Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J24a95n 31L94e59p98í60k

8. 2. 2016 10:31

Kontrakce lokálníhočasoprostoru ?

/oprava předchozího příspěvku/

Další iluze sloužící k vysvětlení toho, že baryonová tedyznámá hmota stačí k vysvětlení toho, že neodlétne do mezigalaktickéhoprostoru. Povolování lana, dle autora smršťování časoprostoru při určitémnastavení rychlosti mravenců se dostávají do klidu a pozorovatel žádné odtrženíznámé hmoty mimo galaxii nevidí. A při tom Newtonův zákon je zachován.

Ale praxe s fotony letícími těmito galaxiemi naopakzaznamenává přímý rozpor s Newtonovým zákonem. Rychlost světla ve Vesmíruje vždy konstantní a to v každém lokálním časoprostoru. Mění se všakjejich dráha, ale ne vůči „kontrakci časoprostoru“, ale díky většímu zakřivenídráhy fotonů než by odpovídalo přítomné hmotě. Pokud je Newtonův zákon zachovánpak tam musí být něco co dosud neznáme co díky své gravitaci zabrání známehmotě díky její odstředivé síle uvolnit se do prostoru mimo galaxii.

0 0
možnosti
JL

J51a45n 22L42e84p52í26k

2. 2. 2016 19:56

Kontrakce lokálníhočasoprostoru ?

Další iluze sloužící k vysvětlení toho, že baryonová tedyznámá hmota stačí k vysvětlení toho, že se nezřítí do středu galaxie tedydo černé díry. Povolování lana, dle autora smršťování časoprostoru při určitémnastavení rychlosti mravenců se dostávají do klidu a pozorovatel žádnézhroucení do středu galaxie nevidí. A při tom Newtonův zákon je zachován.

Ale praxe s fotony letícími těmito galaxieminaopak zaznamenává přímý rozpor s Newtonovým zákonem. Rychlost světla veVesmíru je vždy konstantní a to v každém lokálním časoprostoru. Mění sevšak jejich dráha, ale ne vůči „kontrakci časoprostoru“, ale díky většímuzakřivení dráhy fotonů než by odpovídalo přítomné hmotě. Pokud je Newtonůvzákon zachován pak tam musí být něco co dosud neznáme co díky své gravitacizabrání zřícení známe hmoty do středu.

0 0
možnosti
DT

Čas od času se objeví podobné z řady vybočující teorie. Já myslím, že je to dobře. I ve vědě by měla kreativita mít své místo. Jestli dané teorie skutečně souhlasí, by měli ověřit experimentátoři, nebo odborníci, pro které jistě nebude těžké, zjevně nepravdivou teorii vyvrátit. Laik může jen věřit nebo nevěřit, a to na základě osobního dojmu. R^ Hezký blog.

1 0
možnosti
JP

J32o89s34e22f 89P42o54t50r

10. 1. 2016 1:19

Co je to :"Zářící hmota v galaxii přitahuje k sobě časoprostor, který se pak směrem ke středu stlačuje podle Hubbleova vztahu, tedy lineárně"?

Hmota deformuje časoprostor, ale nepřitahuje ho, Hubbelova rovnice o rozpínání vesmíru není lineární, ale kvadratická.

Měl byste se smířit s tím, že temná hmota existuje a gravitační zákon podle Newtona je platný i v galaxiích

0 0
možnosti
PD

P34a74v82e32l 22D61u44d42r

10. 1. 2016 12:50

Rovnice v = H . D je rovnicí přímky, když H = konst. Když se tam vloží čas je to mnohem složitější, souhlasím.

Temnou hmotu zatím nikdo nedetekoval, pořád je to hypotéza, která má mnoho problémů.

0 0
možnosti
Foto

Diky za zajimavy clanek na zajimave tema.

1 0
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1031x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik