Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

29. 1. 2012 18:49
vnitrodruhova agrese

Simpanz se opravdu neziniruje a vede regulerni valky, vlci smecka kdyz potka ciziho vlka, casto jej zabije. Rada krasnych rybicek je vzajemne tak brutalne agresivni, ze se k sobe dokazou priblizit jen na spareni. Clovek se zbranemi dostal do ruky vetsi silu, nez na jakou jsou postaveny jeho prirozene zabrany proti napadeni clena vlastni tlupy. Vlk pri souboji s clenem vlastni smecky smrtici silu nepouzike protoze ma prilis silne prirozene bloky. Lidske bloky jsou dimenzovane jen na hole ruce nikoli na noze ci pistole. A s rozmachem druhu pribyva stretu zajmu resitelnych vnitrodruhovou agresi. Myslim ze lidske zabijeni se da dobre vysvetlit lidskou biologickou podstatou, lidskym souborem prirozenych vzoru chovani. Prirozene vzory chovani jsou primo spojene se samotnhym jadrem osobnosti ktere bydli nekde v limbickem systemu a obsahuje to cemu se rika motivacni faktory. Koukolik tohle vsechno dokomale ovlada ale jakozto humanista a vzdelany clovek podcenuje podle me silu tohoto systemu.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

29. 1. 2012 18:06
To, že kořenem všeho zla je nedostatek poznání (či vzdělání)

si myslel i Komenský. Ale mýlil se. Vzdělání může vést i k tomu, že zabíjení je efektivnější. Šimpanzi se taky nežinýrují, ale nezabíjejí po takových kvantech, jelikož nemají takové technické možnosti (nemají na to vzdělání).

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

29. 1. 2012 18:03
Náš nejbližší žijící příbuzný - šimpanz učenlivý

se taky nijak nežinýruje.

0 0
možnosti
TH

Gmurr

29. 1. 2012 15:22
dobry den

muzete mi datpresnejsi informace o tom eseji a kdy bylo vysilano ? dekuji.

0 0
možnosti
D

dufek.blog

11. 2. 2012 19:36
Re: dobry den

Dobrý den,

v rozhlase se vysílaly jiné moje eseje, tento ne.

Zdraví L. Dufek

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1141x
V současné době učím cizince česky. Píšu eseje, fejetony a povídky, z nich část byla uveřejněna v internetových časopisech a v rozhlase; některé z nich v autorském čtení. Připravuje se k vydání kniha mých textů.

Seznam rubrik