Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, Petru Pavlovi vyčítají členství ve straně nejvíc komunisté a lidé s komunistickým myšlením. Jim ale nevadí to, že tam byl, ale že od nich odešel. A to dokonce do NATO, což je pro ně druhé největší kapitalistické zlo hned po vrazích z Wall Streetu. :-) Komunisté nepromíjejí ani neodpouštějí.

5 2
možnosti
JK

Tak asi s Vámi 100% souhlasit nebudu - ale na tom, co píšete, něco je. Zrádci jsou totiž nejhorší, pro stalinisty určitě.....

0 0
možnosti
JK

Tak teď jsem zachytil že prý Babiš v nějaké diskusi Blesku nebo kde tvrdí že je u nás totalita a že s lampasákem jako prezidentem bude totalita úplná. - - - - Tak to je nová skutečnost, pan Babiš je zřejmě bývalý disident? Snad jako pan Bašta? Stalinisty kritizovat zleva? Pan Babiš mne nepřestává překvapovat...... Doufám, že mu to blábolení vydrží, je ve formě. Držme mu palce.

1 2
možnosti

Řekl bych to asi takto: Období do roku 1989 hoďme za hlavu, tam mají oba kandidáti máslo na hlavě, ať chceme, nebo nechceme. Hodnoťme je za období po listopadu 1989:

Babiš využil "divokých" devadesátek a pozdějšího období k vybudování svého impéria, a to za hodně nejasných okolností, kdy mluvil o spoluúčasti jakýchsi "švýcarských přátel ze studii":-P. O jeho kšeftech se státními úředníky, potažmo politiky, si cvrlikali vrabci na střeše (viz Kmentova kniha Boss Babiš). Z některých filmových dokumentů je také známo, jak "férově" se vyrovnával s konkurencí. A kauzu Čapí hnízdo si také nedá za rámeček. Ani to, že je v současné době vyšetřován francouzskými úřady kvůli daňovým únikům.

Pavel si v tomtéž období doplnil vzdělání na zahraničních (dodejme západních) školách, díky čemuž se později stal náčelníkem Generálního štábu AČR. Své schopnosti ukázal i v zahraničních bojových misích, když se svou jednotkou zachránil z obklíčení francouzské kolegy. Nejen toto ho později vyneslo na druhý nejvyšší post NATO - Předsedu vojenského výboru NATO, kde působil několik let a prokázal tam manažérské i vyjednávací schopnosti. Během své kariéry po roce 1990 nečelil žádným aférám.

Každý ať uváží sám, kdo je vhodnějším kandidátem na prezidenta ČR.

12 1
možnosti
LV
LV

Jsem o něco starší než Vy, 1. září 1968 jsem na rozdíl od Vás do 1. třídy nastoupil. :-) Vzpomínám si na to, jak nás učitelky vyvolávaly do tříd (první á, první bé), a jak u mnohým jmen zaznělo "nevrátili se z dovolené v zahraničí". Mezi nimi i moje láska ze školky Ilona. Nebo Gábina? Už je to dávno. Každopádně mě to zasáhlo. Vůbec jsem nechápal, co to je dovolená, co je zahraničí. jen jsem se soustředil na to, že už jí nikdy neuvidím. Ani svého kamaráda Zdendu, se kterým jsme společně ve školce na Kačerově vyhrávali všechny koloběžkové závody... Taky se nevrátil. Kdo ví, kde je jim konec.

Opravovali jsme tenkrát fasádu našeho domu. Necelý kilometr vzdušnou čarou, tam, co je teď depo metra Kačerov, byly tenkrát hromady zeminy vytěžené z rodících se tunelů metra, a na nic pozice okupantů. Občas bylo slyšet střelbu z automatických zbraní, v čerstvém jádře omítky nám zůstaly stopy po střelách, možná i nějaké projektily.

Pamatuju si to kalné ráno, kdy jsme s bratrancem z půdního ona pozorovali nízko létající řvoucí letadla kroužící nad Prahou...

Pamatuju si zběsile jezdící auta s československými vlajkami a ten zvláštní pocit, který ten pohled doprovázel. Bylo to jak z Němé barikády...

Ale z čeho mám kopřivku dodnes a co ve mě na dlouhou dobu vyvolávalo děs, když jsem slyšel třeba sanitku, byl nekončící jekot sirén sanitek svážejících raněné, a vozidel Veřejné bezpečnosti, o kterých dodnes nevím, proč v takovém množství jezdila houkala.

Na co se pamatuju velmi dobře, byl okamžik, kdy jsme jeli tramvají po Václaváku a já jsem tetě z venkova ukázal prstem na Národní Muzeum s rozstřílenou fasádu a na celou tramvaj pravil: "Teto, hele, to udělali Rusáci!" Bylo to určitě po roce 1969, době nastupující tuhé normalizace, mně mohlo být nějakých 8 - 9 let. Pamatuju si ty úsměvy spolucestujících i okamžitou reakci máti, která mě strhla za ruku a umlčela slovy: "Buďsticha!"...

