Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Smolík Pacholík, milej Ďurane. Dneska jste to zatáhl za špatný konec.

Pokud se stavíte do role zaměstnavatele, ukažte mi pracovní smlouvu.

Je to jinak, jednotlivé fan kluby vybraly své celebrity, rozmazlily je nekritickou adorací a obranou za každou cenu a postavily je na piedestal neomylných.

Kdyby to bylo, jak píšete, museli by voliči kriticky měřit každé slovo ve sněmovně a každé hlasování tvrdě po svých poslancích vyžadovat kázeň a loajalitu - ne u těch druhých, ale každý u těch, které volil.

Pokud si řekneme, že voliči jednotlivých stran jsou zrcadleni v chování svých politických zástupců, takže voliči ODS a TOP jsou arogantní snobi, voliči KDU jsou prostě kostelníci, voliči Pirátů jsou mladí levičáci, voliči Babiše jsou takoví ti normalizační rozkrádači a voliči SPD jsou autentičtí náckové, zjistíme, že se jejich politici chovají přesně tak, jak to voliči čekají a chtějí.

Parlament není Kolbenka a celkem chápu, že když Kanimůra předčítá nějaké bláboly, aby zdržoval jednání obstrukcí, neexistuje povinnost to poslouchat a mnozí jdou do kanclu dělat něco smysluplného.

Je zábavné, jak ty vaše ročníky neustále zdůrazňují, jak "zaměstnávají stát" a to, kolik lidí žije z jejich daní. Miláčkové, váš stařecký mindrák z toho, jak se svět přestal točit kolem vašeho nosu, je smutným výrazem vaší celoživotní neschopnosti uchopit věci rozumově a pragmaticky, kterou nahrazujete bájivým sněním o tom, jak by to mělo být správně.

Politici jsou přesně takoví, jak jste si je vychovali, tak nebrečte.

1 2
možnosti
Foto

Přesně tak, a všechno, co se v tomhle státě postaví, jste zaplatil vy sám ze svých daní :-). O důchodech nemluvě...

0 0
možnosti
OD

Hele Jendo, za život jsi zaplatil asi 3 miliony korun v dnešních cenách. Za to postavíš víkendovou boudu. Tak nebuď tak arogantní a nemysli si, že platíš vše.

Naopak, za to málo, co dáváš, dostáváš celkem dost. Jeden vlak stojí celoživotní daně celé vsi a to nepočítám koleje a pod.

Důchod ti platím já a mladší, stejně jako tys ho platil starším v letech, kdys dělal a tato arogance rozhodně není na místě, protože pokud funguje důchodový systém, který máme, žádné svoje důchodové peníze jsi ve státní kase nikdy neměl, nemáš a mít nebudeš.

Co je na zamyšlenou, je právě ta arogantní hamižnost, se kterou všichni tvrdíte, že "jste si na důchody vydělali a platili" a proto máte "právo" s Babišem dělat tu generační levou na dnešní čtyřicátníky, protože vy dnes nárokujete peníze, které si Babiš "půjčuje" od mladých na to, aby vás uplatil a vy jste ho nechali manipulovat těmi 1500 miliardami, které ročně stát utratí.

Jste nejsilnější generace minulého století, takže stav této země v posledních padesáti letech jde zejména za vámi. Doufám, že si uvědomujete, že tímhle si sami dáváte pětku na životní vysvědčení.

0 0
možnosti
JH

J58a46n 22H59a84r13v50a78n

3. 3. 2023 8:38

Vaši zaměstnanci nemají důvod k nespokojenosti. Nedávno si přidali několik desítek tisíc, Pekarová teď 274 000,- Kč měsíčně ... R^

Jenom nevím, jestli musí stále platit za jídlo, byť ty směšně nízké ceny? - Všichni úředníci v bruseli ho totiž mají zadarmo :-/

3 0
možnosti

V Poslanecké sněmovně jsem se byl podívat jenom jednou, je to už řada let. A poobědval jsem i v jejich jídelně. Zadarmo to nebylo, dokonce ceny odpovídaly tehdejším cenám restauračním, tedy dal jsem si guláš s knedlíkem - byl fantastickej, takovej vařili za komunistů v Praze na Starostrašnický a dnes ho umí paní Johnová v restauraci na Drahouši.

0 0
možnosti
MB

Rozumný člověk to vidí - Státní finance jsou neudržitelné. Nepříjemné potvrzení faktu. Žijeme na dluh, na úkor něčeho a někoho. Jistě, lze vést debaty, kdo to zavinil. A hlavně, jak z toho ven? Souhlasím, Vláda i hrbolatým způsobem se snaží katastrofu oddálit. Opozice v PS? Zase přiblížit.Více výdajových peněz - Více dluhů. Více nepodložených peněz do koloběhu - Více inflace. Pravidla s dopady se obelstít nedají ...

Alenka s 2 spacáky to vidí jinak. Podobně břichomluvec Tomio s rekordem. Andrej zase přečte příspěvky i za jiné. Dokonce povede průvod. Docela obdivuhodné, pravda. To ovšem pořád nedává odpověď na základní otázku - Co to řeší a hlavně. Z čeho se to Dobro má vlastně hradit ... ?

Moje celoživotní dilema-"Je vůbec dobro dělitelné"? Dobro jednomu - nedobro druhému. I zajímavé. Ani náznak odpovědi u vystupujících. Takže, je to v suchu - Bude líp. Pouze vládní zlotřilci to brzdí. Vítejte v Řecku, slunné pobřeží s krásným mořem. Pojedeme všichni.Těm mladším? Pochlubíme se mušlemi a škeblemi :-)

5 3
možnosti

Pane Bučku,

spletl jste se a diskutujete pod jiným blogem: já jsem se jediným slovem nezmínil o tom, co PS projednává. Mluvil jsem o tom, jak to projednává. Tzn. o tom, že si platíme lidi, kteří reálně nedělají nic a my jim za to solidně platíme.

V tuto chvíli, kdy byla ukončena schůze sněmovny, přitomno bylo z 200 poslanců 130.

7 0
možnosti
  • Počet článků 407
  • Celková karma 25,82
  • Průměrná čtenost 1462x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik