Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Okamžité zvýšení záloh po vyúčtování má logiku pouze vy dvou případech.

Buď v minulém období mé zálohy nestačily a musel jsem doplácet, nebo současně s vyúčtováním dochází k nárůstu cen energií. V tom případě by měl být přílohou vyúčtování nový ceník.

KarmaR^

1 0
možnosti

Když pominu možnost si výši záloh změnit, odkazují na svůj příspěvek níže. Pokud máte plovoucí cenu, nemáte ceník, ale jako přílohu smlouvy máte metodiku výpočtu ceny z cen za minula období. Ceny dopředu nelze určit, protože do určité míry závisejí na cenách v budoucích obdobích. Lze pouze odhadovat vývoj. Pokud cena roste, je v tomto případě zákazník chráněn před cenovým extrémy směrem vzhůru. Nevýhodou je, že pokud ceny klesají, zákazník a sebou stále vleče cenovou historii a jeho cena klesá pomaleji. Každý se musí rozhodnout. Fixace je výhodná při cenovem růstu, plovoucí cena při dlouhodobém poklesu.

1 0
možnosti

Pane Ďurane, víte Vy vůbec, v jakém režimu elektřinu nakupujete? Máte fixované ceny, nebo máte plovoucí cenu vypočtenou z cen za poslední měsíce? Pokud máte cenu fixovanou, nejspíš by Vám zálohy snížili. Pokud máte plovoucí, budete mít v následujícím období cenu elektřiny určovanou cenami z poslední doby. Roto Vam zalohy zvýšili. Koukněte se do smlouvy a nechte Fialu na pokoji.

8 0
možnosti

Moje celoživotní zkušenosti - skutečně, vyplatily se. Od žádné vlády neočekávám pomoc, nespatřuji k tomu sebemenší důvod. Pokud jsem chválen zbystřím, co protistrana bude chtít? Dřívější blahopřání k výhře, rovnou do koše. Bývalé dopisy z Afriky - Prachy pošleme, až dostaneme obolus od výherce. Klasika podvodu. Nejhorší banky, finančního zúročení? - Ty nabídky, které nabízejí nejvyšší % zhodnocení. Na 99% opět motiv - letadlo ...

Podobně s energiemi. Okamžité odmítnutí, levné nabídky bývalé BE. Vyhledání silného dodavatele - našel jsem Innogy. Pochopitelně fixace smluv - Plyn, elektřina. Nedělám reklamu, potvrzuji vlídnost a korektnost zacházejí se zákazníkem. Vyúčtování ... ?

Tak jako popisuje autor - vše v tisícových přebytcích. Nepřekvapuje mne to, protože mám přehled. Snadná orientace v tkz. "Virtuální kanceláři společnosti". Běžně dostupná přes web a vlastním heslem. Možnost pro kohokoliv. Jak potvrzuje diskuse, takto je možno se zaopatřit. Mít přehled, dělat samoodečty, upravovat si zálohy. Pak je např. fix - neměnná záloha na plyn RD - 2.800 Kč měsíčně. S přeplatky. Přesně vím, jak si stojím a za kolik ...

Shodujeme se s kolegou - K výměně kondenzovaných plynových kotlů nevidíme důvod. Plyn byl - je a bude. RD, kde se vaří a topí, spotřebuje za rok něco mezi 21 až 25 MWh. U mne je to 19. Poslední vyúčtování 20121-2022. Pochopitelně šetrnost, zateplení, okna ap. Vše bez dotací - výsledek očekávaný. Co s tím má mít společného naše vláda? To věru netuším. Hlásím přehled, spokojenost a finanční přebytky ... :-)

3 0
možnosti

I14v22o 81B45o41u20š48e

22. 7. 2022 22:44

Promiňte, ale je vaším dodavatelem elektřiny opravdu vláda ČR?

13 0
možnosti
Foto

No samozřejmě, vždyť má v ČEZ zlatou akcii.;-);-D

1 1
možnosti
Foto

Autor měl při vyúčtování za elektřinu přeplatek a vyvadal proto vládě. Tomu nerozumím. :-/

8 0
možnosti
Foto

Také mi teď přišlo od ČEZu vyúčtování za elektřinu. A také mám přeplatek - něco přes 3.000 Kč. Zálohu mi na příští období také nezvýšili. Takže jsem docela příjemně překvapen. Počítám ales tím, že nárůst ceny pocítím na podzim a v příštím ročním vyúčtování.

4 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Autor buď sprostě lže a nebo je, jak to napsat, velmi, ale opravdu velmi nemoudrý.;-D

5 2
možnosti

není nic složitého spočíst si podle historického odběru a nové sazby platby a nastavit si zálohy, koho ze své "schopnosti" obviňujete?

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti

Bože můj, na něhož se níže odvolává kolegyně Jandová.

NORMÁLNÍ postup je, že mám-li nedoplatek, zvýší se mi záloha. Naopak: mám-li přeplatek, sníží se mi záloha. Jestli budu brát sliby naší vlády vážně, pak na cenách za elektřinu ušetřím ještě nějakých 12 tisícovek za rok.

V podstatě budu mít elektřinu skoro zadarmo.

Nebo ceny elektřiny porostou takovým tempem, že to nevykompenzuje ani můj letošní přeplatek + příspěvek Fialovy vlády, naopak já zaplatím ještě víc. A jestli to takhle dopadne, tak nejenom že si pí Jandová nevyluxuje, ale ani neuvaří. Protože jestli nevaří na elerktřině, ale na plynu, bude na tom ještě hůř!

4 5
možnosti
Foto

Panebožetytovidíš!!!!!!8-o;-(

7 7
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 1
možnosti
  • Počet článků 408
  • Celková karma 25,81
  • Průměrná čtenost 1458x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik