Diskuse

O emocích

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PVBAN

papaya v banánu a naopak

9. 8. 2011 21:46
a teď trochu vážně- nevážně

jako je oheň a voda, plus a mínus, černá a bílá, světlo a tma, dobro a zlo, ledová a horká, vpravo a vlevo (pokračujte libovolně dlouho...), tak jsou i negativní a pozitivní emoce.Nechte je přijít, ony zase odezní.  Popřít a nechtít jedny, či druhé...znamená vychýlit rovnováhu. To je nepřirozený stav ;-)

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

9. 8. 2011 21:52
Re: a teď trochu vážně- nevážně

Přesně tak. Emocím netřeba dávat hned znaméínka. A pokud máte emoci, která by vás mohla nutit někomu ublížit, najděte si neškodný způsob vybití a pak teprve hledejte způsob, jak odstranit její zdroj: Změnit to, co jde, smířit se s tím, co změnit nejde a naučit se tyto dvě věci rozeznávat.

Zakazovat si emoce vede k jejich popření, vytlačení do podvědomí, odkud vyhřeznou tehdy, když to nejmíň potřebujete: Když něco popřete a vytlačíte, tak tím si znemožníte s tím pracovat, ale působí to dál.

0 0
možnosti
PVBAN

papaya v banánu a naopak

9. 8. 2011 21:41
mňo, mám z toho rozporuplný pocity, asi tyto

:-):-(;-D:-/;-(:-P;-)8-o;-€;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1141x
V současné době učím cizince česky. Píšu eseje, fejetony a povídky, z nich část byla uveřejněna v internetových časopisech a v rozhlase; některé z nich v autorském čtení. Připravuje se k vydání kniha mých textů.

Seznam rubrik