Poslední průzkumy preferencí pro volby do EP

Renomované agentury pro výzkum veřejného mínění zřejmě uzavřely kartelovou dohodu, podle které vezmou na vědomí z euroskeptických stran pouze SPD, jejíž úspěch už nelze zatajit, zatímco ty  ostatní z průzkumů zcela vymazávají.

  Podle našeho průzkumu stále vede hnutí ANO, i když v důsledku nedávných protivládních demonstrací poněkud ztrácí náskok před Piráty, kteří tím pádem něco získali.
 

  SPD dále posiluje hlavně díky manifestaci na Václavském náměstí a spoluprací se zahraničními euroskeptickými stranami. Server (1) jim přiznává 11,1 %.
  ODS naopak ztrácí, když V. Klaus ml. se Z. Majerovou - Zahradníkovou zakládá novou pravicovou stranu.
  KDU-ČSL už překročila hranici 5 % díky masívní kampani v médiích.
  APČR stagnuje, protože z nich slušnou aktivitu vyvíjí pouze  jejich lídr, Klára Samková.
  Svobodní asi zaplatili za průzkum  jen agentuře Median, protože ta jim dává 3,4 %  (2), zatímco ostatní je nevzaly na vědomí.

Další volební strany už  nemají šanci uspět ve volbách do EP, přičemž podle našich průzkumů ještě asi 3 % voličů není rozhodnuto, koho budou volit. Ti jsou také zařazeni mezi ostatní.

Prameny:

(1)https://www.politico.eu/2019-european-elections/czech-republic/(2)  http://www.median.eu/cs/wp-content/uploads/2019/05/MEDIAN_EP2019_Model_VlivUcasti_Brezen-Kveten.pdf

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Dudr | pondělí 20.5.2019 20:33 | karma článku: 0 | přečteno: 28x