Diskuse

Co bude dál?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Věřím, že by snížení valorizace s odkazem na složitou dobu mnohem lépe společností prošlo, kdyby byly omezeny - také zákonem garantované - valorizace restitucí, nebo se peníze hledaly v úpravě solárních dotací. Prožíváme složité období všichni, tak pro všechny. Takto jednostranně to opravdu vypadá na krádež za bílého dne.

4 0
možnosti
Foto

Když si představím, že takhle si budete moct koupit za měsíc o asi 75 lahví piva méně, Vás hluboce lituji. Rv

1 4
možnosti
ZZ

Představte si, jaká sprosťárna mi dneska přišla:

„Uprchlická“ 4 rodina UA v ČR: Ubytování 390,-Kč/noc/osoba = 1560,-Kč/den/4 osoby, tzn. Za měsíc 46.800,-Kč + dávka 4 x dnes už NE 5000,-Kč, ale 8000,-Kč = 32.000,-Kč + příspěvek na stravování 200,-Kč/osobu/den, tzn. 24.000,-Kč/4 osoby/měsíc. Za rodinku za měsíc 102.800,-Kč!

Nevím kolik skutečně berou, ale vím určitě, že tolik ne !

;-(

0 0
možnosti
PK

"Zajímavé je, že nikomu nevadí, že ti z nás, kteří v podstatě nikdy do práce nechodili, do systému nepřispěli jedinou korunou, pobírají na sociálních dávkách výrazně víc než penzisté, kteří celý život, dokud byli schopni, dělali." Můžete mě prosím uvést nějaký příklad, kdy někdo, komu nebyl přiznán důchod, pobírá na sociálních dávkách výrazně více, než je průměrný důchod?

5 1
možnosti
ZD

Bydlím v obci, kde většina těch důvodů chodí okolo mne. Jsou zde i čestné vyjímky. Ale už třetí generace těch co mám na mysli neviděla své rodiče pracovat a přesto se mají nezvykle dobře. To není jen o důchodech ale o celém systému.

3 0
možnosti
Foto

Mám pocit, že jediný zákon, který v ČR aktuálně platí, je zákon dvojího metru. Co platí pro kmána, neplatí pro pána. Pan X je vláčen médii za své činy, pan Y je za obdobné vynášen do nebe. Došli jsme tak daleko, že máme špatné, ale také dobré komunisty, zlé a hodné STBáky. Připouští se jen jeden správný názor, ostatní jsou lži a konspirace a to i přesto, že čas odhalí jejich pravdivost.

10 2
možnosti
ZD

Velmi trefné a popisné.

1 0
možnosti
JR

J65a42n 57R53á68ž

9. 3. 2023 10:59

Teď se ukáže, jestli je Pavel takový Chlap, jakého ze sebe dělá. Určitě má odborné analýzy a má provedenou sondu u soudců, jaká je šance, že novela u Ústavního soudu projde nebo ne a podle toho se rozhodne bez ohledu na názory jiných.

Uvítal bych, kdyby novelu vetoval a pořádně to odůvodnil. Důvodů by se našlo dost. Od protiústavní retroaktivity až po schválení v nouzovém režimu, pro který nebyl důvod, protože vláda evidentně jako vždy zaspala! A na druhou stranu by měl Pavel vládě důrazně připomenout, že také zaspala s obnovením superhrubé mzdy, což měla udělat také vloni, aby to rychle uvedla do pořádku, protože to rozpočtu přidá víc peněz, než ušetří sníženou valorizací důchodů. No a tu valorizaci pak může Sněmovna projednat tak, jak se zákony projednávat mají. Za to bych si Pavla začal opravdu vážit jako prezidenta, jakého potřebujeme v této bláznivé době.

3 2
možnosti
RK

Od posuzování ústavnosti fakt prezident není. Furt to tu opakujete dokola, jeden jako druhý. Moc zákonodárná, výkonná a soudní... To je Ústava;-)

2 5
možnosti
Foto

Tzv. "ušetřené" peníze, o které důchodce vláda okrade, se rozházejí na nesmyslné investicea to ještě v tom lepším případě. Vláda prostě lže a uvědomělí občané jí to baští!!!

7 7
možnosti
MV

nekdo basti, nekdo chape a nekdo rejpe

je to jednoduchy

7 1
možnosti
JV

Nakonec to vypadá, že nebýt důchodců, žijeme v ráji nebeském.:-P

6 1
možnosti
RK

Když se to vezme doslova, tak je to tak;-)

1 3
možnosti
RK

A zlodějinu tohoto šíleného kalibru ve finále schválí i Ústavní soud.

Zdroj: https://duran.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=799125

;-D;-D;-D

2 3
možnosti
  • Počet článků 407
  • Celková karma 25,94
  • Průměrná čtenost 1462x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik