Diskuse

Jen potřebným

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

D35a20v83i66d 43H52o78r93á37k

16. 12. 2021 12:29

Souhlasím s panem níže diskutujícím Bártou, že: "Pomáhat se má potřebným!"

A nebojte, ono po nástupu oné pětislepenice do funkcí bude těch potřebných jistě více a více.

Věřím zejména spolku SPOLU a jeho významným osobnostem, že se jim v čele s předsedou KDU-ČSL Mariánem Júrečkou, který nastoupí zítra konečně jako správný a odhodlaný ministr práce a sociálních věcí do této funkce. A kondečně nahradí nechvalně známou paní, která nám svou přezdívkou připomínala v mediích často vzpomínanou tragickou hospodářskou situaci jihoamerického státu Venezuela. Doufám, že především pan Jurečka konečně prosadí a podaří se mu uvést do praxe námi všemi pokrokovými občany tolik očekávanou a slibovanou důchodovou reformu.

A že konečně se přestanou zvyšovat a valorizovat ty již tak nehorázně vysoké a neustále se zvyšující penze, které užírají ze státního rozpočtu a vytvářejí další neustále se zvyšující schodek. A to nemluvím o takových nesmyslech, jakými jsme byli svědky v nedávné době, kdy marně a převážně v očekávání, že se to odrazí ve volebních výsledcích, předváděla naštěstí již zítra odstoupivší vláda. Jako příklad bych uvedl onen loňský nehorázně vysoký "Jidášský dárek" 5.000,-Kč, kteří bez ohledu na výše důchodů a finanční zázemí a zajištění dostali pod krycím názvem "Rouškovné" úplně všichni spadající do kategórie gerontů.

A to vše, a všechny tyto záseky do státního rozpočtu které nehorázně prováděla naštěstí nyní již odstupující vláda za jejího funkčního období, budeme muset my mladí svou usilovnou prací a ze svých daní uhradit, přičemž ani sami nevíme kdy a zda se nějakých penzí dočkáme?

A proto doufám, že toto nehorázné zvyšování penzí konečně skončí podobně jako tomu bylo za dob jednoho z našich nejlepších ministrů financí Miroslava Kalouska. A v koutku duše i doufám, že reforma penzí by mohla přinést nejen konec valorizací, ale snad případně zdaňování důchodů a snad dokonce i nějaké to snížení.

0 0
možnosti
Foto

Ty máš dost. Tapetuješ totéž do různých diskusí. CTRL+C a CTRL+V umíš. Na víc se zjevně nezmůžeš.

https://vladimirzeman.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A211216_780506_blogidnes&vlakno=111062097

2 0
možnosti
Foto

Kritéria se dají nastavit různě. Třeba dostane energetickou podporu ten, kdo už pobírá příspěvek na bydlení. Nebo ten, kdo dostává dávky hmotné nouze. Nebo ten ....

Stačí trochu přemýšlet, viďte?

1 0
možnosti
LC

Ještě nejsou u kormidla a už přichází s českou klasikou. Levice snižuje daně a privatizuje, pravice daně zvyšuje a zavádí nové sociální dávky.

1 0
možnosti
PK

No jo, zmražení platů poslanců je populismus, taky dobrý....:-):-):-)

3 0
možnosti
Foto

Příběh z mrazírny je rozhodně méně reálný než Stanjurou plánované zdanění důchodů a sociálních dávek v hmotné nouzi.

0 0
možnosti
MP

Ale máte pravdu. chybí tu princip solidarity. Politici a státní úředníci by ze zákona měli být PŘÍJMOVĚ SOLIDÁRNÍ s nejpostiženější skupinou. tzn. zavřeli jste živnostníkům krámy ? pane politiku, příjem NULA.. Dali jste jim kompenzaci 20 procent , ok, i vy jí dostanete stejnou.

A s ním i všechny jedubaby na sociálkách, berňáku a zdravotních pojišwtovnách a dalšách 3/4 milionu státních úředníků, co jich tu po světě běhá.

2 0
možnosti
Foto

Tak pomáhat se má potřebným. Co je na tom špatného? Kdo má vyšší příjem tak pomoc nepotřebuje. Údajně se mají zvednout ceny energii průměrně cca o tisíc korun na měsíc. To pro dost lidí není žádné drama. Plošná pomoc by ročně stála cca 25 miliard. Kde ty peníze vzít? Zase na dluh? To není žádné řešení....

4 3
možnosti
Foto

Tak třeba ČEZ zvedá o 30%, to není málo. Že má někod vyšší příjem, ještě neznamená, že peníze nepotřebuje. Třeba má více dětí, a tedy mnohem vyšší náklady.....

3 0
možnosti
MP

takže mě jako OSVČ který je PLÁTCE DPH pomůže odpuštění DPH na energie jak ? Odpuštěnou DPH si neodečtu od DPH na výstupu. takže NULA .

3 0
možnosti
LH

A jako občanovi? Dostanete co?

0 0
možnosti
Foto

Njn, to se jim nepovedlo, jelikož temtokrát jsou potřební v podstatě všichni

1 0
možnosti
Foto

Vláda ještě nevládne a už dostává na frak.

5 0
možnosti
Foto

na frak dostanou opbyvatelé ČR, bohužel....

1 0
možnosti
JH

J54a51n 18H38a76r24v12a95n

16. 12. 2021 8:49

Ano, je to jak píšete - a o to je ta ZMĚNA :-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 23,81
  • Průměrná čtenost 1467x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik