Saudové popravují své odpůrce, zatímco Univerzitu v Oxfordu podporují

Tato univerzita potom udělí čestný doktorát monsignorovi Prof. PhDr. T. H., Th. D., dr.h.c., LTC. Možná proto, že podporuje islamizaci, tedy invazi sunitského wahábismu do Evropy.

  To lze doložit třeba tímto jeho citátem, kde  mluví o migrantech: “… A přitom je třeba nejen „tolerance" ve smyslu lhostejného žití „vedle sebe", nýbrž porozumění a úcty k „životu spolu", neboť ten nás čeká, ať chceme, či nechceme.“

  To poněkud  připomíná okupanty, které si mnozí z nás ještě pamatují, ti se nás také  neptali,  zda je tu chceme či nechceme. Prostě sem vtrhli a rozhodli, že nám budou vládnout.

 Ostatně proč by zrovna v Oxfordu neměla platit zásada „Čí chleba jíš, toho píseň zpívej“, že.

Minule jsme zde uvedli seznam zločinů stoupenců „náboženství míru“ za rok 2016, tehdy tam byl počet útoků 1104 a dnes je 1149,  ale něco podstatného v něm stále chybí: státní terorismus Saudské Arábie. V letošním roce tam bylo už 95 poprav k  21.6.2016.  Přitom v jediném dni dokázali poslat na smrt 47 lidí včetně významného šíitského duchovního Sheika Nimr Al-nimr, alespoň jednoho teenagera a čtyři  byli političtí vězni, což vyvolalo celosvětové protesty. Zpráva nejmenovala  popravené, ale skupina pro lidská práva má obavy, že by mohla zahrnovat další tři mladistvé zadržené po absolvování protivládních protestů v roce 2012.

  Na druhé straně server Gatestone Institute uvádí článek  Západní univerzity: Nejlepší indoktrinaci si můžete  koupit.   Píše se zde: „Stipendia a studijní programy jsou oblíbené a nejjednodušší zbraně islamistických režimů jak ovlivňovat západní akademie a jejich svobody. Osm univerzit, včetně Oxfordu a Cambridge, přijalo více než 233,5 milionů liber ze Saudské  Arábie a muslimských zdrojů od roku 1995, odhalil Anthony Glees, ředitel Centra Brunelské University v Londýně….
   Ve studii financování strategicky důležitých témat na univerzitách ve Velké Británii poskytuje Robin Simcox,  výzkumný pracovník Centra pro sociální soudržnost, podrobné tabulky a další komentáře o poskytování finančních prostředků arabských a islámských studií.  Určitý vliv vidí na jedenácti vysokých školách, včetně některých s hlavními centry pro islámská  studia jako je Oxford (22 záznamů), Cambridge,  London's School of Oriental and African Studies,  Edinburgh, Durham a Exeter. Některé z jeho pozorování mají význam.
  Když píše o silně dotovaném Centru Blízkého Východu (MEC) poznamenává, že "MEC získalo značné finanční částky ze zdrojů na Středním východě. Způsob, jakým tyto peníze byly použity znamená, že existuje zřejmé riziko, že dárci se budou snažit ovlivňovat výkon a činnost MEC. Navíc mnoho velkých darů bylo anonymních a vytvářely nedostatek transparentnosti. V mnoha případech Oxford vědomě přijal peníze od nedemokratických států se špatnými záznamy o lidských právech .... Několik dohod uzavřených mezi MEC a dárci naznačuje, že investoři se snažili ovlivňovat výkon a činnosti centra.... " 

„Fundamentalistický islám, opírající se o obrovskou peněžní moc,  korumpuje naše nejdražší hodnoty.“ Píše Denis MacEoin,  Gatestone Institute.

  Níže je uvedeno několik odkazů na rozhovory s prof. Halíkem, z nichž je docela zřejmé, že nikdy nekritizuje tyranii Saudské Arábie, zatímco „ nedemokratický režim Ruska“ mu velmi vadí. Také kritizuje ochotu českých katolíků přijímat pouze křesťanské uprchlíky, zatímco skutečnost, že sunitská Saudská Arábie nepřijala dosud ani jednoho sunitského uprchlíka, o křesťanech a šítech nemluvě,  je zřejmě v pořádku. A nakonec všichni víme, že v Sýrii bojuje Rusko proti Daeši,  Al Kajdě, Al Nusrá, atd. zatímco Saudská Arábie tyto teroristické organizace  podporuje, financuje a dodává jim zbraně i auta..

 

Prameny:

http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/160192-zeman-neni-hoden-byt-prezidentem-tvrdi-halik-pro-ez-a-muslimove/

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1764109-halik-extremiste-zacali-bujet-jako-rakovina-je-alarmujici-ze-prezident-povzbuzuje

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1671529-halik-pecovat-jen-o-krestanske-uprchliky-je-nekrestanske

http://halik.cz/cs/tvorba/rozhovory/clanek/277/

Autor: Pavel Dudr | úterý 28.6.2016 18:19 | karma článku: 31,46 | přečteno: 994x