Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Evidentní je, že pokud do jednání nevrtá někdo z ANO, nebo komunistů, tak se i jinak silné osobnosti dokáží v klidu domluvit, zcela logicky své kroky zdůvodnit a také dohody dodržet. Senát se tak zůstává stabilním bodem v dnešní rozbouřené době, spíš je vidět další posílení stability.

Příznivci Babiše mají propagandou výborně vycvičenou závist a nenávist, to je nutný předpoklad pro strategii "rozděl a panuj". Je pro ně téměř nepochopitelné, že jedna strana druhé nezávidí volební výsledek a ta zase druhé silnou osobnost a tak nevěří ve snadnou dohodu. Za každou cenu se snaží hledat v tom nějaké mouchy, chybí jim ten rozkol a kopání příkopů.

V obcích, krajích a v senátu lidé své kandidáty více znají a tak volí je a až v druhé řadě strany za které kandidují. Plošný politický marketing, reklam a masáž jednoduchými hesly zde nefunguje. Prchal to ví a tak ani ANO do reklamy u těchto voleb investuje jen nutné minimum. Nebýt akcí z našich peněz ve stylu "myslíme na důchodce", kontaminované roušky a 5000 utržených z živobytí našich dětí, tak je volební propadák ještě větší. Naplno se ukázala vyprázdněnost ANO, ve straně jsou jen oddaní prospěcháři a jakž takž to zachraňují jen nestraníci zrovna kandidující za ANO, včetně dosazených do ministerských křesel. Kampak se nám poděla strana odborníků?

Takže pokud se dokáže v politice domluvit několik lidí najednou, pak je za to pochvalme a není nutné za každou cenu hledat dopředu nějaké mouchy, které neexistují.

0 2
možnosti
ZD

Souhlas a karma. Spojování, koalice, přestupy, nenadálé prozření a jiné tahy jsou běžnou politickou podívanou. Pohledem na detail mohou připadat nedůstojné a nedemokratické - pokud se ale hrají stylem všichni se všemi dá se z toho jakési způměrování demokracie vytušit. A nakonec i divný výsledek - jak popisujete - není v Senátu nic závažného. Je to určité odkladiště, které si silou mocí přisvojuje právo dalšího mocenského centra.

Horší to ale bude v případě voleb do Parlamentu. Od nich se logicky očekává vznik pevného spojenectví, které přetrvá politické bouře, nevlídné vnější podmínky a projde úspěšně svým obdobím. A tady je již třeba aktuálně mnohem širší koalice a tím i zatažením do hry "politicky vzdálenějším" subjektů. Samo předvolební spojení za účelem vítězství nad silnou stranou se pravidelně povede. Horší to je pak již se samotným názorem na vedení státu. Zatímco mne v případě Senátu nechává účelové spojenectví chladným - ať si kluci hrají - chystané široké spojenectví do parlamentních voleb vidím v období po volbách jako mimořádně rizikové.

1 0
možnosti
VB

STAN jeden den vyhlašuje, že má silné kandidáty, a druhý den se 4 členové klubu STAN odtrhnou a STAN už zase až tak silné kandidáty nemá. To je politická prohra a chápal bych to jako roztržku v opozici. Předseda senátu je významný post a boj o něj STAN prohrál.

1 0
možnosti
Foto

Zase jeden, co by si přál roztržku v opozici.

0 0
možnosti
LB

L84i52b20o85r 59B64í12l32e86k

14. 10. 2020 14:55

Asi měl pan Rakušan zůstat v pozici starosty Kolína, no jo kariéra a honba za mocí může být osudná, kdekomu to zlámalo vaz

1 1
možnosti
Foto

Senátní trosky....to mluvíte o ČSSD?:-) Topka vyšla naopak z voleb silnější a polepšila si. Spojenci se prostě dohodli a vsadili již na známé a osvědčené jméno. S čím máte problém...? V tom,že se bez hádek dohodli?;-)

2 0
možnosti
LB

L30i65b88o67r 41B27í55l57e35k

14. 10. 2020 15:00

Tak spojenci, najednou se může spojit kdekdo s každým po volbách, pak to nevyčitejte manželce po sňatku

0 0
možnosti
Foto

Je to prostě demokracie - vítězí většina, která se dohodne. Kdyby většina pro Vystrčila nebyla, tak nebude předsedou. Nebo o čem je vlastně ten blog?

2 0
možnosti
LB

L95i62b31o30r 68B64í27l12e15k

14. 10. 2020 15:08

K čemu jsou vlastně volby, když tedy rozhodne většina, nikoliv voličů, ale stra n, kteří si podle svého utvoří koalici, pak je volič za hlupáka, dobro došli

1 4
možnosti
MB

Nalejme si čistého vína. O Senátu si můžeme myslet co chceme. Je součástí systému ČR daný Ústavou. Odsud - M. Zemanovi hrozí s A. Babišem, největší nebezpečí ! Před Milošem se může objevit žaloba - Ústavní soud. Andreji mizí jeho poslední naděje, že vystřídáním Vystrčila se objeví nějaký kolaborující měkkýš. I tak, ohrazení V. Rakušana v super-debatě TV, cosi zvěstovalo - "Mlčte, tady nejste v Agrofertu" ! ...:-)

4 1
možnosti
LB

L16i76b35o35r 40B38í42l29e48k

14. 10. 2020 15:14

Vy jste taky dobrej, jak Holzmann mluvil, to píšete o Rakušanovi před tím , nebo potom, jak ho ODS a TOP vyšplouchli

1 0
možnosti
JR

J65a97n 28R64á34ž

14. 10. 2020 13:48

Fialovi se jeho snažení divit nelze. Zvolení Vystrčila uvnitř ODS "prodá" jako úspěch své politické diplomacie. To mu pomůže dostat se do postavení lídra opozice, do které se už sám předběžně napasoval. V našem destruktivním volebním systému a preferenční realitě, musí kandidát opozice na premiéra prokázat umění diplomatické ekvilibristiky, aby s max. 13% voličské podpory přesvědčil prezidenta, že je schopen sestavit vládu a získat pro ni podporu Sněmovny.

3 1
možnosti
Foto

Autor zapomíná, že se nyní volila jen 1/3 senátorů a z toho se nedají dělat závěry pro senát celý. Nevím přesně jak po těchto volbách vypadají jednotlivé senátorské kluby. Někteří senátoři tam byli zvoleni solo a mohou si mezi senátorskými kluby vybírat.

Nicméně z článku je zřejmé, jak moc by si jeho autor přál, aby se STAN a ODS rozhádali.

4 0
možnosti
MB

Správně ! Osvětleme před národem, tyto Senátní trosky ! 1) ing. Tomáš Czernin - nevzdělanec, úplně bez českých tradic !, 2) Mgr. Jan Grulich - další blb, ředitel ZŠ, studoval i ve Švýcarsku !, 3) Mgr. Herbert Pavera - Sudeťák z Bolatic, skrývá se za maskou starosty a učitele !, 4) Mgr Jiří Růžička, další imbecil z UK, hraje si na ředitele Gymnázia !, 5) Mgr. Tomáš Třetina, další magistr Kelly ! 3x starosta - vyčnívá. Měří 198 cm - ANO, to spravedlivý hněv lidu přehlédnout nemůže ! Trosky národa. Vždyť za těmi lidmi cosi konkrétního stojí ! ... :-)

4 1
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 25,39
  • Průměrná čtenost 1468x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik