Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je poněkud předčasné se domnívat, že příští dolby do poslanecké sněmovny budou debaklem vládního kabinetu pětikoalice. Za dva roky se toho může ještě hodně odehrát. Připomínám, že ještě na jaře 2021 průzkumy volebních preferencí předpovídaly vítězství Pirátů .

Co se týká možnosti korespondenční volby ze zahraničí, byl jsem proti. Soudím, že tato možnost přinese tak řádově nižší desítky tisíc hlasů navíc a nikoliv nějaké statisíce. Takže na výsledek voleb bude její vliv marginální. Proto si myslím, že za ty komplikace a administrativní náklady to nestojí.

Strany vládní pětikoalice měly tuto možnost už ve svých volebních programech, takže se nerozhodují ze strachu ze současných výsledků volebních preferencí. V prvních dvou letech vlády měly jiné starosti a pro schválenín uzákonění korespondenční tak nastal čas až letos, aby to platile už pro volby do poslanecké sněmovny v roce 2025. Na základě hysterie, kterou teď na dané téma rozpoutaly ANO a SPD jsem ale změnil názor a nyní jsem pro korespondenční volbu ze zahraničí.

2 1
možnosti

Bezezbytku s Vámi souhlasím v tom, že možnost korespondenčně volit žádné statisíce hlasů dnešní koalici nepřinese, tedy reakce opozičních stran je v tomto směru zbytečně hysterická.

Kde si ale myslím, že pravdu nemáte, je "finito" současné vlády v parlamentních volbách 2025. Za dva roky se toho jistě může změnit mnoho, nicméně jsem přesvědčen o tom, že už v roce 2024 se nám začnou protáčet panenky ještě víc, než tomu bylo doposud.

Měnit se to samozřejmě bude, jenomže k horšímu.

Zboží v kantýně naší firmy s Novým rokem podražilo. Proč? DPH na potraviny se snížila, ceny pohonných hmot šly dolů oproti loňsku také, elektřinu kupujeme proti okamžiku, kdy Fialova vláda její cenu zastropovala, za zhruba polovinu (a nová opatření našeho chrabrého regulačního úřadu zatím tak nějak úplně neplatí - to se divit pravděpodobně začneme ve chvíli, kdy nám začnou docházet vyúčtování) a takhle to bude vypadat patrně se vším.

Normální člověk tohle volit jako svou politickou reprezentaci nebude. Všimněte si prosím, že ty, kteří takovou squadru volit přesto budou, nenazývám ničím podobným jako "mentálně plachými a duševně zakrslými".

Protože jejich volbě sice nerozumím, nicméně takovými nejsou.

1 0
možnosti
MR

Korespondenční volba ano, ale pro všechny. Takto volit by měl mít možnost každý občan ČR pokud to tedy poslanci schválí. To, že nežijí v zahraničí není důvod, abych tuto možnost neměl když ji schválí.

0 0
možnosti

Martine, my se tady opájíme údajnou digitalizací, ale volit tak nelze. I mně by vyhovovalo, kdy bych si sedl k počítači a odvolil.

1 0
možnosti
HH

Mohu se zeptat proč?

3 0
možnosti
JB

J16i42r37i 25B28o66r

9. 1. 2024 8:30

To že se sám za něco nepovažujete, ještě neznamená že tím nejste.

1 0
možnosti
MZ

Zároveň to že někoho za něco nepěkného považuje pan Mitrofanov ani zdaleka neznamená že tím dotyčný opravdu je.

0 0
možnosti
JH

J33a88n 28H30u57r97k42a

9. 1. 2024 5:44

že vás nějaký...Pan Alexandr Mitrofanov rozčiluje stačí nahlédnout do jeho života a ...hned víte kdo ho skutečně živí...

spíše mě rozčílí když Rus překupuje nemovitosti nastrčenýma figurkama hlavně Poláky a třeba v Práglu se v tomuto hereckému kusu tleská vestoje Lidmi z magistrátu...a přestavba historických budov dle obrazu jejich jede jak...Pan Alexandr alespoň na plná ústa naznal co pro jistou privilegovanou elitu jsme na rozdíl od našich zakuklených ...kteří nám skrytě ze svých funkcí podkopávají kořeny a dělají z nás občany x té kategorie...a spravedlnost ...špinavý hadr a pláče...

3 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 27,06
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik