Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J55i71ř55í 78K80i79n84d12l

12. 10. 2022 20:37

Na jednoho důchodce dříve přispívali 4 pracující lidé, dnes jsou to jen 2 a za 30 let se počet důchodců a těch, kteří pracují, vyrovná. Již dnes stát dotuje důchodový účet 30 miliardami korun ročně.

1 0
možnosti
JD

Stát dotuje důchodový účet každý rok jinou částkou. Záleží na tom, jak se daří ekonomice atd.

0 0
možnosti
JK

Zajímavé, že s tímto výrokem přišli ani ne měsíc po volbách.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JZ

J97a27n 40Z71i35e24g91l77e52r

12. 10. 2022 18:04

Vláda ještě nic nerozhodla, a malověrní už panikaří. Také už nejsem nejmladší, je mi 58 let, ale dobřen vím, že jsem na tom celkově lépe než můj děda ve stejném věku. K tomuto rozhodnutí by musela dospět každá vláda.

5 1
možnosti
ZZ

Vláda bude muset nejspíš zvednout daně, aby ufinancovala svoji rozhazovačnost !

;-(

2 2
možnosti
PN

P87e31t71r 40N22e56d74v46ě82d

12. 10. 2022 18:01

Už to tady padlo v diskusi. Buď důchod, nebo práce na plný úvazek. Přivýdělek 10 litrů. Proč se platí výsluhy ? Jsou lidé, kteří mají nesmyslné výsluhy něco víc, než ostatní?

2 0
možnosti
ZZ

Ty výsluhy jsou komunistickým přežitkem silových složek - tedy dělnické pěsti státu !

;-(

0 0
možnosti
PZ

Než napíšete blog plný Vašich domněnek a pocitů neodložených fakty tak se příště nejdříve dovzdělejte. Hranice odchodu do důchodu a věk dožití se posuzuje každých 5 let. Pokud by důchodovou reformu provedla předchozí vláda a ne jen zrušení druhého pilíře byl by to alespoˇn začátek. Vláda ANO s podporou KSČM je přidávala důchodcům nad rámec zákonem schválénoho vzorce což mělo za důsledek, že ani v dobách konjunktury se nevytvořil polštář pro roky krizové + vycucnutí rezervy z privatizačního fondu, takže tak....

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Foto

Nevím, zda je správná možnost souběhu důchodu a zaměstnání. Možná by bylo lepší buď jedno, nebo druhé. Ale je to složité, když si někdo chce, nebo musí přivydělat k nízkému důchodu.

0 0
možnosti
Foto

To je dost hysterie.Vas se to týkat nebude a pokud chcete můžete jít do důchodu už za týden.Na předčasném důchodu se nic nemění a ta možnost tu je a dost lidí ji využívá....

0 0
možnosti
Foto

Každý sedlák se čtyřmi obecnými už před 300 lety věděl, že jednou nebude moci pracovat a celý život se na to připravoval a nakonec uzavíral výměnkářskou smlouvu. Pokud říkáte, že vás to ve třiceti nezajímalo, je to vaše chyba. Stát tu není od toho, aby se o vás ve všem postaral. Postarat se musíte vy sám. Celý život šetřit, vychovat si děti a účelně investovat tak, abyste mohl z investic alespoň částečně (60%) žít.

6 4
možnosti
Foto

Přesně, ale říkejte to voličům levice.:-)

1 2
možnosti
ST

Mě by zajímala jiná věc: údajně nárok na starobní důchod vzniká při min. době "pojištění" 15. let. A co když odváděl daný jedinec "pojištění" jen 14 let? Nemá nárok vůbec na nic? Stát mu tedy odevzdané finanční prostředky "znárodnil"?

Prý v Polsku je to jinak: kolik let jsi si platil důchodové pojištění, tolik pak budeš mít starobní důchod. Třeba klidně jen 1 zlotý měsíčně.

0 0
možnosti
Foto

Proč 1zlotý? To asi mnohem víc, ale třeba jenom deset let.

0 0
možnosti
ZH

Hehe. Před těmi třiceti lety byl ale věk dožití přibližně o deset let kratší. Tedy statisticky byste zemřel o těch deset let dříve, tedy byste o ty roky byl kratší dobu v důchodu. Tehdejší šedesátník byl statisticky také v horší kondici než současný. Tedy posouvání důchodového věku (s nárokem na státní penzi) je v pořádku. Ae narozdíl od předchozího režimu si může každý jít do důchodu kdykoliv se mu zamane. Jen nesmí spoléhat na stát a mít jiný zdroj své obživy.

1 0
možnosti