Seznam senátorů, kteří hlasovali proti novele ústavního zákona o držení zbraní

 Je vidět, že sociální demokraté, lidovci a STAN se nepoučili z volebních výsledků parlamentních voleb a jejich senátoři se rozhodli podřídit se bruselskému diktátu a škodit této zemi až do svých trapných konců.

   Ukázkové je  jejich nedávné hlasování v senátu.
  Na podporu této novely vyšel  bezpočet článků, viz např. (2,3,4,5,6,8),  lze také citovat např. senátora  Ivo Valentu:
„Jednoznačně jsem podpořil novelu ústavního zákona o bezpečnosti České republiky. ….“  taková deklarace důvěry státu v legální držitele zbraní je velmi žádoucí. Velmi správná byla i motivace iniciátorů novely, která usiluje o určitý způsob zapojení legálních střelců do systému zajištění bezpečnosti našich obyvatel.“ (5)
  A nyní k vlastnímu hlasování. Pro novelu, která by vložila do ústavy  právo nabývat, držet a nosit zbraně pro zajišťování bezpečnosti státu, hlasovalo 28 z 59 přítomných senátorů. Pro schválení ale byla potřeba třípětinová většina, tedy 36 hlasů.

Zde je jmenovitý seznam senátorů, kteří hlasovali proti návrhu, nebo se zdrželi hlasování, což je prakticky totéž, protože zmíněné 3/5 se počítají z přítomných senátorů (1).
ČSSD:   Z. Berka, F. Bublan, J. Dienstbier, M. Emmerová, J. Jermář, R. Martínek, H. Mezzian,  M.Štěch, P. Štohl, E. Třísková, P. Vícha.

KDU – ČSL:  F. Bradáč, Z. Brož, J. Čunek, V. Hampl, A. Hubáčková, R. Chmelová, Š. Jelínková, Z. Papoušek, A. Šromová, J. Vítková,

STAN:  T. Czernin, P. Holeček, J. Horník, L. Jeništa, J. Růžička, J. Šesták.

Nezařazení: A. Dernerová, L. Kos, V. Láska, P. Orel.

Podplukovník v záloze   Pavel Černý se však nevzdává. Vyzývá k pokračování podepisování petice proti regulaci zbraní, která má již přes 105 tisíc podpisů.
  Zde je text petice i sběrná místa (4, 7)

 

Prameny :

(1)  http://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/hlasy?G=17145&O=11(2)  http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Senat-neschvalil-pravo-nosit-zbran-k-zajisteni-bezpecnosti-zeme-a-podplukovnik-burcuje-Podepisujte-tuto-petici-515570(3)  https://www.facebook.com/czechforguns/(4)  https://files.peticezbrane.cz/czech4guns-petice.pdf(5) http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=193882    Valenta
(6) http://www.securitymagazin.cz/zpravy/drzitele-legalnich-strelnych-zbrani-budou-moci-chranit-bezpecnost-nasi-zeme-1404054151.html(7) https://www.peticezbrane.cz/cs/?popup=1(8) https://karasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=636938  

Autor: Pavel Dudr | pondělí 11.12.2017 9:32 | karma článku: 23,03 | přečteno: 901x