Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Jak si predstavujete zvedat dane? Jako ze se bude chodit do prace bez platu? Nebo ze sice dostanete vyplatu, ale tu vzapeti odevzdane v ramci dani?

Uz ted je danove zatizeni nejakych 65 - 70 %. Vam to pripada malo? Tohle je horsi socialismus nez za komunistu. Ona totiz zakladni znamka socialismu neni "vedeni komunistickou stranou", ale masivni prerozdelovani.

Zvysovani dani je cesta ke stagnaci a upadku ekonomiky, jejich snizovani a zaroven snizovani vydaju statu je cesta k nastartovani ekonomiky. Tohle vi kazdy ekonom. Mozna by vlada krome politologu a stredoskolaku mohla k sobe take vzit nejakeho ekonoma.

0 0
možnosti
Foto

Máme dvě cesty:

- zvyšovat daně nebo

- snižovat výdaje.

Každý ekonom ví, že by bylo pro výkonnost ekonomiky a vůbec celkové sociální ozdraveni mnohem lepší snižovat výdaje. Bohužel naprostá většina výdajů jsou dávky obyvatelstvu a to nese jakékoli snížení s velkou nelibostí. Pokud by tedy aktuální vláda trvala na zdravém rozumu bez jakéhokoli kompromisu, nahnala by to stádo, které žije z peněz státu, dl náručí populistů typu Okamura a Babiš. Až budou u moci, nebudou mít žádné zábrany zase rozhazovat stamiliardy. Česko si to může ještě tak 5-6 let dovolit.

Co tedy má vláda dělat?

1 0
možnosti
ZD

Našel jsem vaší odpověď a zkusím reagovat. Nějak se vám svět zúžil, když pod nálepkou populisty vidíte jen tyto dvě politické postavy. Pokud se stádo nikam nenažene budou populisté i ti stávající? Nebo dál pojede kolovrátek s refrénem Babiš a Okamura?

0 0
možnosti
ZH

"superhrubá mzda ... Zatímco si tak nízkopříjmové skupiny obyvatel evidentně pohoršily ..."

Nesmysl. Zároveň s tím byla významným způsobem zvednuta základní sleva na poplatníka, takže dopad na nízkopříjmové skupiny byl neutrální.

"Hlavně že jsme rušili EET..."

Něco tu už bylo řečeno. Nejhorší na tom systému bylo, že Babiš měl zájem o přehled o konkurenci. Že je tato domněnka validní, potvrzuje Babišovo vztekání se nad tím, že mu soud z evidence vyhodil platby kartou. Každopádně taková data nemají co dělat ve špinavých prackách státu, protože je celkem spolehlivě někdo zneužije proti vám.

5 0
možnosti

Navíc tam nebylo vůbec co prtoi čemu kontrolovat a řešily se naprosté šušně. Naproti tomu chápu zavedení kontrolního hlášení.

0 0
možnosti

Všichni mluví o progresivní dani. Ale tady přeci je progresivní daň. Kdo má větší příjem, platí větší částku. Rovné je procento daně. Pokud by byla rovná daň, tak ten s příjmem 20.000,- zaplatí stejnou daŃ jako ten s příjmem 100.000,- a to tak přece není. Tak proč pořád někdo volá po progresivní dani, když ji máme?

2 0
možnosti
JN

J85o47s73e97f 22N17o47v48á34k

10. 7. 2022 23:31

Rovne je sice procento dane z danoveho zakladu, ale rovne procento uz neni z finalni vymerene dane k zaplaceni, to progresivne roste uz dlouho (jako mnoho let).

A lidi samozrejme zajima, to finalni procento, neboli celkova castka, co jako dan plati (nebo jeste spise, co jim nakonec cisteho zbyde), ne nejake procento v mezivypoctu dane.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
JD

"Plkač" Jurečka je ministr, Schillerová sedí v opozici! Chápeš to?

0 2
možnosti
TB

"že s progresivní daní se zvyšuje vyšším výběrem daní příjem státního rozpočtu" - jak jste na tohle přišel? Víte, co je to Lafferova křivka? Zaměstnanci ze střední třídy už teď dovedou na rozdílu mezi nákladem jejich zaměstnavatele a hodnotou nakoupeného zboží i přes 50%. To si fakt myslíte, že dobrovolně dovedou ještě víc a nebudou se tomu vyhýbat, když za zlomek částky seženou nejlepší daňové poradce?

0 0
možnosti
ZD

Daňová optimalizace v rámci platné legislativy je přeci běžnou záležitostí již dnes. A progresivní zdanění přeci není jen tak na rozhodnutí vlády, ale je to proces doprovázený úpravou legislativy. Myslím, že toto nejsou argumenty proti.

0 0
možnosti
JK

Zatím nikdo nic lepšího v zdanění než progresivní daň nevymyslel.

0 4
možnosti
ZD

Progresivní zdanění není samospásné. Je to jeden z prvků daňové soustavy.

0 0
možnosti
JD

Karma!

Vidím, že se v diskuzi pohybují známé firmy, už se autorovi podsouvají věty, které nenapsal.

Však to není žádná novinka, je to hnus!

1 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 0
možnosti
Foto

Když ale Babiš.....;-)

0 0
možnosti
MM

Daně zvyšovat nebudeme. Jeden ministr navrhuje uvažovat o solidární dani, což ve vládě pravděpodobně neprojde.

Tak o co v tomto bloku jde?

6 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
  • Počet článků 408
  • Celková karma 25,81
  • Průměrná čtenost 1458x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik