Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I84v94o 23C95i82l42i59c39h

27. 4. 2015 22:36

Vyskytuje se to v přírodě, ale ani tam to není normální ve smyslu toho většinového. Proti homosexualitě nemám já osobně vůbec nic, mám mezi homosexuály i několik přátel (v tom původním smyslu toho slova ;-)), ale trošku mi vadí homosexualismus (ten ovšem ti mí homosexuální přátelé nevyznávají), který se snaží politicky prosadit homosexualitu jako normu. Nezlobte se na mne, ale sex je primárně stvořen Bohem, Darwinem anebo všemocnou Přírodou (dle preferencí čtenáře) k tomu, aby se daný druh rozmnožoval. A k tomu u homosexuálů jaksi již z principu nedochází, že? Pro mne to vždy bude menšinová orientace, protože kdyby menšinovou být přestala, tak lidstvo (nebo jakýkoli jiný druh) vyhyne.

0 0
možnosti
Foto

Homosexualita nikomu neškodí, tak není důvod, proč by měla být špatná pro náš druh.

1 1
možnosti
RH

to snad ani nikdy nikdo netvrdil...

0 0
možnosti
Foto

Původní teze ovšem nezní, že přirozené rovná se správné, ale že homosexuální nerovná se nepřirozené. Je to reakce na tvrzení, že homosexualita je špatná, protože je "proti přírodě".

Jinak lidstvo dělá tolik věci, které jsou "proti přírodě" (ve smyslu toho, jak by se lidé chovali bez civilizace, v původních tlupách někde v afrických savanách), že stavět na tomto kritériu hodnocení homosexuality nemá prakticky smysl.

2 1
možnosti
RH

Obecně není proti přírodě nic, co se v ní děje. Záleží, jak vyložíme úsloví "proti přírodě", protože z hlediska konstrukce lidského těla a funkce sexuality je člověk obecně konstruován pro heterosexualitu a nikoli pro homosexualitu. Autor jen vyvrací hloupý argument, který příklady ze zvířecí říše eticky obhajuje lidské chování, což obsahoval zmíněný článek.

1 0
možnosti
RH

Souhlas.

1. Pokud je přirozená homosexualita, pak jsou z principu přirozené i všechny další deviace a perverze

2. Pokud je něco přirozené u zvířat, tak to pro lidskou etiku nemá žádný význam

1 0
možnosti
Foto

1/ Člověk je živočich stejně jako jiná zvířata.

2/ Homosexualita je možná evolučně výhodná, i když jí nerozumíme.

3/ Homosexualita nikomu neškodí, takže není pro náš druh problém.

1 1
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1140x
V současné době učím cizince česky. Píšu eseje, fejetony a povídky, z nich část byla uveřejněna v internetových časopisech a v rozhlase; některé z nich v autorském čtení. Připravuje se k vydání kniha mých textů.

Seznam rubrik