Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Antonín, topič

7. 2. 2012 20:41
Pozdní kapitalismus?

Těžká doba. To dřív, to byly jiné časy. Mohl jste sedět v teplé kanceláři, občas zajít do terénu a jednou ročně vyplodit něco ve smyslu "Valná většina maturující mládeže již našla zodpovědný přístup k životu, existuje však ještě nejméně 50 procent těch, kteří životní zodpovědnost teprve hledají."

0 0
možnosti
M

Myyra

6. 2. 2012 15:03
Jiný pohled čerstvého absolventa

Taky jsem poměrně čerstvý absolvent VŠ tolik opovrhovaného ekonomického směru. Mimo pravidelných návštěv studentských hospod jsem během studia stačil vypilovat angličtinu a vydělat si nějaké to kapesné v tvrdé měně letními brigádami ve Velké Británii, vyjet na semestr do zahraničí a nasbírat rok pracovních zkušeností v oboru (na částečný úvazek). 

Magisterské studium jsem absolvoval celé v cizině díky stipendiu od vlády té země. Po ukončení studia jsem vyrazil zkusit štěstí do západní Evropy (kde jsem neměl absolutně žádné kontakty, a neovládal ani místní jazyk). Kvalifikovanou práci na plný úvazek jsem sehnal za dva měsíce, za mzdu nadprůměrnou i na místní poměry. Odpověděl jsem na 40-50 inzerátů, byl asi na pěti pohovorech, dvě z těch firem mi nabídly práci. Proč to tady všechno píšu? Jaký si to uděláš, takový to máš..

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

6. 2. 2012 15:36
Re: Jiný pohled čerstvého absolventa

No jó, no, ale vy jste nadprůměrnej, co maj dělat chudáci ti průměrní? ;-)

0 0
možnosti
MB

MacX

6. 2. 2012 6:52
O tom překládání...

To jen tak pro některé diskutéry, kteří tvrdili, že si autor může "klidně" vydělávat překládáním:

http://www.blisty.cz/art/62210.html

Český překladatel a orientalista PhDr. Jaromír Máša, mrznoucí s rodinou v bytě bez topení, prosí o práci.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

6. 2. 2012 10:54
Re: O tom překládání...

Však si může zažádat o důchod.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

5. 2. 2012 19:22
Takže když to zrekapitulujeme,

vybral jste si obor, bez konkrétní představy o uplatnění v praxi. Během studia jste si "užíval" (zatímco jiní se snažilinajít uplatnění) a mezitím Vám "ujel vlak".:-/

0 0
možnosti
PH

Rodnok

5. 2. 2012 19:25
Re: Takže když to zrekapitulujeme,

taky jsem si říkal, co asi během náročného studia poblitologie dělal... "Naučil jsem se anglicky a rusky, udělal si řidičský průkaz a – čemuž se dnes nevyhne nikdo – osvojil si práci s počítačem. "

Zvlášť ty poslední dva body, ty musely dát úžasnou práci a jsou velikou výhodou na trhu práce...

0 0
možnosti
SN

kuča

5. 2. 2012 18:42
Je mi Vás líto.......

:-)......každému už je zřejmé, jaký kapitalismus nastolila tato vláda ! Hlavně nedejte na radu Issové a Mádla

a nepřesvědčujte bábu a dědka, aby tyto klany lovců (tak psal jeden bloger včera), zase volili ! ;-O

1 0
možnosti
P9

pavel 99

5. 2. 2012 19:18
Re: Je mi Vás líto.......

jistě. Jakmile bude zvolen "oranžovorudý vůdce" tak bude práce (v kanclu) pro každého dost. Jakáže to byla nezaměstnanost za vlád ČSSD?:-/

0 0
možnosti

dva mraky

5. 2. 2012 14:49
doporuceni dosud neprekonane

Udelej si svarecsky prukaz a papiry na begr a neztratis se. Tak pravil jeden starsi lehce propity delnik ktereho jsem potkal v bistru "U gorily". Sice jsem se nezaridi,l ale tato rada stale plati. Ono na tyhle managerske a administrativni prace se totiz casto neda pripravit jinak nez vlastni praci, skola moc neda. Papiry na bagr, nebo titul ing ve spojeni s tim spravnym vyberm predmetu a dobrou diplomkou jsou takove konkretnejsi a tudiz to obe strany maji vic nalajnovane. "Ja potrebuji cloveka pres izolaci staveb" "To jsem ja a tady jsou papiry, ktere to dokladaji" V te situaci z clanku uz vic jak vzdelani plati vlastni iniciativa a tvorivost, aby se jeden "prodal"

0 0
možnosti
F

freeride

5. 2. 2012 14:14
Co zahranicni zkusenosti??

Studoval jsi nekde v cizine, nebo aspon neco takovyho?? Me osobne vysoka skola nic moc nedava..  A to na ni budu jeste 2,5 roku, abych dosahl titulu ing. nebo mgr.. Zato sem ted rad, ze studuju v cizine, ale posouva me to spis tak v rozhledu a jazykove, to je mi ovsem porad malo..teorie jek nicemu. Tak az se vratim chci  najit nakou lepsi praci.. bez te praxe to je urcite tezsi a to sem v zahranici i pracoval..takze tak, prace pri studiu je vyhoda..

0 0
možnosti
JD

Draki

5. 2. 2012 15:06
Re: Co zahranicni zkusenosti??

Mno já nevím, kam se posouváš ty ale většina věčných studentů nezvládla studium především proto, že nedělali nic pořádně. Chtěli studovat, vydělávat prachy, stážovat a cestovat od ničeho k ničemu...a zpravidla nedokázali ani ukončit  to studium. :-):-)

0 0
možnosti
AJ

astrudina

5. 2. 2012 13:50
To je čtivé asi jako nějaký otrocký překlad z Bruselu:-)

Člověče, vy píšete blog jako nějaký starý ouřada zprávu k žádosti o dotace!

0 0
možnosti
P

Petrbike

5. 2. 2012 13:42
Všechno špatně

... studovat politologii s tím, že předpokládám, že budu vykonávat "pomocné administrativní práce asistentů a asistentek" jak je psáno v textu, mluví za vše. Kde je nějaká zmínka o publikovaných článcích, rozborech či něčem, co se týká studované profese? Nikde! Jen absolvované přednášky a pravděpodobně dobrý prospěch s nulovým významem. A vyhozené peníze rodičů za studium...

1 0
možnosti
MB

MacX

5. 2. 2012 13:58
Re: Všechno špatně

Opět to samé, co byste autorovi poradil vystudovat? Nebo nestudovat nic? A v čem by si jako pomohl? Maturita vám dnes, pokud nemáte známé nebo schopnosti na podnikání, stačí tak akorát ke kase nebo lopatě. To asi nechce.

Pokud bude mít trochu snahy a štěstí, tak to do toho kanclu dosáhne. Ale rozumnější alternativu, než vystudovat aspoň něco nemá, ten problém není na jeho straně, ale na straně pracovního trhu, který pro lidi s průměrnými schopnostmi nic rozumného nenabízí. A bude se to zhoršovat.

0 0
možnosti
P

praveverka

5. 2. 2012 13:06
udelal jste dobre

ze jste sel studovat. Ted kazdy personalista vidí že si se k vam ve firmě nesmeji chovat jako k nejake spinavé chatře. Uz toto je plus za ty roky na vš. Firmy potrebujou levné blbce.

0 0
možnosti
P

Petrbike

5. 2. 2012 13:50
Re: udelal jste dobre

... a které firmy? Asi tomu nebudeš věřit, ale aby firma mohla zaměstnávat "levné blbce", musí mít dostatek těch chytrých a schopných, kteří vymyslí co dělat, vše zorganizují, připraví práci, zajistí odbyt... vše od A do Z je naučí a neustále je budou kontrolovat, aby to neflákali. A bohužel rozdíl v platech mezi nimi není zdaleka takový, jak si to ti "levní" myslí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1046x
Narozen 1986. Absolvent politologie na FF UK v Praze. Mezi jeho zájmy patří mezinárodní politika, cizí jazyky, cestování a turistika. Momentálně žije v Českých Budějovicích.