Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J19a46n 31L78e76p79í42k

12. 5. 2014 15:09

Vesmír se nerozpíná nelineárně, stejně tak jako nemá střed, který by k tomuto tvrzení, tedy že se nelineárně rozpíná byl nutný. Vesmír je téměř plochý na kosmologických vzdálenostech mírně kladně zakřivený. Všechno je odvozeno od zakřivení časoprostoru ne od nehomogenity (lokálních časoprostorů s různou rychlostí). I Hubbleův zákon na těch největších vzdálenostech je důsledkem zakřivení časoprostoru. Reliktní záření potvrzuje homogenitu (stejné rozložení, stejné fyzikální vlastnosti, celku ). Drobné nehomogenity jsou důsledkem kvantových fluktuací, ale ty s nelineárním rozpínáním nesouvisí. Tvrzení ze kterého vycházíte  v počátečních podmínkách neodpovídá experimentálním zjištěním. Janle

Co je za horizontem pozorovatelného Vesmíru ? Zase naš Vesmír jak ho známe ale nemůžeme s ním komunikovat protože s ním nejsme již schopni si předávat informace pomocí světla.

0 0
možnosti
PD

P64a59v16e51l 77D14u40d72r

7. 5. 2014 14:40

Vesmír je homogenní z našeho pohledu. Ale když se rozpíná nelineárně, což neznamená zrychleně, ale to, že se jedna část rozpíná jinak, pak nemůže být homogenní. Lineární rozpínání tedy Hubbleův zákon platí jen pro malé vzdálenosti.

0 0
možnosti
JL

J94a71n 65L55e24p47í90k

6. 5. 2014 10:41

Dejte mi pevný bod a pohnu Zeměkoulí. CE neexistuje je to relativistická veličina. Vesmír je lokáně nehomogenní ale kosmologicky je homogenní. Vesmír má kvantový charakter a virtuální částice způsobují zachování hustoty kosmologického vakua i při expanzi časoprostoru.Světlo jako součást elektromagnetického záření poskytuje pouze nepřímé projevy chování a vlastností hmoty. Gravitační vlny a jejich detekce (v současnosti již objevena analýzou reliktního záření), nám přímo ozřejmí úlohu temné energie protože s ní dokáže interagovat. JanLe

0 0
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik