Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karenční doba nestojí na výdajích státu. Prvních tuším 15 měsíců platí nemocenskou zamětsnavatel, takže karenční doba stojí na výdajích zaměstnavatele.

A firmy nástroje, jak si poradit se simulanty moc nemají. Pouze ty největší mohou mít nějakého zaměstnance, který ty nemocné objíždí. Firmy to většinou dělají statisticky, když zaměstnanec má z důvodu nemoci příliš mnoho zameškaných dnů a je to často po pár dnech a případně nedá zaměstnavateli vědět, že je nemocný , tak takového zaměstnance zařadí do nejbližšího propouštění.

0 0
možnosti

Nedali jsme pracovnici dovolenou (mimo plán dovolených, kdy měli volno jiní dva zaměstnanci), řekla že se "hodí marod" a opravdu druhý den nepřišla. Platili jsme 14 dní. Zaměstnanec se popral, nemocenská týden - platili jsme my. A takhle bych mohla pokračovat. Paní na sociálce mi při kontrole řekla, že si umím vybírat lidi. Měla jsem paní, která byla doma každý měsíc. A pak mi někdo řekne, že si na vše vydělá. U nás lidé nemocenskou opravdu zneužívají. Nemocnost se zvedá na vánoční, velikonoční, pouťový úklid, pečení apod.

Naše pracovnice byla před svátky na nemocenské, já za ní pracovala, a ještě jsme jí to platili. Pak se zastavila, a zeptala se mě, kolik mám napečeno, ona že má 15 druhů.

1 0
možnosti

Je tady takový nešvar - brát si nemocenskou. Stejně jako dovolenou.

Viz moderátor Železný. Vo tom to je

4 0
možnosti

Ano, spousta lidí nemocenskou zneužívá. Ti ale "marodí" dlouhodobě, takže jim je to jedno. Takže karenční doba postihne pouze ty slušnější...

1 0
možnosti

Byla by zajímavá statistika, kolik toho namarodí OSVČ a kolik zaměstnanci i se svými sick days, které jim zaměstnavatel často platí.

3 0
možnosti

Kouření je neřest, která ale státu nese z daní slušný výdělek, cca 56 miliard. Zvýšíme tedy opět spotřební daně na tabákové výrobky a do rozpočtu nám kápnou miliardy navíc. Aha, ono to tak ale nefunguje. Po posledním zvýšením spotřebních daní na tabákové výrobky se kupodivu vybralo na daních o několik miliard méně. " https://www.businessinfo.cz/clanky/vyssi-spotrebni-dan-ale-vybrano-mene-cesko-dan-na-tabak-zvysilo-moc/ " . O to více se toho propašovalo třeba z Polska. On rozdíl cca 50 Kč. na krabičce cigaret je už dost podstatný.;-€ Psát o kadenční době je úplně zbytečné, v programovém prohlášení vlády o tom nebyla ani zmínka, ale koho to ještě může překvapit. Vždyť skoro veškeré kroky vlády jsou v rozporu s jejími předvolebními sliby a programovým prohlášením.

9 1
možnosti

Jj, zdražování těchto věcí funguje jen ve spolupráci s okolními zeměmi.

A co se vlád týče, souhlas. Nečekal jsem od této vlády nějakou kvalitní práci. Jen jsem chtěl odstranit mafiána z čela

0 0
možnosti

Normální člověk marodí tak jednou za pět let a nezaplacení tří dnů neschopnosti si tak nejspíš ani nevšimne. A jestli marodíte pětkrát do roka, pak je asi chyba u vás.

11 7
možnosti

Jen pro vaši informaci: prvních 14 dnů nemocenské proplácí zaměstnavatel. Takže úspora není na straně státu.

Metoda vaší firmy - marodíš, nemáš nárok na bonus ani na 13.plat má ten samý efekt jako neproplácení prvních dnů nemocenské: zasoplení, nachlazení zaměstnanci jdou na sílu do práce a rozsévají bacily mezi své kolegy.

19 0
možnosti

Opravdu seriozně s rozumem. Srovnáním čísel nemocnosti zjistíme, že se v ČR něco děje. Potvrzuji osobně zneužívá se. Mé zkušenosti z DP - asi 300 řidičů- Zlom nastává u Smlouvy. V "Době určité", je každý zdravý. Následně se oddělí ta část absentovaných. Mj.,, objeveno, že nejlepší ječ být na Paragrafu - placeno jako D - 7 dní a lze opakovat.Nejde pouze o nemoci. Jde cca o10% v exekucích. Postoj jasný - Robit nemá smysl. Zaměstnavatel je bezradný, žádné páky nemá. Motivace bez-absenčnosti pro tyto lidí nezabírá. Pracovník má již Smlouvu a s ochranou ZP a za zády Odbory. Mj., v jejich vedení jsou zkrachovalci rovněž. Klasika - vlastní vina ...

Souhlas neproplácet první 3 dny je svého druhu podvod. Pracovník si platí 365 dnů v roce, (s podílem zaměstnavatele). Opravdu cosi v národní povaze je. Jak již psal Hašek ve Švejkovi - Simulanten bande ... :-)

...

1 3
možnosti

no já si zase pamatuji návrhy opozice v době Covidu na 100 procentní náhradu nemocenské a OČR.... vy jste pozapomněl že...

4 1
možnosti
  • Počet článků 407
  • Celková karma 25,94
  • Průměrná čtenost 1462x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik