Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já nesouhlasím s rozehnámím představení konvičkovců a nesouhlasím ani s přerušením hry "Naše násilí, vaše násilí". Ale nevadí mi, že křesťané protestovali, na to mají právo. Ani mi nevadí, že přišli do divadla a stoupli si tam. Je to trošičku za hranou, ale tak co. A souhlasím s tím, aby to narušení policisté následně rozehnali, ať se může hrát dál. Já myslím, že takhle má vypadat živoucí kultura. Jen ať protichúdné vlny si jdou proti sobě. Dokud v tom není násilí, tak je to v podstatě bžunda. Jediné co se mi nelíbí je ta hysterie kolem toho. Vždyť to bylo někdy v květnu, proč o tom každý den někdo musí blogovat?

A moje hnízdo rozhodně není křesťanství. Vy kálíte do ateistického hnízda tím jak ochraňujete křesťanství, které mimochodem sdílí spoustu iracionalit s islámem. A kdyby byla hra, kde muslim znásilňuje křesťanku, tak jako proč ne? To se máme bát uvést proti-křesťanskou hru, jenom proto, že se bojíme udělat proti-islámskou? Já to vidím opačně, musíme se přestat bát islámu. Popravdě, já čekám na to, až vznikne trefný film, alespoň animovaný, o Mohamedovi. A jestli nevznikne do pár let, tak ho udělám sám. Když ti co umí dělat filmy mají nakakáno do kalhot, tak to bude muset udělat amatér. Co se dá dělat, když lidi nemají koule.

2 0
možnosti
VS

Jediné, u čeho bych byla opatrná je rozehnání představení konvičkovců. Je rozdíl dělat představení v divadle a na ulici. Mohlo to být v pořádku a mohlo to taky například ohrožovat dopravu, bezpečnost - nemám víc informací.

0 0
možnosti
Foto

To je sranda. Stačí zmínit něco o islámu a hned jsou všichni pravověrní strážci "křesťanských tradic". Stačí zmínit církevní restituce a titíž lidé spílají křesťanům do prostoduchých pomatenců pod knutou hamižných prelátů:-).

2 0
možnosti
JH

Nebudu dupat do Dupače, je jeho právo, co si myslí, ale uvítal bych jej, pod svým blogem, v diskusi.

0 0
možnosti
JH

Dědeček zavraždil svého prapraprapraprapra..........vnuka. Co s ním? Jedině odsoudit k smrti.

0 0
možnosti
JH

Je to naprostý, historický nesmysl. Ale záměr se povedl, pozvedlo to veřejnost, zvýšila se čtenost, vzrostly zisky a o ty jde až v první řadě.

0 0
možnosti
PV

P18a72v34e66l 57V46é33b87r

4. 6. 2018 14:20

No, kdyby na jevišti znásilňoval Mohamed křesťanku - byl by to hraný dokument. Nic vymyšleného.

4 0
možnosti
PJ

P95e65t17r 22J78í26l47e38k

4. 6. 2018 13:30

Jsme tlačeni odsuzovat něco, co z nás málo kdo viděl. Připomíná mi to, když nás svolali, a my měli podepsat podpis proti Chartě, kterou nám nedali přečíst. Urážení víry i státní vlajky mne pohoršuje, ale nechci se svým protestem zařadit mezi partičku sládkovců.

1 5
možnosti
EP

On vás snad někdo nutí něco odsuzovat nebo snad dokonce podepisovat? Nesmysl. Ale na druhou stranu nechte jiným lidem svobodu vyjádřit svůj názor, když s něčím nesouhlasí. A nejsou to pouze sládkovci, komu se to nelíbí, tak nenálepkujte.

7 0
možnosti
FB

"Ta hra v Brně je lež. Ježíš, pokud tomu tak skutečně bylo, žil 600 let před vznikem islámu. Nemohl tedy znásilnit muslimku." -- To myslíte (jako "umělec", za kterého se pokládáte) opravdu vážně?

5 2
možnosti
SB

Napsal bych ještě jeden argument, který zatím nikde nezazněl, ale já si myslím, že něco do sebe bude mít:

Jestliže považujeme Ježíše za historickou postavu, neměli bychom o ní moc lhát. Je něco jiného vymyslet si nějakého řadového občana Josefa Neumanna (Vladimír Menšík) a toho v závěrečných třech minutách filmu usvědčit ze dvou vražd. Všichni víme, že je to fikce, a nikdo to nebude připisovat ani tomu Menšíkovi, ani lidem, kteří se náhodou Josef Neumann jmenovali.

Ale tady jde údajně o historickou osobu, která evidentně žádnou muslimku neznásilnila, ale divadelní hra to o ní tvrdí.

Za podobné věci se lidé nebo jejich potomci soudí. Ježíš se soudit nemůže, ale prostě o historických osobách by něco takového natáčeno být nemělo, pokud to není pravda.

8 2
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2690x
Umělec, producent uměleckých pořadů, podnikatel v oboru elektrotechnika, puškař a instruktor střelby, amatérský historik a politolog.
Člen APČR
 

Seznam rubrik