Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Perfektní, optimistický !

0 0
možnosti
RP

R^ Karma..u nás také dobré, všichni se hlídame jak se dá.:-)

0 0
možnosti
JZ

J98a32n 48Z26i85e23g53l19e11r

16. 10. 2020 11:50

O komunistickém školství si nedělá iluze. Bavil jsem se kdysi v půlce osmdesátých let s absolventem klasického gymnázia z roku 1935 a on o komunistických gymnáziích mluvil jako o učilištích, která vychovávají analfabety. Určitě se zlepšila jazyková výbava současných studentů. Oni na rozdíl od nás mluví perfektně anglicky a mnozí i dalšími jazyky. Komunistické školství vychovávalo jazykové analfabety, ruština byla k ničemu, a rovněž výuka společenských věd, např. dějepisu byla na velmi nízké úrovni. Také učebnice dějepisu používané za komunistů na středních školách, českého od Husy, světového od Charváta byly hodně slabé, ty prvorepublikové byly daleko lepší. Viz učebnice československé historie od profesora Pekaře, kterému Husa nesahá ani po kotníky.

0 2
možnosti
Foto

Jazykové analfabety? Na střední škole, na které jsem studovala já, jsme se hned první den třídili do tří skupin, domlouvali se, který jazyk se kdo bude učit. Měla jsem na výběr mezi angličtinou, francouzštinou a němčinou. K tomu ruština pro všechny, samozřejmě, která úplně k ničemu určitě nebyla, aspoň umím dodnes zarecitovat Pismo Taťany k Oněginu v originále... No a kdo chtěl, mohl ještě studovat další jazyky, nepovinné.

0 1
možnosti

S tou poslední větou bych si nebyl tak jistý. Když vidím ty dnešní mamánky, jak si kromě PC a smartphonu neumí s ničím jiným poradit, moc optimismu to ve mně nevzbuzuje.:-)

0 0
možnosti
JL

U nás taky dobrý: já dobrý, moje rodina dobrý, rodina sestry dobrý, všichni OK, dokonce i 100letá tchyně se drží.

0 0
možnosti
Foto

Má velkou šanci i tak. Z pětice zatím nakažených stoletých zemřel podle toho, co vím, jen jeden (možná někdo doplní novější data).

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 25,39
  • Průměrná čtenost 1468x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik