Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Je tragedií, že opěvované české prodejny, které někteří vládní činitelé tolik propagují, prodávají potraviny výrazně dráž, než zahraniční markety, ale i drobní vietnamští podnikatelé.

;-(

0 0
možnosti
VF

1. nenadávám

2. nesleduji, kolik kde stojí rohlík

3. možná je to tím, že mám 80 a ještě mně slouží paměť. Vzpomínám, co mně říkali rodiče - postarej se sama, na co ti rozum a ruce stačí. Pomáhá to!

6 0
možnosti
MV

Věrko, takové lidi, jako jste Vy, mám kolem sebe. Je to požehnání. Moc vás zdravím.

2 0
možnosti
MB

Nemyslím si, že doba je o rohlíku.Spíše o tom, kde vlastně bydlet? Ta klasika-dědina, nebo velkoměsto? Prošel jsem obé, pak tvrdím. V produktivním věku ve městě. Kopec výhod - Bez dojíždění. Od zaměstnání, děti školy, úřady, nemocnice až po ten levnější rohlík. Dědina? Ideální v důchodu. Žít v očekávání, že vesnice vymoženosti města vynahradí? Nereálné, benefity snad později .

Vznikla spousta studií. Závěry zřejmé - Vylidňování venkovského prostředí. Pravda,kolem mne rostou RD, jako houby. Bydlí mladí. Dohnala je cena městských parcel. Pochopitelně, bez aut se nehnou. Blíží se další problém - Jak si koupí to elektrické? Jak nastartují v zimě ? ...

V tomto smyslu, je cena rohlíku v zásadě nepodstatná. Jde o to, aby si člověk život zavčas vyvážil. Vždy to začíná prací a bydlením. Startovní čarou - Asi rozdíl, narodit se v RD u rodičů na dědině. Přesvědčit je k odstěhování, přecvaknout pouto prodejem? Nebo naopak, věkem je vystřídat? Rozhodnutí a řešení stále jsou. Jedno je ovšem jisté - Rohlík na dědině - bude vždy dražší! Vlastní okurky v láku? Zase levnější. Pro mne podstatné - Účast na demonstraci popisované nikterak nevyřeší. Naopak, neokopal bych záhonek ... :-)

2 0
možnosti

Díky za rozumný názor, rohlík byla samozřejmě nadsázka. Stejně jako vždycky bude většina těch, kdo nebydlí ve velkoměstě, ale v menším městě nebo na vsi, protože se to do ani těch největších aglomerací nevejde, protože ne všichni mohou získat kvalitní vysokoškolské vzdělání (co bychom si s těmi všemi polotology počali), vždycky budeme potřebovat i ty, kteří budou za pokladnami v supermarketech, za volanty městských autobusů nebo za mašinami ve fabrikách. A ti samozřejmě budou brát méně než politologové, přičemž budou bydlet za velmi podobných finančních podmínek, svítit za podmínek totožných a jíst zrovna tak.

4 0
možnosti
PK

Promiňte, ale srovnávat průmyslovou výrobu s vašimi 50 sklenicemi je poněkud mimo mísu, nemyslíte? Jaká bude vaše cena při zpočtení veškerých (opravdu veškerých) nákladů?

1 3
možnosti

Pane Kropáčku,

průmyslová výroba bude vždycky levnější, než je ta moje! Když do svých padesáti sklenic zahrnu pronájem 9 m2 půdy, dvě konve vody (která mi napršela do sudů) denně, trochu mrkve, čeneku a křenu, koření do láku - teda ještě ocet a cukr...), pak abych se dostal na "průmyslovou cenu" pětačtyřiceti korun za flašku, musel bych si účtovat za svou práci cca 5 papírů za hodinu.

Kdo je mimo mísu?

3 0
možnosti
MK

Ti vám dají, počkejte.

Jinak souhlas.

2 0
možnosti
MB

Martine, opírat se do autora? Nevidím důvod, rozumím mu> Život je o fázích. Pak je v jistém smyslu, dědina nesmírně drahá- Aby následně byla velice levná. Pořád jde o to postavení v produktivním věku. Romantické nazírání do minulosti? Určitě i hezké. Žel, se nevrátí, nereálné. Souhlas, i kus paradoxu doby. Samotný člověk se musí rozhodnout ... :-)

2 0
možnosti