2 0
možnosti
LV

Jen jsem chtěl říct, že si taky nepamatuju, že bych musel odpovídat na otázku, zda schvaluji vstup armád. I když já jsem byl v pozici člověka, na kterého "soudruzi z kontrarozvědky něco našli", jak mi pravil politruk na vojně, takže mou odpověď asi předpokládali :-)

1 0
možnosti
Foto

Ano, Petr Pavel před vstupem do KSČ musel souhlasit a osobně podepsat klauzuli schvalující invazi cizích vojsk v roce 1968. Jinak to tehdy nešlo. Ale to samé musel udělat i Andrej Babiš před svým vstupem do KSČ. Já jsem sice nikdy v KSČ nebyl, ale toto vím.

2 0
možnosti
JK

Jasně že to tak bylo a nechápu, proč to lidi furt probírají. Kdyby se tu Rusáci objevili zas, zase se bude podepisovat. Opravdu, ať mladí, nebo staří, tady furt lidi trpí jakýmisi iluzemi o tom, jak to v životě chodí....

1 0
možnosti
Foto

Ve druhém kole vybíráme ze dvou kandidátů.

Férové srovnání se pozná podle toho, že tutéž otázku prozkoumá ve zhruba stejném rozsahu u obou kandidátů.

3 0
možnosti
ZZ

Osobně si myslím, že druhá kola by neměla existovat a rozhodovat by mělo jen první kolo - a to už Pavel vyhrál.

;-)

1 1
možnosti
JK

Zajímavá diskuse, k aktuálnímu tématu. Článek pana Čumpelíka je samozřejmě tzv. "užitečný", neboť v kampani Andreje Babiše jde o to, stáhnout protikandidáta na svoji úroveň /"zachránil jsem tisíce mrtvých"/. V mediálním prostoru je trvale mnoho Čumpelíků, ale teď to tedy opravdu běsní. Bláboly o válce atd. Pokud si už chcete něco přečít o tom, jaký je výhled konfliktu na Ukrajině, přečtěte si aktuální příspěvek Mariana Kechlibara na Neviditelném psu. Když Rusové loni na jaře zaútočili, bavil jsem se o perspektivě se svými proputinovskými známými (budiž pro ně omluvou jejich polokavkazský původ a rodinná výchova). Oni byli toho názoru, že se Ukrajina do 14 dnů položí. Já jsem kontroval tím, že USA si nemohou po Kábulu dovolit další blamáž, a pokud to Ukrajinci těch 14 dnů ustojí, bude válka trvat 5 až 10 let /do vyčerpání Ruska/, anebo kratší dobu - pak bude nutně končit globálním jaderným konfliktem. Bohužel Kechlibar mi potvrzuje můj pesimismus. Samozřejmě toto není třeba vykládat panu Čumpelíkovi, který věří, že Lampasák rozdá mlaďochům AK a pošle je bahnit se do černozemě. To už bych spíše věřil tomu, že Estébák podepíše zvací dopis a naši mlaďoši dostanou Samopal vz. 58 a poslouží Wagnerovcům jako kanonenfutter při útoku na Polsko. Samozřejmě tomu nevěřím, tak jako nevěřím tomu, že tyhle volby prezidenta ČR skončí občanskou válkou (i když to tak teď vypadá, že). Přeji pěkný den všem.

8 0
možnosti
JV

V jeho postavení a vzhledem k jeho ambicím nejen že musel "pobyt" rozuměj okupaci vojsk VS schválit, ale jako předseda ZO KSČ při různých školeních a schůzích také propagovat.

On je vůbec exgenerál pružný. Divím se, a osobně mě to velmi vadí, jak zneužívá ke své propagaci logo Premiér league. Samozřejmě není přesně okopírované, ale inspirace i rukopis jsou nezaměnitelné.

4 0
možnosti
ZZ

Takovým lidem, co pouze opakují požadovaná klišé a nemají vlastní názor, případně rychle příjmou za své to, co se momentálně nosí, patří nejen současnost, ale pravděpodobně i budoucnost.

;-(

3 0
možnosti
KK

„Velký vliv na mé pozdější názory mělo léto roku 1968. Tehdy byli u nás na návštěvě přátelé ze Sovětského svazu, právě na kontrastu mezi nimi na jedné straně a protisovětskými náladami na druhé mi otec srozumitelně k věku vysvětlil podstatu situace. Bylo to účinnější než cokoliv jiného a také trvalejší. Posměch ve škole ze strany spolužáků pro mou obhajobu našich přátel mne v názoru pouze utvrdil,“ stojí v Pavlově vlastnoručně psaném životopise, jehož znění má deník Echo24 k dispozici. Kompletní životopis je na konci tohoto textu.

4 0
možnosti
JP

Dost fér: Čumpelík lže, já se mýlím.:-)

1 0
možnosti