Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Volil bych pouze Dalibora Dědka, pokud by kandidoval! Jinak to nehodím nikomu jinému. R^

0 0
možnosti
Foto

Kdo bude prezidentem, nemá na můj život téměř žádný vliv, přesto bych tam viděla člověka se všemi člověčími chybami raději, než někoho, kdo nevypadá jako člověk, ale jako škrobený panák. Je úplně jedno, co bude říkat, ale jeho slova musí být vášnivá a musí u mě vyvolat buď smích, anebo hluboké zamyšlení. Proto jsem ráda, že Zeman vyhrál nad Drahošem, a Kalouskovi a Babišovi bych dala přednost před nudou Hilšerů či Pavlů.

2 0
možnosti

Paní Jarmilo, děkuju za příspěvek, mluvíte mi z duše.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas. A je to vážně velká škoda, že to vzdal. Pokud by vyhrál, měli bychom důstojného prezidenta s jasným prozápadním (proevropským) ukotvením.

0 0
možnosti

To je málo, co píšete. Ano, s jasným proevropským ukotvením (jen člověk zcela mimo realitu si nás umí představit mimo EU) a s velmi korektními vztahy s Čínou nebo Ruskem.

Já jsem měl možnost se s Kalouskem osobně sejít. Jako jeho názorový odpůrce, když jako ministr financí řešil hrozící stávku dopraváků. Ačkoli jsme si názorově skutečně nesedli, byl přátelský, velmi slušný a skutečně korektní. On argumentům odborářů sice nevěřil, ale dokázal je vyslechnout a dokázal se o nich bavit. A uměl i říct - "Ano, tady máte pravdu, ale to realizovat prostě nejde..."

Tohle každý politik neumí.

1 0
možnosti
PB

Kalousek by byl jednoznačně nejlepší kandidát na prezidenta. A to po všech stránkách.

0 0
možnosti
NP

Článek, na který autor odkazuje, nese i příznačný název " do boje o Hrad nejdu, bude se slibovat nesplnitelné". A Kalousek tam i říká, že v dnešní době může vyhrát pouze populista, který lidem slíbí návrat k dřívějšímu životu a levnější energie. A do takové bitvy se mu nechce. Podle mne je právě toto důvodem, proč kandidovat nebude

0 0
možnosti
Foto

Měl jsem pochybnosti, že by autor Kalouskovi skutečně fandil. Já bych ale Kalouska v prezidentské volbě volil. Dokáže být lídrem a v prezidentských debatách by se jistě dokázal prosadit. Obávám se ale toho, že ve druhém kole volby by proti Babišovi neuspěl. Kobliháři by z něho udělali ztělesnění satana. Proto je asi rozumné, že se rozhodl nekandidovat.

0 0
možnosti

Ale já bych ho v téhle sestavě volil rovněž! Tam nikdo lepší skutečně není!

0 0
možnosti
Foto

Miroslav Kalousek nebude kandidovat na prezidenta a kobliháři mají o čem psát.;-D

2 2
možnosti

Já jsem ale napsal, že je to škoda. A myslel jsem to vážně!

2 0
možnosti
Foto

Obávám se, že prezidentští voliči jsou pořád rozdělení zhruba půl na půl (Zeman/Babiš a to co reprezentují a ti, kteří tohle nechtějí). Úspěšný non-Babiš kandidát musí dokázat oslovit alespoň nějakou část z druhého bloku a to víc, než tímto přístupem ztratí ve svém bloku.

Rusofilové gen. Pavla volit nebudou nikdy, zbytek by mohl být oslovitelný - ale bývalým členstvím v KSČ nějakou část druhého bloku zase ztratí.

M. Kalousek by se stal cílem hnojometů z moha stran (Babiš, Piráti - pamatujete ten vězeňský autobus?, ...).

2 0
možnosti
MB

Jsem přesvědčen, Miloš svůj pontifikát vykonává špatně. Přetvořil se v kádrové oddělení, bývalé fabriky. Dříve se to chápat dalo, vedoucí úloha strany. Dnes, zřejmě vedoucí úloha ega. Kandidovat může kdokoliv, já, nebo autor blogu. Pouze musíme naplnit předpoklady. Věk, bezúhonnost, podpisy podpory. Kdo uspěje je věcí další. O tom přímá volba je. Každopádně, nikdo není šašek.

Miloš štěpí, hraje si s pudy. Nesmyslně uráží a kádruje. To přece není role prezidenta. Ovlivňuje veřejné mínění. Dle něj, šašky nejsou Středula, ani Vitásková. Co s V. Dlouhým? Byl sympatický, když mu M. Ransdorf udělil stranickou důtku. Následný recyklát všeho. Co s Babišem? Miloš jej nazval nedůvěryhodným, Unipetrol. Navíc, nemá a nikdy nezíská Lustrační osvědčení. Člověk který nezaplatí to slíbené, figuruje v seznamech? Ten jer zase Milošům mírný favorit. Vážně. Kdyby se chtěl člověk slovem prezidenta řídit - Tak to vůbec nejde! Proto jej neberu vážně a za kašpara považuji. Miroslav Kalousek, by byl hradním lepší ... :-)

2 0
možnosti

Ale o tom jsem psal. A to mám s Kalouskem a jeho politickými názory problém. Byl by ale lepším prezidentem, než je ten současný (který nemá ani tolik sebereflexe, že skutečně starý a velmi nemocný na svou funkci nerezignuje - a nikdo by mu to neměl za zlé).

3 0
možnosti
OU