Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Milý blogere, nechápu, co Vám brání jít na živnostenský úřad a "pořídit" si vlastní podnikání, když je to podle Vás takové terno? Není nad vlastní, osobní zkušenost........

1 0
možnosti
MS

Ziju v Australii. Jsem zamestnanec. Stejne jako v Cechach je mi kazdy mesic strhavana zaloha na dan, podle toho, v jakem danovem pasmu je muj plat. Vyuctovani dane si dela kazdy zamestnanec na konci danoveho obdobi sam (muze pozadat danoveho poradce nebo ucetniho). Zamestnanec si muze z dani odepsat vsechny naklady, ktere jsou SPOJENY S JEHO PRACI, napr. telefon, pocitac, dokonce elektrinu a praci prasek na prani pracovnich odevu, dopravu do DRUHEHO zamestnani (pokud ho ma), vzdelavaci kurzy atd atd.

Proc by to nemohlo fungovat i v Cechach?

Zajimalo by me, jestli zamestnanci v Nemecku a v Anglii maji taky moznost snizit si zaklad dane podobnym zpusobem.

1 0
možnosti
ZH

Máte v tom sice značný zmatek, ale zkusím vám napovědět. Ano, jsem pro to, aby si i zaměstnanec mohl odepisovat to, co může podnikatel (živnostník, právnická osoba). Tedy to, co potřebujete k výkonu výdělečné činnosti. Tam ovšem nepatří koberec ve vašem bytě, a to ani pro podnikatele (běda, když mu na to přijde finanční kontrola). Ale už tam mohou za určitých okolností patřit náklady na cestu do práce, pokud prokážete, že auto potřebujete k tomu, abyste mohl vykonávat danou práci.

Jsem i pro to, aby si zaměstnanec mohl odepsat paušální náklad, jako to může živnostník. Ovšem jen za předpokladu, že bude zcela zrušen Zákoník práce a jakákoliv ochrana zaměstnanců, nárok na dovolenou, délka pracovní doby a celá řada dalších věcí, které s tím souvisejí.

Bydlíte na vesnici. Asi se tam u vás stane, že skončí několik hospod. V lepším případě dojde k převodu na soukromé kluby (a nejste-li dobrý kamarád, pak se tam třeba nedostanete), v horším případě k zániku bez náhrady. Soused instalatér pověsí živnost na hřebík a vrátí se k melouchům, jako tomu bylo za komoušů. Někdo zůstane, ale dost možná zvedne ceny, aby kompenzoval náklady navíc na EET. A kdo to celé zaplatí? Vy, zaměstnanec. Takže jste si opravdu jistý, že to chcete?

4 1
možnosti
AK

Já s vámi nesouhlasím.

Vy to příliš zužujete. Na Československo a pak Česko.

Podívejte se na to, co se v několikaleté periodicitě opakuje v EU i jinde pořád stejné divadlo kolem daňových rájů (odhady říkají, že v nich každoročně mizí jen z EU bilion Euro):

- několik přistižených politiků odstoupí a ostatní řeknou, že se už konečně s daňovými ráji musí něco udělat

- ekonomové nám vysvětlí, že součástí tržní ekonomiky je právo na soukromí

- právníci řeknou, že ulévání peněz firem a bohatých (kteří ty firmy vlastní) do daňových rájů nenaplňuje skutkovou podstatu trestného činu. A že i kdyby naplňovalo, stejně se to nedá prokázat.

Solidaritu s uprchlíky po nás různí politici požadují často, ale solidaritu neplatících daně s těmi, kdo daně platí, tu nepožaduje nikdo...

No a po čase se vymyslí nové reformy, jak aspoň částečně kompenzovat vyvádění peněz do daňových rájů vyšším zdaněním nebo důkladnějším vymáháním daní u těch, kteří se nemohou bránit a nebo odejít - zaměstnanců a malých a středních podnikatelů a živnostníků. Vámi popisovaná situace je jen výsledkem toho, že na velké firmy a jejich vlastníky si politici netroufnou. Někdo tvrdí, že to netroufnutí si jsou jimi dokonce placeni...

A co třeba uprchlíky podle kvót začít rozesílat do daňových rájů?

Pak by snad měli politici důvod začít jedno i druhé opravdu řešit...

0 0
možnosti
Foto

Vy se totiž na daně díváte jako na něco co je správné. Jenže jde opravdu jen a jen o krádež. Proto jakoukoliv možnost, jak se nenechat okrást, je třeba využít. Proto je správné využívat daňové ráje a zapojovat se do šedé a černé ekonomiky.

0 0
možnosti
Foto

režim je tvořen pro bohaté, a ti tedy jsou zvýhodněni. Někdo to ale zaplatit musí, proto platí zaměstnanci. Takže to neřešte, raději plaťte a buďte v pohodě.

0 0
možnosti
PJ

jojo, systém je udělanej tak, že všechno nakonec zaplatíme my, vobyčejný nepodnikající lidi, protože i ti podnikavci si to umí zařídit tak, že vlastní spotřebu a spotřebu vlastní rodiny z menší či větší části odepíšou od daňovýho základu, největší xindl je podle mě DPH a pak všechny ty spotřební daně

(a ať mi tady nikdo nevnucuje, že můžu jít podnikat taky - to jsem na chvilku zkusil v 90. letech a děkuju, nechci, nemám obchodního ducha a následky jsem doplácel ještě v roce 2007)

0 0
možnosti
JN

Mohl byste mi, prosím, poradit, jak dát spotřebu vlastní rodiny daňového základu? A ještě prosím o vysvětlení, jak všechny ty spotřební daně a DPH ošvindlovat? Ať dělám co dělám, nějak se mi to nedaří. Vždycky platím jak mourovatá.

A když tedy vám se nedařilo v podnikání, proč nemáte rád ostatní podnikatele? Protože neumím létat s letadlem, tak budu nadávat na piloty?

1 0
možnosti
Foto

Cítíte se být okrádaný? Cítíte to správně. Ano jste okrádaný, ale pořád si asi myslíte, že vaše peníze patří těm co vládnou. Věřte tomu, že nepatří. Patří jen vám. Říkáte, že proti tomu nemůžete nic dělat. Zkuste se domluvit se svým zaměstnavatelem, jestli by s tím nešlo něco udělat a alespoň část peněz pře lupiči uchránit.

0 0
možnosti
PJ
  • Počet článků 405
  • Celková karma 26,46
  • Průměrná čtenost 1469x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik