak má parlament se chovat, toto už je za hranou

2 1
možnosti
PK

...a občas pro "Dobrou věc" ztrácí i pamět....

1 0
možnosti
JS

Napsal jsem ostrý, ale slušný příspěvek na téma neodpovědnost právníků. Příspěvek se vůbec neobjevil. Cenzuru asi má na starosti snaživý student práv.

0 0
možnosti
JS

Vzhledem k tomu, že toto se objevilo, zkusím ten příspěvek napsat znovu: Spravedlnost, respektive právníci , nejsou slepí, ale nenažraní. Právník napíše zákon, podle tohoto zákona právník vydá nějaké vládní nařízení a další právník rozhodne, že toto nařízení je nezákonné. Žádný z těchto právníků pochopitelně za nic neodpovídá. Podle mého názoru nejde o nic jiného než o dostatek práce pro právníky. Neznám žádnou jinou profesi, kde by někdo nezodpovídal za svou činnost.

1 0
možnosti
ZZ

Spravedlnost je až tím posledním, co naši justici zajímá.

;-D;-D;-D

3 0
možnosti
LK

Mě na tomto populistickém výkřiku soudruha premiéra fascinuje je hloupost. Před necelým rokem prosadil jasný vzorec výpočtu mzdy navázaný na průměrnou mzdu a dnes se diví, že mají mzdy ústavních činitelů růst. Přitom jeho populistické činy ženou průměrnou mzdu nahoru.

Mnoho z nás si neuvědomuje, že je to člověk bez schopností řídit stát a že jeho schopnost vidět následky svých rozhodnutí je nulová.

2 5
možnosti

Dobrý den,

já beru, že pana premiéra nemusíte. Nicméně přijde-li náhodou s rozumným názorem, je populistou. Protože se to těm starým, nevzdělaným, tedy blbým a ze vsi (to jsem já) bude líbit.

Ale proč mají mít soudci příjem 100.872 Kč/měsíčně x koeficient, který tuto částku trošku poníží jen soudcům okresního či krajského soudu do 5 let praxe, pak už jim tento základ jenom navyšuje, to nechápou nejen takoví, jako já, ale i ti mladší, inteligentní a vzdělaní z velkých měst.

Tzn.: šetřit se zase bude (protože se šetřit bude muset...) jen na těch obyčejných malých lidech. Šetřit se bude tam, kde se už dost dobře šetřit nedá. Vesele si budeme utahovat opasky a páni soudci si svůj příjem znovu - jak jinak, u soudu - obhájí.

3 0
možnosti
PK

Spravedlnosti se nedovoláš, protože na to nemáš. Domůžeš-li se u soudu svých nezadatelných práv, pak musíš mít prachy (a ne málo), nebo se finančně zruinuješ. A pak je ti soudem posvěcený zisk oněch nezadatelných práv k ničemu.

Zdroj: https://duran.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=771667

Smutné konstatování při budování demokratického státu 30 let od pádu komunistického režimu, je to skutečně tak....je to stát jen pro bohaté....?

2 0
možnosti
LJ

V Katolickém týdeníku jse se dočetl, že Vatikán se dostal do finančních potíží, poněvadž význačnou položku jeho rozpočtu představují příjmy z cestovního ruchu. Řešili to snížením platu kardinálů. Ti mají plat ve výši 4 až 5 tisíc Euro/měsíc, tak jim to zkrátili.

4 0
možnosti
  • Počet článků 405
  • Celková karma 27,50
  • Průměrná čtenost 1469x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik