Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Novotnak

16. 3. 2011 1:05
Kde všichni mimozemšťani jsou?

Asi jsou doma, pancharti hanební. Třeba mají stejnej problém jako my. Tedy s nepřekročitelnou rychlostí světla, třeba mají taky takovou bláhovou naději, že se jim to jednou povede a ono houby.Třeba nepatířme do těch 3% z jejich pohledu viditelných planet a třeba jim ještě nenarostl mozek, aby to celé pochopili a v tuhle chvíli si teprve žužlaj ploutve.

A pokud jsou tak chytří že vynalezli cestování rychlejší než světlo, tak se přece nebudou zahazovat s náma... vždy´t by to pro ně bylo jako rozhovor s bl....:-)

0 0
možnosti
MP

Mad3

11. 3. 2011 10:27
No...

Že "tam někde" existuje život, je více jak pravděpodobné. Ale horší to bude s přítomností nějakého druhu inteligence. Té bude asi hodně málo. Příkladem je naše Země. Inteligence se zatím nevyvinula ani zde.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

11. 3. 2011 10:05
pás planetek

má celkově hmotnost asi 4% hmotnosti našeho Měsíce, to by zas tak "slušná planeta" nebyla. Jinak zajímavé.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

12. 3. 2011 14:16
Re: pás planetek

ono hlavně kdyby v téhle soustavě chyběl jupiter tak ty asteroidy sprchují Zemi dodnes...

On jim sice brání vytvořit planetu ale taky je drží daleko... a navíc za svou existenci jupiter pochytal už dost komet.

Drakeova rovnice Fermiho paradox jsou vcelku užitečné nástroje, ovšem pokud se podíváme na podmínky které dáme do Drakea (pokud zařadíme podmínku na to jak má vypadat solární systému, staří, nutnost souběhu civilizací aby sme je viděli)

A naložíme do Fermiho principu odpovědi na to samé...

Tak zase tak moc civilizací v galaxii patrně nevznikne. Osobně si myslím že ten počet vyjde na několik desítek možná stovek ale víc ne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1031x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik