Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAN

A dnes se o pí. místopředsedkyni píše v Dnes.

0 0
možnosti
Foto

To je úžasné, jaké máte na radnici starosti. Jen nějak nechápu, jestli se chlubíte nebo litujete. Nebudete mi věřit, ale nic z toho mě netrápí. Domy rozprodejte, i kdyby třeba pod cenou a klidně i místostarostkám, až je rozprodáte, nebudou už stát ani korunu. Nebudete muset řešit, že tam investuje 10mil. a další "vážné" problémy. Takže Praha 2 ušetří a bude se moci věnovat záležitostem, které občanům žijícím na území Prahy 2 skutečně ztěžují život. Navíc ty byty, které by se měly prodat, jsou opravdu pro sociální případy? Nebo proč zmiňujete sociální situaci?

Máte vůbec tušení, co místním ztěžuje život? Možná mi nebudete věřit, ale dohady někde na radnici, to skutečně nejsou. Bydlím v Praze 2 už dlouho a reálné problémy jsou úplně jinde a náplastí na problémy skutečně není nedávno vybudovaný "lesík" nebo co má být ta divná zahrádka na náměstí Míru u Vinohradského divadla. Například chodníky v Praze 2, to je tankodrom, překvapivě na náměstí Míru, kde je úřad, jsou chodníky rovné, z kvalitních kostek, udržované. Ale hned za rohem Římská, boční ulice v okolí Římské, Slezská a boční ze Slezské, to je tragédie. Ale tam se zřejmě úředníci z MČ nedostanou. Na Mírák je doveze služební auto a ten kousek přehopkají po rovném chodníku, aby se mohli donekonečna dohadovat o nesmyslech odtržených od života. Když místní obyvatel nechce jít pěšky a sedne do auta, pak teprve zjistí, jaké jsou problémy. Nedostatek parkovacích míst, neuvěřitelná šikana na všech silnicích. Takže buď stojí v kolonách nebo na semaforech a to ne z toho důvodu, že by snad bylo víc aut, ale z toho důvodu, že je pohyb neustále a nesmyslně omezován. Retardéry kam jen oko dohlédne, nesmyslné ostrůvky a překážky na silnicích, ubírání jízdních pruhů, aby kolony byly ještě delší a ještě pomalejší. Ale co Vám budu vyprávět, Vy přece máte své důležité starosti s dohady o nesmyslech na radnici. :-(

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Nechlubím se, nelituji, prostě jen pár postřehů. Rádabych zdůraznila, že se politikou neživím, dělám ji teď už jen ve volném čase.Ale konkrétně k Vašim dotazům/podnětům. K prodeji domů – bylo tam opravduinvestováno dost peněz a celkově obecní domy víc vynášejí, než stojí. Prostěnesou obci peníze, které při současné nejistotě dotačních vztahů Praha 2potřebuje. Mimo jiné třeba právě na ty chodníky. K chodníkům – ty „patří“Technické správě komunikací, která by je měla udržovat, což je samozřejmě v rámcicelé Prahy nadlidský úkol. Praha 2, jako jedna z mála (teď trochu chlubení– prosadili jsme to v minulém volebním období) na údržbu přispívá ze „svého“…letostuším 10 miliónů Kč. Je to málo. Sama bydlím ve Varšavské – půl kostky, půltankodrom :-/. K „zahrádce“ u divadla…nikdy jsem ji nepochopila, není to animoc hezké. Snad jen zvýraznění přechodu ke zvýšení bezpečnosti. Ke služebnímvozům – Praha 2 má jediné služební auto. Tím je dodávka pro zásobování úřadu materiálem.Co já vím, úředníci jezdí MHD. Pokud jede někdo z nich autem, tak svým. Politicito samé. Já chodila pěšky. K parkování a dopravě. Osobně si nemyslím, žeby bylo extrémně málo parkovacích míst pro rezidenty. Dost jich je, jen sezvyšuje počet nerespektování „modrých“ zón a nikdo s tím nic nedělá. Co setýká parkování nerezidentů, retardérů, jízdních pruhů atd. – ta opatření jsoudělána v rámci celopražské koncepce, jejímž cílem by mělo být omezit početaut v centru. Na té koncepci se dělá hrůzu let, pořád není hotová a každájejí úprava je (dle mého laického názoru) spíš horší. Když jsem vedla s kolegyna magistrátu debatu ohledně dopravy, vždycky mě utloukli argumenty, které jedost těžké pochopit… a pak to dopadá třeba jako Francouzská v pět odpoledne.To, že tady píšu o pár kuriozitách, neznamená, že se nesnažím, co mi sílystačí, řešit i ostatní (důležité) věci.

A že neznám skutečné problémy lidí na Praze 2? Nevím,myslím, že pár jich znám od lidí, kteří se na mě obrací přímo s žádostí okonkrétní pomoc… al

0 0
možnosti
JAN

Držím autorce palce, mějte se a dík za info, pí. Udženija ODS je již dost známá dáma ;-D

1 0
možnosti
JS

Bydlím na Praze 2. Roubenka je u Nuselských schodů. Když jdete po schodech nahoru tak nalevo.

0 0
možnosti
JC

No a? Neznám Prahu tak dobře, abych věděl, kde jsou Nuselské schody. Ale v historických kronikách jsem četl, že za krále Přemysla Otakara II. se v Praze směly stavět obytné budovy již jen z cihel nebo kamane. A že jeho syn Václav II. v rámci požární bezpečnosti nařídil zbourání zbylých dřevěných staveb a jejich nahrazení stavbami kamennými, aby zabránil nebezpečí požárů. Nevím, co je na tom pravdy, nebyl jsem tehdy na světě, abych to mohl pamatovat. Ale důvěřuji těm starým autorům (s reservou, samozřejmě). A nemyslím si, že by roubená stavění měla v hlavním městě naší země zůstávat. Nejsou součástí jejího koloritu, nečiní ji zajímavou. Roubená stavení jsou anachronismem i na většině našich vsí, zejména těch v rovinách, v Polabí, na Hané, v Jižních Čechách, na Hlučínsku, v Dolnomoravském úvalu... Roubená stavení jsou obvyklá a tedy žádoucí pro ochranu na Valašsku, v Beskydech, v Sudetech, na Šumavě, kde vydržela vzdor odsunu Němců do dnešních dnů. Ale v Praze?

0 0
možnosti
JC

Ani jsem to nedočetl...

Nicméně zaujala mne ta roubenka. Co má co dělat roubenka v Praze? Roubenky v Praze zmizely snad už za Václava II. , ne?

0 3
možnosti
Foto

...nedocetl...njn.ono je to hlavně pro lidi, kterk tu bydli. Dlouhý to je, to jednání bylo sileny ??

3 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1149x
Od roku 2010 zastupitelka MČ Praha 2. V období od května 2012 do března 2015 místostarostka Prahy 2 s kompetencemi v oblasti školství a volnočasových aktivit.

Manželka a matka. Osoba samostatně výdělečně činná v oblasti marketingového poradenství, která v posledních dvou, ale prakticky v posledních pěti, letech věnuje veškerý volný čas Praze 2.

16.3. 2015 na funkci zástupce starosty rezignovala z důvodu zásadního odklonu regionální organizace od volebního programu TOP 09 na Praze 2 . Do června 2015 členka TOP 09.

V současné době působí jako nezávislá zastupitelka na Praze 2.

 

Seznam rubrik