Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

WetSinglet

13. 10. 2011 19:48
hezke

a pravdive....jenom by me zajimalo, kolik vy osobne znate lidi, kteri umi priznat svou chybu a umi se omluvit...z vlastni zkusenosti vim, ze je to nekdy hodne tezke...a nekdy to priserne srazi sebevedomi...ale samozrejme rikam "prominte, moje chyba, jdu to napravit" ....jo...a ve svem okoli....znam asi tri lidi, kteri tohle umi rict....a rikaji....a par dalsich, kteri to reknou jen ve specialnich pripadech....a hodne moc tech, kteri svoji chybu prejdou mlcenim pripadne se pokusi vymluvit na nejruznejsi okolnosti....ja vim, ze je lepsi chyby nedelat...ale clovek je tvor omylny))

0 0
možnosti
KD

katdub

14. 10. 2011 14:16
Re: hezke

Chválabohu jich znám dost a přiznám se, že si každého, kdo nejdříve vyhodnotí situaci způsobem: co jsem já sám udělal špatně, že došlo ke konfliktu či chybě, stále více vážím. V době, kdy jsem šéfovala většímu počtu lidí, jsem zjistila, že vedoucí se dají rozdělit na ty, kteří každou svou chybu hodí na někoho jiného a ty, kteří se nestydí přiznat svým podřízeným, že sami něco zkazili. Hádejte, kdo byl oblíbenější a měl větší autoritu? Já si naopak začínám stále více myslet, že přiznání si, že za všechno ve svém životě si můžeme my sami a každá naše chyba je vlastně příležitostí proto, abychom se poučili a neudělali ji příště znovu, je osvobozující a vlastně úlevné. I když to tak na první pohled nevypadá.

0 0
možnosti
P

petr.n_22

13. 10. 2011 18:38
V Betlémské kapli...

...má snad promoce ČVUT ne ? Že by tam pouštěli i ostatní (kaple je v majetku ČVUT)?

0 0
možnosti
MS

palcerik

13. 10. 2011 22:25
Re: V Betlémské kapli...

Nevím kdo má kapli v majetku, ale VŠCHT tam mívala promoce také...

0 0
možnosti
W

Wolf778

13. 10. 2011 14:22
Že by UJAK?

Jojo, jejich promoce jsou nezapomenutelné. Nejlepší byla jedna cca 4 roky zpátky. Hosty nejprve nechali vydusit nějakých 25 minut v chodbě před sálem. Potom nastoupil jakýsi mladý MAGISTR* a místo omluvy za zpoždění začal "instruktáž". Vrchol nastal, když s ledovým klidem prohlásil toto: "Všimněte si, jak jsou ty krásné prostory kolem uklizené, takže by bylo dobré, kdyby to tak zůstalo i po vašem odchodu." To už byl svým publikem hlasitě vyzván, aby šel laskavě do pryč a pomohl tak ceremoniálu zachovat alespoň zbytky důstojnosti... ;-D

 

Následovalo předání asi 150 diplomů - něco jako exkurze pásové výroby u Fordu. To vše za lidových 100 Kč/osobu, které se nestydí vybírat i přes to, že studenti platí školné ve výši desítek tisíc Kč.

_____

* Původně jsem použil o něco výstižnější titul, ale bohužel neprošel cenzurou.

0 0
možnosti
C

Camino.

13. 10. 2011 23:21
Re: Že by UJAK?

Diky, staci kliknout na smaznute. :-)

Skoda, pani Dubska, jednou se mozna zasmejte, ale tu horkou prichut a pocit bezmocnosti nad chovanim, tech, kteri maji vychovavat, Vam nikdo nevezme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1507x
Dívám se kolem a přemýšlím. A když je toho přemýšlení moc, sednu k počítači.
www.katerinadubska.cz

Seznam rubrik