Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Jay6

14. 10. 2009 23:57
Zbytečná byrokracie.

K čemu nějaký řidičák?jsou lidé kteří řídí skvěle a žádný řidičák nepotřebují.Jistě by se našli i takoví,kteří jsou skvělí chirurgové a nemusí kvůli tomu studovat medicínu.Taky by se našli soudci,kteří skvěle soudí a mají se kvůli tomu trápit několik let na právnické fakultě?Není to zbytečné?Co takhle střelci?Opravdu musím vědět jak se dělí palné zbraně,abych mohl vlastnit a nosit zbraň?

0 0
možnosti
JM

JoMe

14. 10. 2009 21:33
Policie řízení bez ŘP neřeší

Rád bych jen opravil autora článku, že PČR neprojednává přestupky dle § 22 odst. 1 písm. e) zákona o přestupcích a ani nikdy neprojednávala. PČR je oprávněná některé přestupky projednávat v blokovém řízení, ale tento mezi ně nepatří, jinak správní řízení v této věci vedou příslušné obecní úřady s rozšířenou působností.

0 0
možnosti
LK

potooczech

12. 10. 2009 9:06
jednoduchý

Osobně mi vůbec nevadí pokud někdo, kdo vlastní platný řidičský průkaz a jede ve vozidze s platným techničákem si zapomene tyto doklady doma a řídí auto. Pokud má u sebe občanský průkaz, tak v dnešní době by policie měla být schopná si zbytek ověřit na místě. Tady by měl být postih minimální, protože stát se to může každému a dotyčný tím nikoho neohrožuje ani neomezuje.

Pokud jde o člověka, který nevlastní řidičské oprávnění, ať už ho třeba nikdy neměl nebo mu bylo odebráno a tak dále, tak by měl být jednoznačně obviněn z veřejného ohrožení, protože auto je zbraň a s pistolí taky nemůžu pobíhat po městě a mávat s ní lidem před nosem, ani když mam zbrojní průkaz. Takový člověk by si měl jít skutečně sednout minimálně na dva roky a pokud by se to rázně uplatňovalo, tak by si to tolik lidí nezkusilo. Pokud někdo jede s autem, které nemá techničák, buď proto, že je kradený nebo na to technicky jednoduše nemá, aby bylo na silnici, tak by měl automaticky přijít o řidičák.

0 0
možnosti
JM

JoMe

14. 10. 2009 21:29
Re: jednoduchý

Pokud si řidič zapomene doklady doma, tak policie je opravdu schopná z místa vysílačkou si prověřit, zda dotyčný má či nemá řidičské oprávnění, a potom takovému řidiči hrozí pouze pokuta do 2000 Kč.

0 0
možnosti
EC

lisbonka

12. 10. 2009 8:10
Auto jako zbran

Ja si myslim, ze by se ba naopak mel zakon v tomto ohledu zprisnit, a to take v pripade, ze ridicak nekdo ma, ale za volant sedne nalitej.

Jak v pripade vlivu nejake latky, tak v pripade rizeni bez opravneni, by se to melo brat, ze auto je nebezpecna zbran - je-li nekdo chycen, pak ohorzuje verejnost a neopravnene se ozbrozjuje, zpusobi-li neco, pak jde o vrazdu.

Jakekoli zjemnovani v tomto ohledu je nehoraznost...

0 0
možnosti
JD

dudajan

12. 10. 2009 8:43
Re: Auto jako zbran

Souhlasím. Dovedu si představit vyjímku ze zákona v tom případě, že někdo veze třeba těžce zraněného do nemocnice, ale ne, že si prostě jede bez ŘP.

0 0
možnosti
LJ

lolek77

11. 10. 2009 23:09
Už dlouho jsem nečetl větší blábol.

Nějak jsem na rozdíl od autora nepochopil jak souvisí jízda s oprávněním nebo bez něj s rychlostí vozidla. Zvláště když se sám veřejně přiznává k tomuto přestupku (doufám, že má proboha řidičák aspoň na moped). Pikantní na celé záležitosti je ovšem přidělování trestných bodů. Kdo nemá řidičák žádné dostat nemůže takže jízda bez něj je vlastně daleko jednodušší pro státní správu i pro Vás.;-D

0 0
možnosti
J

jeliman

12. 10. 2009 8:34
Re: Už dlouho jsem nečetl větší blábol.

Umění přečíst správně text a rozpoznat jeho smysl patří do osnov 2. třídy obecných škol.

