Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

martin pinc

9. 5. 2012 21:33
Nezlobte se, ale tenhle váš článek...

... to je opravdu slovní průjem. Mimochodem, vaše spekulace, že "Bůh vyhnal Adama a Evu z ráje poté, co zakryli svou nahotu, seznavše, že jsou nazí" je naprostý nesmysl. Když budu citovat prof. Jana Hellera, jednoho z největších znalců Starého Zákona u nás: "Nahota v Ráji nemá vůbec nic společného s dráždivou sexualitou. Je opisem pro bezelstnou bezprostřednost vztahu, ve kterém se nic nezakrývá. Nebo pro bezbrannou vydanost, v níž člověk není ničím zastírán a chráněn. Je to postoj naprostého spoléhání na Boha..." Čili pravý opak, než si myslíte - na lidské nahotě nebylo při stvoření nic špatného, dokud člověk nenarušil svůj vztah s Bohem a nezačal se stydět.

0 0
možnosti
C

Camino.

9. 5. 2012 23:50
Re: Nezlobte se, ale tenhle váš článek...

....Vy mate ty Amiky strasne v nelasce, autore. Ziju v Kanade, v USA jsem casto, mam to 1.5 hodiny pres more. USA ma 50 statu a kazdy z nich ma jine zakony, to asi nevite. Ze Vam jedna Vase znama povidala;-D, tady jsou take FKK, lide zde mluvi v prumeru mene vulgarne nez v CR a vyber filmu je Vas....zalezi na Vasem vkusu. It's your choice, it's a free country!!

1 0
možnosti
K

kubaakubikula

10. 5. 2012 21:12
Re: Nezlobte se, ale tenhle váš článek...

Nezlobte se, ale Bůh nevyhnal Adama a Evu proto, že byli nazí (ale poté, co zakryli ...) ani proto, že by měli něco společného s dráždivou sexualitou, nýbrž proto, že pojedli ovoce ze stromu poznání. Jejich poznáním bylo mimo jiné to, že jsou nazí. Takže svým citátem prof. Jana Hellera reagujete na něco, co není obsahem dotčeného eseje. Přečtěte si prosím dotčenou pasáž Starého zákona. Autor

1 0
možnosti