Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Druhý odstavec měl být:

Zkuste si odhadnout, jaké kroky Babišovi zaměstnanci na jeho pokyn provedou v prvních dvou letech a jaké skutečně přínosné reformy to budou.

1 2
možnosti
Foto

Inu, neříkám, že na vašich sloivech není něco pravdivého. Zarazila mne však vaše touha (vyjádřená ve třetím pozitivu) po jiné vládě. To si fakt myslíte, že reinkarnace Babiše stávající problémy vyřeší a začne opravdu přínosné potřebné reformy?

Zkuste si odhadnout, jako kroky Bjak budou ovi lidé provedou v prvních dvou letech

2 4
možnosti
ZZ

Nic horšího, než vláda této pětidemolice, nás postihnout nemohlo.

Nejen Babiš, ale snad i Paroubek by dokázal víc, než tito hochštapleři.

4 4
možnosti
MS

A koho jiného byste chtěli volit?

2 1
možnosti
ZZ

Nejlepší by byl asi ten hoch, který dal včera Fialovy 90 stránkový elaborát, které ekonomické kroky má pětidemolice udělat, když to sama nezvládla za 500 sní vymyslet, ačkoliv ještě před volbami tvrdila, že už má všechno zpracované.

To by se ale Havlíček musel nejprve udobřit s Okamurou, protože zbytečné rozbroje k ničemu dobrému nevedou.

0 0
možnosti
MZ

Zajímalo by mě jak je to s těmi důchody pro celoživotně nepracující. Často čtu že se jim starobní důchod vypočítává z průměrné mzdy. Ale taky už jsem několikrát zaregistrovala příspěvky, ať už diskusní nebo od novinářů, že je to nesmysl, že těmto lidem ani nevznikne na starobní důchod nárok, což mi připadá logické, nemají odpracované roky, neplní podmínky. Ví to někdo jak to opravdu je, nejen dohady?

1 0
možnosti
Foto

Na dluh by se žít nemělo a neměly by to dělat jak rodiny tak i stát. Na dluh se dá jen investovat, za předpokladu, že to, co postavím teď na dluh mě vyjde i s úroky laciněji, než kdybych to pořídil, až na to budu mít. Kroky vlády bych vítal, kdyby je avizovala v předvolební kampani. Jenomže ona tvrdila pravý opak a voličům tím pádem lhala. Takové jednání dělá z demokracie frašku.

4 2
možnosti
Foto

Tato vláda nastoupila cca tři měsíce před válkou na Ukrajině, takže mnohé věci avízovat nemohla.

8 5
možnosti
MB

Vcelku rozumná slova,lidsky rozumím. Každý se chceme mít lépe. Slučovat to s nadějí - volbou nějaké politické strany? U Hnutí ANO se to vyplatilo, vážně bylo lépe. Rozumný člověk ovšem seznal, za jakou cenu? Zcela bez reforem, dluhy - nepřirozenost, kdy státní příjmem předbíhá toho, kdo jej živí.

Je vůbec někdo, uvědomit si? Žili jsme a žijeme na dluh. Připustit, že růst donekonečna nelze? Že po zhruba 7 letech umělé hojnosti přijdou léta chudá? Šetřit jistě. Vykašlat se na solidaritu a pomoc druhým -Ukrajina. Nedbat ochrany ČR, pokračovat se skanzenu armády? Nenaplnit závazek 2% HDP ? Sám mám málo ...?

Toto jsou otázky pro každého z nás. Za sebe říkám, chválabohu, že současná vláda do toho řízla.Nejsme generací poslední ...

14 3
možnosti
LH

Pan premiér na podzim 2022 několikrát prohlásil, že dané se určitě nezvednou....pan ministr MPSV nabádal ať si každý jde pro předčasný důchod a v lednu 2023 prohlašoval že valorizace důchodu bude.pan ministr zemědělství dělá reklamu irské mouce v obchodním řetězci...paní ministryně obrany mít tu moc už válci na Ukrajině...ano je to velmi zodpovědna a moudrá vláda😋👎

5 6
možnosti
Foto

S něčím vcelku souhlasím a s něčím tak úplně nikoliv. O tom je demokracie. Zarazilo mě však konstatování "považuju za velmi pozitivní, že tenhle kabinet ze správy naší země vypadne". Co tedy ale bude dál ?!

Autor tvrdí, že chápe nutnost balíčku. Ten je nezbytný, aby naše děti (a další generace) si za nás nemusely utahovat celý život opasky a nesplácely naše dluhy. Současná vláda udělala to, co ta předchozí neudělala, ačkoliv byla v mnohem lepší ekonomické situaci. Pokud tedy hypoteticky pětikoalice, resp. ODS příští volby nevyhraje, je velice pravděpodobné, že bude vládnout opět A. Babiš a jeho loutky. Ti ale rozhodně šetřit nebudou, ale spíše rozdávat a zadlužovat, ostatně to jasně ukázali v době jejich vládnutí.

Pokud to shrnu, tak mám z blogu pocit, že ten balíček vlastně nemá žádnou cenu. Dva roky se teď bude šetřit, pak přijdou volby a méně zodpovědná část národa (ale o to početnější) si zvolí vládu, která zase roztočí rozpočtový mejdan. Institut dluhové brzdy se tak oddálí vlastně jen o necelé dva roky.

P.S. Této vládě se určitě dá mnohé vytknout, a to i v ekonomické oblasti. Přesto při současném rozložení politických sil ale nevidím zatím nikoho, koho bych mohl v příštích volbách volit jako lepší variantu. Třeba se ale nějaký mesiáš ještě objeví...

8 5
možnosti

Krásné dobré brzké ráno,

ten balíček skutečně nemá žádnou cenu. Rovné by bylo znovuzavést superhrubou mzdu - přinést by to mělo do rozpočtu nějakých 100 miliard ročně - spíš více - a to bez ohledu na to, že mě osobně by to na výplatní pásce stálo nějakách patnáct stovek v mínusu. Ve dinále to bude teď ještě horší. A já bych to svým potomkům dal...

Jenomže do toho ODS nepůjde.

4 5
možnosti
PP

Ty jsi takový borec, že už bys měl někam kandidovat,

4 1
možnosti

Děkuju, nechci. Už jsem na to starej.

1 1
možnosti