Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Vrah

15. 11. 2011 20:46
Vzpomínka z dětství

Asi rok po opuštění ZDŠ jsem potkal bývalého spolužáka, který za každým druhým (no dobře, tak třetím) slovem „voloval“. Po chvíli společné chůze jsme potkali spolužačku, ana mluvila némlich stejně; poslouchat ty dva bylo velmi veselé. Z něho posléze vypadla věta:

„Hele woe, neměl bych ti vlastně místo woe říkat krávo?“

Ona se pubertálně zasmála: „Ch, to se vsákne.“

0 0
možnosti
LJ

Ladislav Jílek

15. 11. 2011 20:40
Co je moc - to je moc

Soustavné opakování stejného výrazu začne brzy nudit. V Ostravě se nadužívá výraz ku.va, kterým mluvčí vyjadřuje souhlas, nesouhlas, rozhočení, uspokojení... a mnoho jiného. Vše závisí na intonaci a kontextu. V každém případě je takový projev příliš chudý a nezajímavý.

0 0
možnosti
PK

Mrhamotý Krdlebný Kňukvulín v2.0

15. 11. 2011 20:17
Pěkný :-)

Jo, "ty vole mami" znám, moje maminka mi každou chvíli odpovídala "neříkej mi vole", i když jsem spíš tak naznačoval, naostro mi to uklouzlo jen občas v rozrušení. Teď už se tomu nebrání, zvykla si.

Jen se nemůžu přinutit abych neříkal "ty vole" synům, zvlášť pokud potřebuji například zdůraznit napomenutí nebo výtku. Což se moc nelíbí přítelkyni, ale zase to snáší o maličko líp než když oslovuji "ty vole" i jí. Ale ona si zvykne taky.

0 0
možnosti
PA

Podivný Atraktor

15. 11. 2011 21:00
Re: Pěkný :-)

;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1141x
V současné době učím cizince česky. Píšu eseje, fejetony a povídky, z nich část byla uveřejněna v internetových časopisech a v rozhlase; některé z nich v autorském čtení. Připravuje se k vydání kniha mých textů.

Seznam rubrik