Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U nás ve městě visí všude inzeráty - Přijmeme ... Takže tady problém nebude. Ovšem - vesměs je poptávka po lidech s kvalifikací, ale i po prodavačích. Na řemeslníka si počkáte půl roku i rok.

Je tu jiný problém: zda si ti zaměstnaní opravdu zaslouží mzdu nebo plat vzhledem k tomu, co opravdu dělají.

Pamatujte si poučku, že každá získaná koruna, která za sebou nemá odpovídající hmotný nebo duševní produkt, je inflační.

4 0
možnosti
JZ

Tady se řve, že vláda nešetří. Ale, když začne, tak zase špatně. Ministru Jurečkovi v tomto fandím. Máme nízkou nezaměstnanost a poměrně dost pracovních míst.

2 0
možnosti
Foto

R85o41m90a13n 39K21o61z56e19l

6. 11. 2022 19:13

Pokud chce snižovat podporu v nezaměstnanosti a naopak od nového roku zvýšit životní minimum, od kterého se odvíjí i dávky pro dlouhodobě nezaměstnané, tak je to špatně, spíše tomu nerozumí.

3 0
možnosti
JK

Autore, chci vám poděkovat (jsem člověk se sociálním cítěním) že jste první bloger, který tady toho téma nakousl. Zatím to nikdo neudělal.

1 0
možnosti
Foto

R78o94m15a48n 33K70o76z44e53l

6. 11. 2022 12:06

Podle mne tomu Jurečka zkrátka nerozumí, není první ani poslední politik, co dobře nezná zákony týkajícího se jeho ministerstva. Když zde v diskuzi někdo mluví o lidech, co se vyhýbají práci roky, tak je to mimo, protože ti neberou podporu v nezaměstnanosti, ale jiné dávky, které se odvíjí od životního minima, které chce vláda od nového roku zvýšit.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/jurecka-zivotni-existencni-minimum-zvyseni-prispevek-na-dite_2210301400_fos

4 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
Foto

Pane Konráde. Inflace umazává současný státní dluh rychleji, než vláda stačí vytvářet dluh nový. Tak rychle zadlužení státu neklesalo ani letech 2016–2019, kdy veřejné instituce hospodařily s přebytkem, píše v komentáři ekonom Tomáš Havránek. V polovině letošního roku dosáhl státní dluh 2,7 bilionu korun. Průměrná inflace v druhém pololetí bude podle nové prognózy České národní banky 18 procent. Takové tempo znehodnocování peněz umaže ze státního dluhu ročně zhruba 490 miliard, za pololetí tedy 245 miliard. Podle pokladního plnění státního rozpočtu to vypadá, že za stejnou dobu stihne vláda vytvořit „jen“ nejvýše 180 miliard nového dluhu.

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Zavést školné na VŠ a poplatky v nemocnicíc naprosto souhlasím. Když se platí u zubaře a nikomu to nevadí tak proč ne si připlatit v nemocnici. Zavést školné na VŠ . Vždy máme VŠ soukromé, kde se platí a mají plno.

4 2
možnosti
PR

P62a74v30e28l 76R48y20š40k37a

6. 11. 2022 11:56

Jste si jistý že vysoké ceny u zubařů vážně nikomu nevadí?

2 0
možnosti
Foto

,,Nula od nuly pojde":-) Asi tak. Výsledek bývá stejný, jako vyrážení klínu klínem:-)

1 0
možnosti
Foto

Snížit podpory v nezaměstnanosti je cesta správným směrem. Tomu tleskám.

1 1
možnosti

Tleskáte špatně - to nic neřeší!

5 1
možnosti
Foto

Ze své zkušenosti vím, že jsou lidi, kteří se práci několik let vyhýbají a jsou to i celé rodiny a nejedná se o pár jednotliců. Náš sociální systém je tak dobrý, že se jim vyplatí žít s podpor. Stačí jít do nákupního centra, když se bere podpora. Jak mně řekl jeden mladík, který ukončil ve druhém ročníku obor kuchař. Budu doma jak táta a budu brát podporu. Buďte doma taký. Stát vám dá podporu.

1 0
možnosti
KK

,, Stačí jít do nákupního centra, když se bere podpora". Co to je za nesmysl?

3 0
možnosti
OU

Asi bychom měli trvat na tom, že chodit do práce se vyplácí. Že rozdíl mezi podporou nebo nějakými dávkami a zaměstnáním je markantní.

Problém je v tom, že podpory nebo dávky dost dobře není možné snižovat, protože jsou na hranici existenčního minima. Co je potřeba naopak zvýšit, to jsou platy. U nás si firmy (a já to přeženu...) zvykly na to vydělávat miliardy - mluvím o čistém zisku - ne milióny.

0 3
možnosti
  • Počet článků 408
  • Celková karma 25,76
  • Průměrná čtenost 1458x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik