Žaloba na mons. T. Halíka církevnímu soudu – další důvody.

Žaloba na mons. T. Halíka k metropolitnímu církevnímu soudu je již napsaná a je ji možno podepsat na petice24.com  (5 ). Více podpisů bude mít rozhodně větší váhu, aby se  tím soud vůbec zabýval.

 Je poněkud změněná oproti původnímu návrhu, ale základ je stejný.  Nyní se budeme zabývat dalšími důvody, které také vedly ke zmíněnému podání .

 Můžeme citovat mons. Halíka:
„ Hlavním cílem extrémistů z IS je vyvolat konflikt mezi západním a muslimským světem tím, že se pokusí namluvit muslimům, že Západ neodmítá pouze fanatické džihadisty, ale islám jako takový.
 Hlavním spojencem v této válce džihadistů proti Západu jsou lidé, kteří nedovedou rozlišit mezi islámem a džihadistickými teroristy (např. „konvičkovci“ v našich zemích, ale ozvalo se to i ve vystoupení pracovníka pražského arcibiskupství pátera Badala v ČT24.)“ (1)

  Pokud bychom tyto myšlenkové konstrukce měli pokládat za pravdivé, pak by to znamenalo, že pan prof. je napojen přímo na nejvyšší ideologická centra  IS, protože ti ve svých veřejných prohlášeních nic takového neříkají. Jejich zveřejněná ideologie je velmi primitivní a má jméno teror, jehož cílem je rozvrátit a zničit prosperitu Evropy. A nejspíš  je nezajímá, jestli doc. Konvička pořádá nějaké happeningy nebo prof. Halík vede mezináboženské dialogy a přitom doc. Konvičku nazývá spojencem džihádistů, i když snad ví, jak dopadl Theo van Gogh nebo redakce časopisu Charlie Hebdo. To byli také spojenci džihádistů?

Z prohlášení IS v Dábiqu, které vyšlo 31. Července 2016, je docela zřejmé, že jim nejde o to, vyvolat atmosféru strachu či nenávisti k muslimským přistěhovalcům, ale o naplnění vůle Alláha:
  „V první řadě a ze všeho nejvíc vás nenávidíme proto, že jste bezvěrci. Odmítáte jedinost Alláha. Ať už si to uvědomujete, nebo ne, tím, že po jeho bok stavíte jiné bohy, rouháte se. Tím, že tvrdíte, že měl syna (Ježíše, pozn. red.), šíříte pomluvy o jeho následovnících…
  Ani v případě, že nás přestanete bombardovat, věznit, mučit, urážet a uzurpovat naše země, nepřestaneme vás nenávidět. Hlavní důvod naší nenávisti nezmizí, dokud nepřijmete islám." (2)

  Na příkladu Tuniska můžeme vidět, jak je jejich metoda teroru úspěšná. To byla celkem prosperující země, ovšem zcela závislá na turistickém ruchu. A stačily tři teroristické útoky, z nichž jeden byl neúspěšný, a letos tam mají o 50 % méně turistů než loni.  Podobný trend můžeme pozorovat i ve Francii:
„Teroristický útok ve francouzském Nice povede k dalšímu poklesu zájmu turistů o dovolenou ve Francii, ty české nevyjímaje…
  Některé pařížské hotely hlásí nejnižší obsazenost za posledních 25 let. Pro francouzskou ekonomiku je to citelná rána, země je turisty dlouhodobě nejvyhledávanější na světě, jen do Paříže jich loni přicestovalo na 32 milionů. Do francouzské ekonomiky díky tomu přiteklo na 21 miliard euro.“(4)

 

Prameny:

(1)  http://halik.cz/cs/tvorba/novinky/clanek/282/(2) https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/410904-proc-vas-nenavidime-teroriste-z-islamskeho-statu-vysvetluji-vrazdeni-civilistu-na-zapade.html

(3) http://byznys.lidovky.cz/atentat-na-cestovni-ruch-francouzskou-ekonomiku-poskodi-ubytek-turistu-1q8-/firmy-trhy.aspx?c=A160715_145319_firmy-trhy_kain

(4) http://byznys.lidovky.cz/atentat-na-cestovni-ruch-francouzskou-ekonomiku-poskodi-ubytek-turistu-1q8-/firmy-trhy.aspx?c=A160715_145319_firmy-trhy_kain

(5) http://petice24.com/aloba_na_mons_prof_t_halika_drhc_cirkevnimu_soudu

 

 

 

 

 

 

Autor: Pavel Dudr | sobota 27.8.2016 20:40 | karma článku: 32,40 | přečteno: 1299x