0 0
možnosti
S

senss

11. 10. 2009 20:50
Zkuste se znovu zamyslet

Přehodnotit trestný čin jízdy bez řidičáku na přestupek je hodně nezodpovědné ze strany politiků, kteří s tím návrhem přišli.Rv Pánové poslanci, kdyby vám nějaký zběsilec bez řidičáku usmrtil či zmrzačil někoho z rodiny, koho jste měli rádi, tak řeknete : no jo, on neměl řidičák, -  to je polehčující okolnost. Jakou cenu má pro vás lidský život???? Prosím, vy kteří rozhodujete, zkuste se znovu zamyslet ...a třebe i přitvrdit. Už takhle je na silnici džungle. Místo bilboardů  

 " Nemyslíš, zaplatíš?"  dejte větší pravomoc policii za způsobené nehody či přestupky. Soudcům dejte fixní plat s prémií za uzavřený případ, třeba se potom nebudou případy řešit 5,10 let i víc.Budou se víc snažit a nebudou zavaleni spisy. Obyčejný člověk z toho má pocit, že se vše protahuje jen proto, aby  se z lidí tahali peníze.

0 0
možnosti
MV

marka40

12. 10. 2009 8:35
Re: Zkuste se znovu zamyslet

je to smutné, ale je to tak...:-(

0 0
možnosti
B

blastula

11. 10. 2009 20:29
Pořádný závažný přestupek je vyplivnutá žvýkačka

jízda bez řidičáku je proti tomu nic.

0 0
možnosti
FV

fouly

11. 10. 2009 18:49
Řešení

této šílené situace je možné.Pitomé výmluvy na zavalené soudy (už

dvacet let jsou ukázkou neschopnosti a nebo schválnosti ), nikoho

nebaví . Jeden starosta americkéhio města vyhlásil nulovou toleranci

ke všem přestupkům na územií města. A jeli !!

0 0
možnosti
VS

RedFox

11. 10. 2009 14:37
Zdravi a bezpecnost

Vazeny pane Dudo.

pisete, ze prekracujete povolenou rychlost, ze zejmena tam, kde lze jet rychle, ze je to vec, kterou dela temer kazdy a ze jde jen o jeden z aspektu bezpecnosti. Pokud byste jel do Nemecka, kde je na mnoha dalnicich rychlost zcela neomezena, nasel byste  mnoho miste, kde neomezeni plati jen ve dne a v dobe nocniho klidu lze na te dalnici jet "jen" 100 km/h. V zemi lhostejnych lidi naopak jsou silnice, jako napr. jizni spojka, kde je v dobe nocniho klidu omezenni na 100km/hod a ve dne na 80 km/hod.  Neprijde Vam to zvlastni?

Kdyz dojde k dopravni nehode s urazem nebo umrtim, je to hned videt. Lze to fotografovat a TV Nova ma neco do vecernich zprav. Kdyz ale hluk dopravy dlouhodobe poskozuje zdravi a minimalne hygienici to vedi, udeluji v CR dalsi a dalsi vyjimky. Bohuzel vetsina cechu ma tak mizerne vzdelani v oblasti fyziky, ze si to ani neuvedomuii a treba se chlubi, ze pres den jezdi opatrne, aby snad neprejeli nejake dite a v noci jedou jak to v danem useku jde.

0 0
možnosti
PP

Euronymos

11. 10. 2009 14:49
Re: Zdravi a bezpecnost

Zrovna vámi zmíněná Jižní spojka by přes den snesla i těch 100 km/h, alespoň na její většině.

Konkrétně nevím, jaký fyzikální obor máte na mysli, ale já bych to vidět asi na optiku, protože nic jiného mě nenapadá. Samozřejmě, že v noci je nižší teplota, takže pneu bude mít malinko jinou přilnavost, ale to není žádná tragédie.

A přeci nelze rozlišovat den a noc, protože tak jak jste tento "fakt" uvedl, tak bych přes den před školou jel cca 50 km/h a v noci přes 270 km/h ? Není to trošku ulítlé ?8-o

0 0
možnosti
PP

Euronymos

11. 10. 2009 12:23
.

Já min. měsíc najezdil něco přes 3k km bez řidičáku a nikomu to nevadilo. A dokonce ani příslušníkům PČR:-).

0 0
možnosti
JD

dudajan

11. 10. 2009 12:43
Re: .

No nevím, myslíte, že je čím se chlubit? Samozřejmě nevím proč jste jezdil bez ŘP. Jestli třeba proto, že jste to najezdil jako jízdy v autoškole tak je to správné. :-)

0 0
možnosti