Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Já teda za jedinou relevantní věc, která byla lepší za bolševika, pokládám školství, zejména učňovské. Jinak jsme si sice žili v relativním klidu, ale zahnívali jsme čím dál více. Zdravotnicví sice bylo zadarmo, ale nebyly moderní léky. Romové zmákli všechny výkopy a nebyli nezaměstnaní. To bylo ovšem proto, že nebyly peníze na minibagry a pod. Zemědělská družstva jako taková byla samozřejmě "pokrokovější" než jednotliví sedláci. Ovšem zemědělská výroba zaměstnávala okolo 40% obyvatel, dnes jsou to tak s bídou 4% a stále máme přebytky. Já vím hodně se dováží , ale přebytky má celá EU. Výroba je dneska prostě mnohem efektivnější. A víte proč je v tomhle státě takovej bordel a všude se krade? Protože z těch mizernejch komunistů, se stali ještě mizernější kapitalisti. Stále se říděj Marxismem-Leninismem, který jasně říká, že dělnická třída pod kapitálem vždycky trpí. Tak se toho držej dál.:-)

0 0
možnosti
PS

Konečně zdravý názor na mediokracii. Ale pořádek lze udělat zavedením sankcí. Tzn. příkladně potrestat každého novináře či jejich šéfy, pokud se proviní proti jejich kodexu. Kdy naposledy byl někdo vyloučen z řad novinářů a byl mu zabaven majetek či uložena vysoká pokuta? Od roku 1990 asi nikomu. Takže odshora se umývají schody, nikdy ne naopak.R^

1 0
možnosti
JK

Ono s přibývajícím poznáním a stále více specializovanými vědními obory je těžší podávat objektivní informace. Např. právě ve Vámi zmíněné ekologii nebo environmentalismu je to vidět docela dobře, neboť vydá-li jedna skupina odborníků stanovisko například ohledně klimatických změn, druhá skupina se jim vysměje.

0 0
možnosti
JH

zdravotnictvi v porovnani se zapadem stalo za starou backoru, bytova vystavba...ted byly dokumenty Manzelske etudy, tam slo krasne videt, jak velky problem sehnat byt, dnes si ho pronajmete velmi rychle, tenkrat bydleli roky s rodici, prumysl byl na pokraji zhrouceni, viz. Vitkovicke zelezarny, ktere musely zmenit vyrobni program, aby se uzivily ve svetove konkurenci....klady bylo zemedelstvi a druzstva, skoda ze vznikly nasilne, byli jsme potravinove sobestacni, aspon co se tyce vyroby, distribuce pokulhavala, no a to skolstvi tak napul, i kdyz s tim, co se deje dnes, to bylo lepsi a melo to koncepci....dobry byl system verejne dopravy

0 0
možnosti
MR

Dnešní doba není o celospolečenské výchově a přístupu skrz nějakou tu ideologii, ale o učení jednotlivých občanů o hodnotách svého života, odpovědnosti za sebe a své chování a poznání hodnot všeho kolem. Je potřeba připomenout že dnešní společnost vlastně vychází z popela společenských, občanských a dalších hodnot jež takto zničil minulý režim. Aktuální stav je o vysvědčením o aktivitě občanu a procesu obrody občanské společnosti a jejich hodnot. Tragické se ukázalo že zde vlastně nebylo na čem stavět, průmysl byl zaostalý a nepřipraven tržně se chovat, mít vlastní management a umět obchodovat, získat kapitál, jít na zahraniční trhy a především zlomit pracovní morálku a kvalitu odváděné práce. Bankovní sektor byl státní a neměl na obnovu průmyslu. Zemědělství bylo plánované a drželo jen direktivně při sobě. Bylo zde RVHP ... . Je potřeba změnit odvěký pohled na společnost jako na nesvéprávnou bytost, jež se má chovat tak aby zde byl blahobyt. Toto je silně naivní a největší tragedie. Lidi potřebují pro svůj duševní vývoj a rozvoj charakteru zkušenosti a poznání a zakoušení, poskytovat jim pořád ochranu vede k nesamostatné společnosti jež je závislá a hospodářsky chřadne.

0 0
možnosti
MH

Souhlasim ve vetsine s Vami. Stat by ale mel vytvoret podminky a prostredi, ve kterem   by se kazdy obcan/obcanka mohl/mohla vyvijet, ucit, vytvaret svoji osobnost.

Neziji ve Vasem state, proto mi neprislusi davat rady. Situaci v CZ znam pouze s ruznych medii, s par rozhovoru s prateli a turisty. Zajimava je pro me  jen ta skutecnost, ze 24 let po sametove revoluci, je hlavnim argumentem pro moralni upadek spolecnost v mnoha prispevcich byvaly komunisticky rezim. A na druhe strane jsem ziskal ze cteni techto i jinich blogu dojem, ze skoro kazdy druhy byl disident nebo prinejmensim tajnym nepritelem byvaleho rezimu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 177
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 370x
Absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze, ale především osmi desítek let života se všemi starostmi, problémy, ale i s radostmi a zklamáními i snahou znovu povstat. To se musí, i když člověk někdy padne a to se stává. Činný coby redaktor Mladé fronty, Československého rozhlasu, v Československé obchodní komoře. Po druhém osvobození sovětskou armádou pak jako popelář, závozník, dělník na stavbě, pak do roku 1989 v JZD Rozvoj Posázaví v Jílovém u Prahy. Všude jsem poznal dobré i horší lidí.

Seznam rubrik