Diskuse

Je vymalováno

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J24a28n 67R30á49ž

15. 1. 2023 16:55

Sdílím názor, že novým prezidentem bude Ing Pavel. V tomto názoru mne utvrdilo pozorování jak se vyvíjel postupně poměr hlasů daných voliči jednotlivým kandidátům v každém kraji. Jest možná, že bude dosti početná množina těch, kdo dali hlas někomu jinému, než kandidátům protěžované trojky, ale je pravděpodobné, že v druhém kole volit nepůjdou, neb je pro ně principálně nemožná dát hlas kterémukoliv z těch dvou, co postoupili. Dá se tak předpokládat, že mimo voličů Bašty, druhé kolo Babišovi, moc hlasů navíc nepřinese.

S ohledem na mou představu, že prezident by měl být člověk, jehož chování i mluva by měly být kultivované, jsem rád, že prezidentem nebude Babiš, ale také mne netěší, že se skoro stoprocentní pravděpodobností bude Babiš příštím premiérem.

2 0
možnosti
MB

Je rozumné volit Bureše. Je ze Slovenska, bydlí v Praze a má pohled citlivý. Takový pohraniční, ba dědinský. Pak si slibuji hodně. Sníží ceny tepla! Zajistí nám mír a ochrání od vlivu kavárny. Sám je bez sleziny a tak neholduje. Rád dlí v hnízdě a miluje přírodu. Tuhle vrtal díry pro sysle, pak zase rozháněl motýle. Počítal včelé o rybé ani nemluvě. Šlape mu to dobře, pevný v kramflecích. U Obuvníka v Blave mu to opravili dobře! Pravda, moc mi to nemyslí. Nu myslím, že do s námi myslí dobře... :-)

7 3
možnosti

... a je tak sympaticky emotivní, jak tuhle napsala jedna diskutérka.:-)

2 0
možnosti
Foto

J75i16r94i 36C30i84z

15. 1. 2023 13:09

Jste z Prahy a tak se vasemu pohledu na I.kolo voleb nedivim. Velka vetsina lidi mimo Prahu to vidi presne opacne z toho duvodu, ze na ne tvrde dopadaji nesmyslne opatreni teto vlady NF. Trenoval jsem dlouho mimo CR a ted bydlim v prihranicnim mestecku, kde ze dne na den zvedli ceny tepla 4x az 5x. Predevsim starsi rocniky to velice postihlo a ani cela penze jim nestaci na pokryti cen tepla. V nasem baraku odvezli 2 babicky pres 80 do sanatoria, protoze platit 4 mesice takove ceny neustaly a slozily se psychicky. Svetlo na konci tunelu nikdo tady nevidi, proto radsi na protest proti vlade NF voli a budou volit pana Babise. Praha je ovladana prazskou kavarnou a ruznymi kseftari typu Kretinskeho, Bakaly, Rebicka, mazanka, kolibrika atd. (nekonecny vycet) a voli, jak tito osvedceni "demokrati" prikazou.

7 7
možnosti

Co má vláda společného s generálem Pavlem? A jak by lidem pomohl Babiš, kdyby byl zvolen? To jako prodá Agrofert a výtěžek rozdá lidem? Nebuďte stejně směšný, jako spousta těch ignorantů, co mu dala hlas.

9 4
možnosti
AK

Kdo bude prezidentem víme už víc než týden.

To je přece dávno rozhodnuté.

A agentura Kantar a CT nám to řekly jasně:

- do druhého kola postoupí Danuše nebo generál a Babiš

- Babiš bude ve druhém kole postoupivším poražen.

Takže zajímavé budou jen ty kýble špíny, které v těchto 14 dnech na ně novináři vylijí. Ze špíny přece novináři žijí, je to jejich chleba a jíst se chce...

Co můžou vymyslet na generála? Byl agent - jak se sovětská vojenské rozvědka jmenovala? GRU? Třeba.

A Babiš zase by mohl být agentem sovětské civilní rozvědky - KGB.

Nebo vlastně Pavel by mohl být agentem třeba FBI nebo CIA, nebo jak se ta správná z asi 16 amerických tajných služeb jmenuje.

No a že se ty novinářské nesmysly vyvrátí až po volbách je jedno, svůj účel a vliv na volby mít budou.

Takže se těšme - tvůrčí invence novinářů je nekonečná.

7 1
možnosti
EK

Jestli si to začne říkat víc lidí, tak vyhraje Babiš.

1 0
možnosti
Foto

Hlavně to nebrat jako hotovou věc a přijít k druhému kolu!

8 1
možnosti
Foto

Může vůbec ještě někdo po tom jeho projevu jej obdivovat a fandit mu. Pokud ano tak by mně zajímalo co to je za lidi, kteří jej chtějí za prezidenta. To je jim to tak jedno.

7 4
možnosti
LP

To, že někdo někoho volí, ještě neznamená, že ho i obdivuje.;-)

1 0
možnosti
DR

Jo, to jsem si minule taky myslel, že Drahoš Zemana jasně převálcuje. A nakonec byl převálcován on sám.

Čili podobné účty bez hostinského jsou úplně mimo mísu a jásal bych až za dva týdny.

4 4
možnosti
RK

Minule byly procenta rozdány poněkud jinak.

0 0
možnosti
ZH

Babiš svá pochybení zásadně neuznává, vždy za to může někdo jiný. Tedy nemá co sanovat sám po sobě. Podle novely lustračního zákona už by se neměl stát ani ministrem. Tedy pokud se v důsledku nějakého katastrofického neštěstí nestane prezidentem, mám za to, že se ním můžeme politicky fakticky rozloučit. Protože už bude moct tahat jen za nitky z pozadí, ale při jeho nedůvěře všem lidem to bude mít velmi obtížné.

7 2
možnosti
RK

Babiš sanovat něco po sobě?;-D

3 2
možnosti

Jsem se nedávno dověděl, jak všechno zmršil během kovidu. Na rozdíl od toho Fialova vláda hrdinně a dobře ustála další kovidovou vlnu před rokem. Patrně tím, že nedělala vůbec nic.

1 1
možnosti
  • Počet článků 407
  • Celková karma 25,94
  • Průměrná čtenost 1462x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik