Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen bych upřesnil, že někteří ředitelé škol se onu ne-povinnost lékaře potvrzovat omluvenku naučili obcházet tím, že jakoukoliv nepřítomnost nepotvrzenou lékařem hlásí na OSPOD, který pak dotyčného lékaře vytrvale otravuje (protože s nimi se bavit musí) až z něj to razítko vymlátí.

Zažil jsem i telefonický rozhovor takové "vzdorovité" lékařky s paní třídní učitelkou, které si po telefonu nadávaly tak, že dlaždič by se červenal.

0 0
možnosti

Bohužel, takovýto debilismus máme dnes ve všech oborech! Tesařský učeň nesmí lézt na střechu, truhlářský učeň nesmí spustit truhlářský stroj, zdravotní sestra nesmí píchat injekce, když nemá sedm let studia...

Kam se poděl prostý selský rozum? Nevyhnali jsme ho ze statků s kulaky?

:-)

3 0
možnosti
Foto

To si pamatuju. Učitelky prudily kvůli omluvenkám od MUDr. a ti je nechtěli vystavovat. A vypadá to, že je to pořád stejné...

0 0
možnosti

Ještě že nejste v Norsku, tam už by vaše dítě asi stonalo u pěstounů ;-D. Tohle by měla být záležitost 1 telefonátu s nejvyšším úředníkem "gymnasia".

0 0
možnosti

ten problém znám, synové studovali současně na rozdílných gymplech, jeden chtěl potvrzení od rodičů, druhý od lékařky; změny jsme celkem rychle dosáhli ve spolupráci s něčím, jako bývalo SRPŠ, tedy skupiny, kde jsou jak zástupci školy, tak rodičů; přišly tam dvě maminky, jedna lékařka, druhá právnička, vysvětlily a bylo; doporučuji postupovat obdobně

0 0
možnosti
Foto

R^ přesně tak. Nemocné dítě, které není ohroženo na životě, má ležet, ne se ve stavu, kdy je mu nejhůř, složitě přepravovat k lékaři a při té příležitosti svou infekci roznášet, Ostatně jde-li si zeslabené dítě závěrem pro omluvenku, aniž by byla kontrola nutná ze zdravotních důvodů, zbytečně se v čekárně vystavuje další nákaze.

Má-li vztah škola - rodina fungovat na vzájemné důvěře, tato důvěra musí být oboustranná. Tj. věří-li rodiče učitelům, učitelé by měli věřit rodičům.

4 0
možnosti

Bohužel žijeme ve státě, kde nikdo nevěří nikomu. A není divu, když držhubné se platí 500 tisíci korun! Kolik dostane učitel? Kolik dostane dělník?

0 0
možnosti

Ať si zvykaj. Až budou chodit do roboty, taky nebude stačit omluva od maminky.

0 0
možnosti
Foto

Vydávání omluvenek zbytečně zatěžuje i lékaře. Nevidím nejmenší důvod, proč by si zrovna pediatři měli zvykat

3 0
možnosti

Obvykle se žádá lékařská omluvenka od plnoletých studentů s vysokou absencí (ti se mohou omlouvat sami, a jejich rodiče často ani nevědí, že a jak často nebyli ve škole).

1 0
možnosti

Řeším to stejné, paradoxně ZŠ s tím problém neměla, ale SŠ na tom trvá. Třídní profesorka, řekla, že kdyby paní doktorku studentka poprosila určitě by jí omluvenku vystavila. A když nemusí paní doktorka, tak paní profesorka jí to nemusí uznat.

Nakonec jsme se domluvily, že omluvenka rodiče stačí, ale uvidíme co bude příště.

Nechápu kolik práv mají rodiče co se o své děti nestarají, o čem všem můžou rozhodovat jen oni nebo soud. A ti co se starají by nemohli napsat ani omluvenku?

1 0
možnosti

Zkrátka i tam, kde by člověk očekával lidi s přiměřeným sebevědomím, vzdělané, zodpovědné profesionály s dobře seřazenými prioritami, často narazí na zakomplexovaného ubožáka, který neodolá možnosti někoho buzerovat. A těžko vyčítat lidem, když jim mimoděk vycházejí (poněkud bezmyšlenkovitě) vstříc, protože buzerují je obvykle v takových věcech, že je jednodušší vyhovět, než zjišťovat na základě čeho (obvykle jakého předpisu, nařízení, zákona ...) je možné se postavit na odpor. Sláva vaší paní doktorce a nakonec i vám, že jste se na odpor postavily, i když vás osobně to stojí dost času a energie (je jasné, že nemá smysl se stavět na odpor, pokud není člověk naprosto pevný v kramflecích).

1 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1149x
Od roku 2010 zastupitelka MČ Praha 2. V období od května 2012 do března 2015 místostarostka Prahy 2 s kompetencemi v oblasti školství a volnočasových aktivit.

Manželka a matka. Osoba samostatně výdělečně činná v oblasti marketingového poradenství, která v posledních dvou, ale prakticky v posledních pěti, letech věnuje veškerý volný čas Praze 2.

16.3. 2015 na funkci zástupce starosty rezignovala z důvodu zásadního odklonu regionální organizace od volebního programu TOP 09 na Praze 2 . Do června 2015 členka TOP 09.

V současné době působí jako nezávislá zastupitelka na Praze 2.

 

Seznam rubrik